Bu ülkede Alex Ferguson olmak yasak!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ülkemizde günü birlik başarı isteyen takımların teknik direktör kıyımı devam ettikçe Ferguson olmak da, yerli teknik direktörlerin önünü açmak da imkansız.

136966326443909.jpg

Manchester United takımında 27 yıl aralıksız menajer olarak hizmet eden Sir Alex Ferguson'un İngiliz takımı ile olan mecerası hiç de parlak başlamamıştı. Tam 6 yıl
boyunca şampiyon olamadılar. Takmımn başına 1986'da geçen Feurguson 1992'de şampiyonluklara bir başladı, pir başladı. 27 yıla sığdırılan 37 kupanın 13'ü lig
şampiyonluğu. Kendi isteği ile emekli olup giderken, arkasında Avrupa'da ve ligde sürekli zirveye oynayan bir takım bıraktı.

ŞAMPİYONSAN BAŞARILISIN.. DEĞİLSEN...

Son 1 ayda Türk futbolunda yaşananlara baktığımızda ülkemizde bunu gerçekleştirmek ise son derece imkansız, hatta üpotik. Samet Aybaba'nın Beşiktaş'tan gönderilmesi, Rıza Çalımbay'ın görevine son verilmesi, takımı kümede bırakan Yılmaz Vural'ın Sanica Boru Elazığ'da ayrılmaya zorlanması. Peki Antalyaspor'u istikrarı bir takım hüviyetine getiren ama her sezon ortası ve sonunda istifya çağrılan Mehmet Özdilek'e ne demeli?... Önümüzdeki sezon olası bir başarısızlıkta Aykut Kocaman'ın bile yeri sağlam değil. Son iki sezonda ezeli rakibine geçilen Fenerbahçe'de homurdanmalar daha sık çıkmaya başladı zira.

Sezona 'feda' parolasıyla başlayan, maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği için Avrupa'dan atılmış, "Sen bu sezon gençleri oynat seneye daha iyi bir kadro kurar
şampiyonluğa oynarız"
diyerek kendisiyle 4 yıllık mukavele imzalayan yönetim Samet Aybaba'nın gözünün yaşına bakmadı. Aybaba gençleri oynatmasına oynattı, üstüne takımı bir de Avrupa kulvarına soktu. Transer edilecek futbolcuların raporunu hazırlarken kendini kapı dışında buldu.

ALEX FERGUSON'LA GEÇEN KUPASIZ 6 YIL

6 yılı kupasız geçiren Manchester United için Alex Ferguson, Aberdeen'dan gelip takımı 1 sene çalıştırıp gönderilen başarısız bir İskoç'tan başka biri olmayacaktı. Alex Feurguson da ne Sir ünvanı alacak, ne de dünyanın en saygın teknik adamı olarak çeyrek yüzyıl dünya futbolunda yer alacak, ne de jübile maçında çiğnediği son sakız açık arttırmaya çıkmayacaktı.

Beşiktaş, Samet Aybaba ile bu imkanı ve başarıyı kaçırdı, tıpkı Rıza Çalımbay'da, Ertuğrul Sağlam'da olduğu gibi. O Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra
gittiği Bursaspor'u 2 yıl sonra tarihinde ilk kez şampiyon yapabiliyorsa, Beşiktaş'ın göstereceği bir iki yıllık sabırla neler başarabileceğini düşünmek çok zor olmasa gerek.

FERGUSON VE YILMAZ VURAL - KADERİN CİLVESİNE BAK

Türk futbol tarihinde adı hep 'kümede kalmaya çalışan takımları kurtaran adam' olarak anılan, bu sıfatını da layığıyla yerine getiren bir teknik adam Yılmaz
Vural... Vural'ın Alex Ferguson ile çok önemli bir benzerliği bulunuyor. Ferguson Manchester United'ın başına 1986'da gelip 27 yıl çalışırken, Yılmaz Vural teknik direktörlüğe başladığı 1986'dan bu yana 27 ayrı takımda çalışması da kaderin bir cilvesi. Yılmaz Vural'ın Almanya eğitimi sonrası o yıl Türkiye'ye değil de İngiltere'ye düşseydi ve İngiliz takımının başına geçseydi, şimdi çignediği sakızı açık arttırmaya çıkan Yılmaz Vural olabilirdi.

SİVAS'I HEDEFE TAŞIYACAK ADAM ROBERTO CARLOS MUDUR?

