Bu virüs bulaştıysa YANDINIZ !

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bu güne kadar 9 milyon bilgisayarı etkileyen Conficker hız kesmiyor. Sıradaki siz olabilirsiniz!

Windows 7 ve Vista, son döneme damgasını vuran Conficker solucanına ne kadar karşı koyabiliyor? Güvenlik uzmanları konuyla ilgili araştırmalarını sürdürdükçe daha ürkütücü sonuçları keşfetmeye başladılar. En önemli veri ise, virüsten etkilenen sistemlerin 9 milyonu bulmuş olması.

Görünüşe göre, daha dirençli oldukları düşünülen Windows Vista ve Windows 7 Beta işletim sistemleri de şu anda Conficker solucanına karşı savunmasız durumda. Hızla yayılmak için yerel ağları ve USB bellekler gibi taşınabilir depolama aygıtlarını kullanan Conficker, önlem almamış kullanıcıların Vista ve Windows 7 sistemlerine bulaşabiliyor.

Bu sistemlerin önemli bir tehdit altında olduğunu F-Secure firması keşfetti. Vista için bu sorunla mücadelenin önlemleri konusunda çalışmalar devam ediyor. Windows 7'nin ise henüz çok genç bir sistem olması ve zaten üzerindeki çalışmaların tamamlanmamış olması nedeniyle, yeni işletim sistemi piyasaya çıkmadan önce bu tip sorunların yaşanması son derece normal. ÖZellikle şu anda Windows 7'nin betasını kullananlar için tehlike had safhada...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bana bulaştı ama tekrar gitti:)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Bende sorun yok..:)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hangi virüs programı olursa olsun hiç korkmuyorum bilgisayarım bana en fazla bir format uzakta, Herkez virüs dedinmi neden bu kadar panik yapıyor anlamıyorum binlerce GB veri sahibi olan bankalar şirketler bile bu kadar panik olmuyor virüs dediğiniz nedirki güler geçerim

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
windows 7 ne ya! daha doğru düzgün çıkmamış bir işletim sistemi nasıl kullanılırki, hangi akla uyar? ilginç valla

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Hangi virüs programı olursa olsun hiç korkmuyorum bilgisayarım bana en fazla bir format uzakta, Herkez virüs dedinmi neden bu kadar panik yapıyor anlamıyorum binlerce GB veri sahibi olan bankalar şirketler bile bu kadar panik olmuyor virüs dediğiniz nedirki güler geçerim

o kadar kesin konuşma istersen
F disk yapsan bile silinemeyen virüsler var ;)

DerinSiyaset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Bir ev kullanıcısı için elbetteki bir formatlık çözüm sunarsın. Ama bir işyeri için onlarca bilgisayar ağından oluşan sistemlere bulaştığı zaman o zaman aynı bizim gibi vay haline.. Onlarca bilgisayarı formatlarsın ama gelgelelim o bilgisayarlarda kullanılan yazılımlar şirket içi bilgiler veriler cari kontrolü yapan programların dataları uçarsa ne olacak? Formatlar mısın? Yoksa formatlamadan çözüm üretmeye mi çalışırsın. Ya da illa format atman gerekiyor ve datalarında maalesef Çöken disk alanında ne yaparsın? İş bu kadar basit değil yani. Virüs ev kullanıcısı için problem değil. Ama yüzlerce firmanın bilgi işlem desteğini sağlada göreyim seni O zaman böyle ben virüslerden korkmam diyebiliyor musun... Bankalar şirketler korkmuyor diyorsun virüslerden. Doğru korkmuyorlar ne de olsa onlara bu desteği sağlayan birileri var, rahatlar. Backoffice de neler olup bitiyor hiçbirini bilmiyorlar... :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bir ev kullanıcısı için elbetteki bir formatlık çözüm sunarsın. Ama bir işyeri için onlarca bilgisayar ağından oluşan sistemlere bulaştığı zaman o zaman aynı bizim gibi vay haline.. Onlarca bilgisayarı formatlarsın ama gelgelelim o bilgisayarlarda kullanılan yazılımlar şirket içi bilgiler veriler cari kontrolü yapan programların dataları uçarsa ne olacak? Formatlar mısın? Yoksa formatlamadan çözüm üretmeye mi çalışırsın. Ya da illa format atman gerekiyor ve datalarında maalesef Çöken disk alanında ne yaparsın? İş bu kadar basit değil yani. Virüs ev kullanıcısı için problem değil. Ama yüzlerce firmanın bilgi işlem desteğini sağlada göreyim seni O zaman böyle ben virüslerden korkmam diyebiliyor musun... Bankalar şirketler korkmuyor diyorsun virüslerden. Doğru korkmuyorlar ne de olsa onlara bu desteği sağlayan birileri var, rahatlar. Backoffice de neler olup bitiyor hiçbirini bilmiyorlar... :)

