- Katılım
- 29 Haziran 2007
- Mesajlar
- 64,457
- Reaksiyon puanı
- 530
- Puanları
- 0
Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Vangfucing Caddesi'ndeki restoranlarda çeşitli böcekler farklı usullerle pişirilerek servis ediliyor.
Akrep ve örümcek çeşitleri, salyangoz, çıyan, kırkayak, hamam böceği, ipek böceği, çekirge, deniz böcekleri ve daha birçok bölgesel böcek türü, Çin'in bazı bölgelerinde yeniliyor.
Böcek lokantalarıyla ünlü Vangfucing Caddesi ise tüm böcek çeşitlerinin bir araya toplandığı en turistik yer olarak biliniyor. Caddedeki böcek lokantalarında, şişe dizilmiş akrepten, çıyana ve yılan çeşitlerine kadar birçok haşarat genelde "şiş kebap" olarak servis ediliyor.
GEL ABLA GEL BÖCEĞE GEL!
Caddenin bir özelliği ise satıcıların "böceğin tazeliğini kanıtlamak için bağırmamaları". Çünkü müşterilere sunulan ürünlerin birçoğu canlı dizildiği şişlerde hala hareket ediyor ve canlı canlı kızartılıp müşteriye anında sunuluyor!
Cadde üzerindeki lokantalarda böcekler, çeşidine ve boyuna göre değişik fiyat aralığında satılırken, ortalama 2 liradan 15 liraya kadar "böcek şiş" çeşidi bulmak mümkün.
Cadde üzerindeki lokantalarda böcekler, çeşidine ve boyuna göre değişik fiyat aralığında satılırken, ortalama 2 liradan 15 liraya kadar "böcek şiş" çeşidi bulmak mümkün.
EN ÇOK TERCİH EDİLEN 'AKREP'
Caddede sıralanan lokantalarda insanların normalde gördüğünde korktuğu böcekleri "afiyetle" yemesi ilginç görüntüler oluştururken, zehirsiz olduğu belirtilen akrepler en favori ürünlerden. Akrebi tadanlar, bunu kuyruk yağına benzetirken, bazıları denemek adına, bazıları ise gerçekten sevdiği için tüketiyor.
Böceklerin yanı sıra mürekkep balıkları ve ahtapot gibi deniz ürünlerini tadanlar da bazılarının tatsız olduğunu ifade ediyor ve bu ürünleri sadece denemek adına yediklerini belirtiyor.
BM raporunda böceklerin, zengin demir, magnezyum, manganez, fosfor, selenyum ve çinko kaynağı olduğu ifade edilirken, bu bölgedekiler böcekleri bunun için değil, sadece "zevkine" tüketiyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü, çekirgeler ve karıncalarla böcekler aleminin diğer üyelerinin insanlar, çiftlik ve ev hayvanları için alternatif gıda kaynağı olabileceğini açıklamıştı. "Yenilebilir Böcekler: Gıda ve Yem Güvenliğinin Geleceği için Öneriler" adlı 200 sayfalık raporda, dünyanın farklı bölgelerinde 2 milyar kişinin halihazırda sofralarında protein ve mineral açısından zengin böceklere yer verdiği de belirtilmişti.
AA-Haber7
Akrep ve örümcek çeşitleri, salyangoz, çıyan, kırkayak, hamam böceği, ipek böceği, çekirge, deniz böcekleri ve daha birçok bölgesel böcek türü, Çin'in bazı bölgelerinde yeniliyor.
Böcek lokantalarıyla ünlü Vangfucing Caddesi ise tüm böcek çeşitlerinin bir araya toplandığı en turistik yer olarak biliniyor. Caddedeki böcek lokantalarında, şişe dizilmiş akrepten, çıyana ve yılan çeşitlerine kadar birçok haşarat genelde "şiş kebap" olarak servis ediliyor.
GEL ABLA GEL BÖCEĞE GEL!
Caddenin bir özelliği ise satıcıların "böceğin tazeliğini kanıtlamak için bağırmamaları". Çünkü müşterilere sunulan ürünlerin birçoğu canlı dizildiği şişlerde hala hareket ediyor ve canlı canlı kızartılıp müşteriye anında sunuluyor!
Cadde üzerindeki lokantalarda böcekler, çeşidine ve boyuna göre değişik fiyat aralığında satılırken, ortalama 2 liradan 15 liraya kadar "böcek şiş" çeşidi bulmak mümkün.
Cadde üzerindeki lokantalarda böcekler, çeşidine ve boyuna göre değişik fiyat aralığında satılırken, ortalama 2 liradan 15 liraya kadar "böcek şiş" çeşidi bulmak mümkün.
EN ÇOK TERCİH EDİLEN 'AKREP'
Caddede sıralanan lokantalarda insanların normalde gördüğünde korktuğu böcekleri "afiyetle" yemesi ilginç görüntüler oluştururken, zehirsiz olduğu belirtilen akrepler en favori ürünlerden. Akrebi tadanlar, bunu kuyruk yağına benzetirken, bazıları denemek adına, bazıları ise gerçekten sevdiği için tüketiyor.
Böceklerin yanı sıra mürekkep balıkları ve ahtapot gibi deniz ürünlerini tadanlar da bazılarının tatsız olduğunu ifade ediyor ve bu ürünleri sadece denemek adına yediklerini belirtiyor.
BM raporunda böceklerin, zengin demir, magnezyum, manganez, fosfor, selenyum ve çinko kaynağı olduğu ifade edilirken, bu bölgedekiler böcekleri bunun için değil, sadece "zevkine" tüketiyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü, çekirgeler ve karıncalarla böcekler aleminin diğer üyelerinin insanlar, çiftlik ve ev hayvanları için alternatif gıda kaynağı olabileceğini açıklamıştı. "Yenilebilir Böcekler: Gıda ve Yem Güvenliğinin Geleceği için Öneriler" adlı 200 sayfalık raporda, dünyanın farklı bölgelerinde 2 milyar kişinin halihazırda sofralarında protein ve mineral açısından zengin böceklere yer verdiği de belirtilmişti.
AA-Haber7