Aslında en garip ve belki de en komik teknik direktör kıyımı Sivasspor'da yaşandı. Teknik Direktörlük kariyeri istikrarlı bir çizgide yürüyen, Türkiye'deki başarılı 10
yerli teknik adamın arasına giren Rıza Çalımbay 3 yıl sonra Sivasspor'a veda etti. Herşey buraya kadar normal de Çalımbay gibi bir ismin yerine geçecek kişide problem var. Daha futbolu geçen sezon bırakmış, Anzi'de sportif direktörlük yapan Roberto Carlos'u yönetim, "Rıza Çalımbay başaramadı, gel bizi Avrupa'ya götür" mesajı çok ilginç.

BÜLENT UYGUN İÇİN ATILAN 'TÜRKİYE'NİN FERGUSON'U' MANŞETLERİ TARİH OLDU

2008'de Galatasaray'la çekiştiği şampiyonluk yarışını son anda kaybeden takımın başında bulunan Bülent Uygun için atılan "Türkiye'nin Alex Ferguson'u" manşetleri
hala hafızalarda. Ülkemizdeki günü birlik başarı anlayışı ne Sivasspor'u ileriye götürdü, ne de Bülent Uygun'u bir Alex Ferguson yapmaya yetti. Sivasspor Rıza
Çalımbay'ı da göndererek ikinci kez içlerinden bir 'Ferguson' çıkarmayı elinin tersiyle itti.

BU KAFAYLA KİMSE NE ŞAMPİYON OLUR, NE DE İSTİKRAR GELİR

Samet Aybaba'nın yerine gelecek yabancı teknik adam, Beşiktaş'ı şampiyonluğa ulaştırabilir mi?, Çalımbay'ın yerine gelecek olan Roberto Carlos, takımı Avrupa'ya
taşıyabilecek mi?, ya da Yılmaz Vural motivasyonuyla ve başarısıyla ligde kalmayı başarabilen Elazığspor bunu önümüzdeki sezon yineleyebilecek mi?...

Bu soruların yanıtlarını vemek için kahin olmaya gerek yok. Türkiye'de günü birlik başarı isteyen kulüplerin teknik direktör kıyımı devam ettikçe Alex Ferguson olmak da, yerli teknik direktörlerimizin önünü açmak da yasak çünkü.

GAZETESPORT - ÖZEL

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çok doğru tespit büyük başarılar için sabretmek gerek her sene Teknik Direktörün aklında "Acaba bu sene gidecem mi?" sorusu olursa o adamdan başarı beklemek çok zor. Ama bu olayın Türkiye'de değişeceğini-değişebileceğini sanmıyorum çünkü en başta taraftarlar olarak bizler sabırsızız kötü bir durumda yönetim istifa diyerek futbolcuları ıslıklayabiliyoruz. Bu kadar insanın karakteri değişmeyeceğine göre (Ben dahil) teknik direktörler, oyuncular, yönetimler değişmeye devam edecek demektir. :)

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
olay sadece kupa değil..
olay aynı zamanda kalite..
Ferguson ilk zamanlarında başarı yakalayamamış olabilir belki ama

ilk günden bir fark yarattı , kalite yarattı...

Bizde kim var farkını ortaya koyan?

oyun ekolü olan saysan 3 hoca zor çıkar... (Terim , Yanal , ..)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ersun Yanal ekolü bambaşka zaten. İlk yarı takımı uçur, ikinci yarı dibe vurdur. :)

Manisaspor örneğini unutmadık. Bu sezon Eskişehir de ikinci yarı piyasada yoktu.

Benim için hoca bile değil.

Bu ülkede Ferguson olamazsın. Sonuçta bir kültür meselesi bu. Ülkemizde bu kültür henüz tam olarak yerleşmedi, yerleşmesi de zor.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yılmaz vural keşke yolun ingiltereye düşşeydi be hocam manchester yeni bir hoca kazanırdı :D
Beşiktaş ertugrul sağlam'a sahip çıkmadı fener daum'a zico'ya galatasaray hagi'ye şuan 3 büyüklerde en eski teknik direktör aykut kocaman 2010'dan beri takımın başında ne olaylar geçirdi bırakmadı fatih hoca var bide galatasarayın hatta türkiyenin sayılı direktörlerinden inşallah aykut ve fatih terim diğer teknik direktörlere ,takımlara,yönetimlere örnek olur.
türkiyenin fergusonu olmayı bence şuan aykut kocaman hakediyor. Fatih terim takımı hiç zor zamanda gelip yönetmedi yada ben hatırlamıyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Ferguson örneği hiçbir ülkede yokken hatta ingilterede bile başka örneği yokken istisnalar üstünden konuşmak çok saçma değilmi.!