Dikkat edersen ben normal kullanıcılardan bahsetmek istedim mesleğim icabı hergün onlarca ev kullanıcısı ile muhatap oluyorum ve hepsinin ağzında virüs korkusu adam daha bilgisayarının D sürücüsünün oldugunun farkında degil bir kez açmamış kaybedecek bişeyi yok yinede korkuyor
elbette günlerce ne veriler kurtarmak için uğraştım oda ayrı konu

DerinSiyaset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Ben şimdi yanlış anlamışım kusura bakmayın. :)

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Konuyu güvenlik bölümüne taşıyorum.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Walla 3 senedir yarı profesyonel olarak pc kullanıyorum internete 2008 ağustosta tanıştım (üyelik tarihinden belli zaten )
ama yani internetim yokken böyle çeşitli faaliyetler hakkım yoktu
mecbur donanım ve yazılım üzerine çalışıyorsun çalıştıkça anlıyorsun param oldukçada internet kafeye gider flash diskime çeşitli geiştirilecek programlar atardım onları geliştirirdim (tabi internetim bağlanmadan önce)
walla bu zamana kadar intenet kafelerden her türlü şeyi alırdım hiçte acımadan pc me yüklerdim, geliştirirdim
o kadar cafeden, korunmasız bir yerden o kadar şey çektim flash diskle hiç virüs görmedim ne diyeyim ALLAH C.C. göstermesinde
bilen için no problem

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
o kadar kesin konuşma istersen
F disk yapsan bile silinemeyen virüsler var ;)

Yok yaw. O da mı var. Bilmiyordum valla.
Şimdi korkuttun beni.
Şunu sorayım o zaman bu virüs nerden bulaşıoyor. Belirli sitelere girince mi yoksa internete bağlı olunca mı?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bu zamana kadar intenet kafelerden her türlü şeyi alırdım hiçte acımadan pc me yüklerdim, geliştirirdim
o kadar cafeden, korunmasız bir yerden o kadar şey çektim flash diskle hiç virüs görmedim ne diyeyim ALLAH C.C. göstermesinde
bilen için no problem

o flash diskte kesin virüs vardır o zaman özellikle autorun.inf

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hayret kimse en büyük antivirüs Linux tan bahsetmemiş :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu antivirüs firmaları da çok acaip,
9-10 milyon bilgisayara bulaşmış diyor
Bu saate kadar çözüm üretmemiş,
Her dakika güncelleme yapıyoruz deyip kullanıcıyı uyutuyorlar o halde

muharrem poyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

format atarsinda ya hard dikin icinde önemli dosyalarin varsa ve cok önemliyse de ayni seyleri düsünürmüsün?honline'ye soru...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177

format atarsinda ya hard dikin icinde önemli dosyalarin varsa ve cok önemliyse de ayni seyleri düsünürmüsün?honline'ye soru...

+1 :D
Hdd'me Acıyorum Bu arada her çıkmayan virüs te format yiyo :( :D

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1

ben senin yorumlarına çok guluyom yaa

nakedforce34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer pc nize bu virüs bulaşmadıysa microsoft sitesinden bu yamayı indirerek korunabilirsiniz.(MS08-067)

Bu güncelleştirmenin pc nizde olup olmadığını anlamak için denetim masası/proagram ekle kaldır/üstte yüklü güncelleştirmeleri göstere tıklayın ve bu kodu arayın,varsa sorun yok,yoksa hemen yükleyin.İşletim sisteminizin diline göre yüklemeyi unutmayın...

Bu bir solucan(worm),henüz ana çıkış kaynağı belirlenememiş.Microsoftun yaması ekimde yayınlandı,muhtemelen pc nizde yüklüdür,ev kullanıcılarının dikkat etmesi gereken usb flash bellek kullanımı ve güvenliği düşük bilgisayar ağlarından bağlanmamaları...

Solucan yayılma temelinde genellikle internet cafe ve firmalar ilk sırada,yani genel kullanımda olan ağlar...

Antivirüs programlarınızı güncel tutun,henüz bulaşmamışsa bu önlemleride alırsanız tehlike yok...