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Yılmaz vural keşke yolun ingiltereye düşşeydi be hocam manchester yeni bir hoca kazanırdı :D
Beşiktaş ertugrul sağlam'a sahip çıkmadı fener daum'a zico'ya galatasaray hagi'ye şuan 3 büyüklerde en eski teknik direktör aykut kocaman 2010'dan beri takımın başında ne olaylar geçirdi bırakmadı fatih hoca var bide galatasarayın hatta türkiyenin sayılı direktörlerinden inşallah aykut ve fatih terim diğer teknik direktörlere ,takımlara,yönetimlere örnek olur.
türkiyenin fergusonu olmayı bence şuan aykut kocaman hakediyor. Fatih terim takımı hiç zor zamanda gelip yönetmedi yada ben hatırlamıyorum.

7.'likten ve yönetim krizi bulunan bir ortamda aldı ya takımı + iki dönem Özhan Canaydın dönemi var.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
7.'likten ve yönetim krizi bulunan bir ortamda aldı ya takımı + iki dönem Özhan Canaydın dönemi var.
Abi 8.likten aldı dediğin dönem 2010 yılı galatasaray 16.lıga kadar geriledi ve yönetim fatih terim'e teklif götürdü fatih hocada ben kendi kurmadıgım takımı yönetmem 2.yarı takım yönetmem tam sene yönetiirm hesabı oldu Ve takımı yalnız bıraktı gelmedi hagı ye teklif gitti hagi geldi bülent ünder ile birlikte 2010 sezonunu bitirdi galatasaray diger özhan canaydın olayını bilmiyorum.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bir masal Sir Alex Ferguson!
Zannedersin ki örneği yüzlerce!

Bu ülkede Ferguson olacaksa, Fatih Terim olsun, Mustafa Denizli olsun...

Nefret ediyorum bu medyanın bu IRKÇI yerli hoca ŞakŞakçılığından...

Yabancı Hoca olduğunda kimse Ferguson olsun demiyor!

Nerede her yıl takım değiştirmiş, doğru dürüst başarısı olmayan adam varsa bunu Ferguson yapalım merağı sarıyor milleti!

Tigana, Beşiktaş'ta 2 sene kaldı...
İlk sene ligi 3. bitirdi, Türkiye Kupasını aldı. Süper Kupayı Aldı...
İkinci sene ligi 2. bitirdi., Türkiye kupasını aldı...

Ne oldu? Medya adamı bu ülkeden gönderdi!
Niye kimse bu adam Ferguson olsun demedi?

Schuster geldi, geldiği ilk sezon başarısız oldu...
Başarısız oldu ama tamamen yeni bir futbol anlayışı getirdi,
Beşiktaş yeniliyordu ama 90 dakika karşı takımın sahasında baskı kurarak maçın hakimi olarak oynuyordu, rakiplerin Beşiktaş'a karşı tek taktiği vardı, arkaya atılan uzun top.
Herkesin gördüğü bu sorunu Schuster görmedi mi gördü, Diğer sezon hızlı defans oyuncuları almayı planlıyordu, ne odlu Medya yine adama savaş açtı, adam istifa etti gitti,

Schuster istifa etti gitti!
Beşiktaş'ın Çocuğu Samet Aybaba istifa etmek yerine kovulmayı böylece tazminat almanın derdine düştü, ve tazminat alarak gitti!

Samet Aybaba'ya "Yerli" olduğu halde "Adam" derler...
Schuster yabancı olduğu için yerin dibine sokulur!

Hala Irkçılığı sadece MUZ'da arayan zihniyet ne dediğimi anlayamaz!

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bir Ferguson efsanesinin büyük kısmını canlı canlı izleme şansı yaşadığım için şanslı görüyorum kendimi.

Ancak Türkiye de Ferguson varmı?
Dünya da kaç tane Ferguson vardı ki Türkiye 'de olsun?

Ayrıca Ferguson bir tanımıdır?

Hocaya zaman tanınırsa başarımı gelir?
Öyle bişey yok. Moruinho gittiği her takımda ilk senesinde şampiyon nasıl oluyor o halde?

Hocan iyi olacak, takımın iyi olacak, arkandan çukur kazan ... olmayacak o zaman şampiyon olursun.

Samet Aybaba Ferguson du da 20milyon insan kıymetini bilmedi sanki.

Bu tarz haberler o kadar gereksiz ki.

Samet antrenörken, Samet şöyle, böyle, Samet gidince, Samet e fırsat bile tanınmadı...