-----------------------------

VİRÜS NASIL YAYILIYOR?
Microsoft’un yayınladığı bültene göre solucan Windows içinde bulunan ses hizmetleri, sunucu yazılımları gibi arkaplan servislerinin çalışmasını saplayan “services.exe” isimli uygulamayı enfekte ederek, aslında Windows’un çalışması için gerekli olan bu uygulamanın bir parçası haline geliyor.

Services.exe’nin bir parçası haline gelen zararlı betik parçacığı, kendisini Windows’un sistem klasörü altına kopyalayarak, 5-8 karakterli bir “dll” dosyası olarak saklıyor. Windows’un uygulama ayarlarını tutan “Registry” (Kayıt kitaplığı) içinde bir düzenleme yapan uygulama, bu noktadan sonra kendini sistem için gerekli bir servis olarak tanımlayarak bilgisayar açık olduğu her an arkaplanda çalışmaya devam ediyor.

Solucan çalışmaya başladığı andan itibaren bir HTTP sunucusu (İnternet üzerinden tarayıcı vasıtasıyla ulaşabilen Web sunucu hizmeti) oluşturuyor, sistemin en son Geri Yükleme Noktasını (System Restore Point) silen virüs bu şekilde temizlenmesini daha güç hale getiriyor ve saldırganların sitesi üzerinden dosyalar yüklemeye başlıyor. Bu şekilde uzaktan bağlanan saldırganlar enfekte olan bilgisayarda kolaylıkla istedikleri işlemleri gerçekleştirebiliyorlar.

Birçok solucan, İnternet üzerinden bağlandıkları siteler sayesinde kolaylıkla ayırt edilebiliyor ancak, Conficker olarak anılan bu yeni solucan, tamamen rasgele isimlerle (mphtfrxs.net, imctaef.cc, ve hcweu.org gibi) oluşturulmuş yüzlerce alan adına bağlanan son derece sofistike bir algoritma kullandığı için rahatlıkla fark edilemiyor. Çünkü sayısıyla yüzlerle ifade edilen bu alan adlarından hangisinin saldırganın websitesi olduğu henüz çözülebilmiş değil. Solucanın hangi internet sitesinden zararlı betiği çekip çalıştırdığını anlamak neredeyse imkansız.

Microsoft’un yorumlarına göre, zararlı yazılım dünyanın farklı noktalarında bir çok bilgisayarı ele geçirmiş durumda. En çok hasarı ise Çin, Brezilya, Rusya ve Hindistan’da bulunuyor.
------------------------------------

son bölüm alıntıdır...Bulaşmışsa,anlamanın en kolay yollarından biri sistem geri yüklemeyi çalıştırın ve geçmiş bir zamana geri yüklemeye çalışın pc nizi,bunu gerçekleştiremiyorsanız,işiniz zor...

Çözüm...kesin çözüm format denilebilir...

nakedforce34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önemli bir not hatırlatmak isterim...

Bilgisayarım ikonuna sağ klik ve özellikleri seçin.Açılan pencerede üstten uzak sekmesine tıklayın.

Altta ...Bu bilgisayardan uzaktan yardım bağlantılarına izin ver açıklamasının sol başındaki kutucuğun içi boş olacak şekilde ayarlayın ve tamam diyerek çıkın.Böylece uzaktan bilgisayarınıza erişimi bir ölçüde olsa sınırlandırmış olursunuz...

Bilgisayarınızın kullanıcı hesapları bölümünden yönetici hesap ismini değiştirin ve parola korumalı hale getirin...

Muhtemelen administor şeklindedir yönetici hesap adı,bunu kendi belirleyeceğiniz bir isimle değiştirin ve doğum tarihi,vesaire basit olmayacak bir şifre girin...

şifrelerde %@& gibi kullanmaya özen gösterin...

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4

honline dediğine çok güldüm cidden.Yani virüsten kurtulmak bir format uzakta.Keşke dediğin gibi olsa.Arkadaşlar bu olhrwef.exe virüsü bendede var.Sisteme kurmadığım anti virüs,anti malware,ad-aware ve rootkit yazılımı kalmadı.Ama genede bulamadı.Son çare formattı.Tam kurtuldum dedim.Gene sisteme bulaştı.Bu virüs harddiskin ön yükleme verilerine kaydoluyor ve istediğiniz kadar format atın gitmiyor.Allah sonumuzu hayreyleye...:whistling::whistling::whistling:

orionuke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Virüs sadece C sürücüne bulaşmayabiliyor, o yüzden format her zaman çözüm olamayabiliyor.