Şöyle böyle diyen kim? Basın.
Samet i eleştiren kim? Basın.
Samet gidince adamın hakkını yediler diyen kim? Basın.

Burdaki problemi göremeyen kim? Halk.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bir Ferguson efsanesinin büyük kısmını canlı canlı izleme şansı yaşadığım için şanslı görüyorum kendimi.

Ancak Türkiye de Ferguson varmı?
Dünya da kaç tane Ferguson vardı ki Türkiye 'de olsun?

Ayrıca Ferguson bir tanımıdır?

Hocaya zaman tanınırsa başarımı gelir?
Öyle bişey yok. Moruinho gittiği her takımda ilk senesinde şampiyon nasıl oluyor o halde?

Hocan iyi olacak, takımın iyi olacak, arkandan çukur kazan ... olmayacak o zaman şampiyon olursun.

Samet Aybaba Ferguson du da 20milyon insan kıymetini bilmedi sanki.

Bu tarz haberler o kadar gereksiz ki.

Samet antrenörken, Samet şöyle, böyle, Samet gidince, Samet e fırsat bile tanınmadı...

Şöyle böyle diyen kim? Basın.
Samet i eleştiren kim? Basın.
Samet gidince adamın hakkını yediler diyen kim? Basın.

Burdaki problemi göremeyen kim? Halk.

yanlış düşünüyorsun.adama 6 ay zaman verip.ondan sonra başarı beklemek hayal.mourinho diyorsun.o zaman sen samet aybaba'ya ronaldoyu messileri alacaksın.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yanlış düşünüyorsun.adama 6 ay zaman verip.ondan sonra başarı beklemek hayal.mourinho diyorsun.o zaman sen samet aybaba'ya ronaldoyu messileri alacaksın.

Samet hoca ye Messi yi ver, ilk 6 hafta oynatırsa adam değilim! O derece.

Taraflı tarafsız herkesin beğendiği Oğuzhan ilk 8 hafta neredeydi?
Ben söyliyim Samet hoca nın yanında oturuyordu.

Trabzonspor maçında ilkkez ilk 11 çıktı (mecburen), Oğuzhan döktürdü.
Samet çıkıp dedi ki biz Oğuzhan'ı güçsüz olduğu için güçlendiriyorduk bugünde meyvesini aldık.

Git kumda oyna Samet!

Avrupa da yetişmiş, Arsenal alt yapısında forma giyen 20 yaşında eşşek kadar adam mı güçsüz?
Ersan'ı omuzla yere yıkar Oğuzhan neyin gücünden fiziğinden bahsediyorsun sen?

Antrenöre 6 ay süre verilip sonra hadi sen başarısız oldun deh deh! denmesine karşıyım tamam.
Ancak Samet de antrenör değil bu kadar basit.

BjK'ın her başarsız olduğu sezon sonunda uzatılan mikrofona ben BjK'ın başında olsam şampiyon yaparım, sahada 11 tane BjK forması koy zaten şampiyonluğa oynar falan söylem ve demeçleri.
Liseli ergenlerden farkı yoktu benim gözümde.

Ha herşeye rağmen Samet Aybaba'nın bugünkü durumda (gerçi ortada kötü bir durumda yok, sadece basının balonu) zerre miktar suçu günahı yok.
Onu başa getiren basiretsiz yönetimindir tüm günah ve vebal.

Peş peşe 5. şampiyonluğuna koşan hentbol takımımız bugün şampiyonluk maçına çıkıyor.
Açın NTVspor u izleyin. Formada sponsorlar kim.
Kartal yuvası - KartalCell
10 senede 7. şampiyonluğunu alacak, ligi sürklase etmiş takımın sponsoru yok.

Basketbol?
1 senede alınabilecek 4 kupanın herbirini almış takımın sponsoru varmı?
Eurolig e her hafta farklı sponsor ile çıktı ulan böyle rezillik varmı?
En sonunda iyi kötü kalde diye bişey buldularda sezonu onunla tamamladık.
Bakın şampiyon takımın dağıtılması olayına girmedim dahi!

Fikret Orman'ın kesinlikle kötü birisi olduğuna inanmıyorum, çok iyi niyetli biri ancak içinde yaşadığımız dünyada böyle kulüp yönetilmez.
Biraz Ünal Aysal'dan Aziz Yıldırım'dan ders çıkarmalı. Çamur olmalı, Çirkef olmalı, sinsi sinsi hareket etmeli, kendi takımının iyiliğinden ziyede rakibinin kötülüğünü düşünmeli.
Malesef içinde yaşadığımız dünya bunları gerektiriyor artık.