Bu soruyu kimse çözemedi!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vacip42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu sorunun cevabını bulmak mümkün değil... Bir de bu soru ilkokul 3`üncü sınıf öğrencilerine soruluyor. Bir bakın isterseniz...
Resim_1232123860.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulları 3’üncü sınıflara dağıtılan ‘İlköğretim Matematik 3 Öğrenci Çalışma Kitabı’nda yer alan mantık sorusu tartışma yarattı. Bu sorunun ilköğretim üçücü sınıf öğrencileri için ‘kazık soru’ olduğu belirtilirken, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu"na iletme kararı aldı.
kkk.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Okulları için, Hülya Nalan Mamaç, Nevzat Ünsal ile Fatma Derya Yavuz’un yazdığı yeni müfredata göre hazırlanan İlköğretim 3’üncü sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı’nın 85’inci sayfasındaki soru dikkat çekti. Kitapta, ‘İlginç’ başlığıyla verilen soru şöyle:

“Levent ve Bülent oğullarıyla balık tutmaya gittiler. Levent oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Bülent de oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Toplam 21 balık tutulmuştu. Levent’in oğlunun adı Mert’ti.

- Bülent’in oğlunun adı nedir?

- Her biri kaç balık tutmuştur?”

::Elinde 3. sınıf matematik çalışma kitabı olan doğrulayabilirmi :)

KAYNAK

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Hiç de öle mümkün değil diye birşey yok. Sadece balığa çıkanların torun, baba ve dede olduğu varsaymak gerekiyor. Bu bağlamda da torun 3, baba 6 ve dede de 12 balık tutarsa toplam da 21 balık yakalandığını hesaplayabilirsin. Torunun adı Mert, babanın adı Levent ve dedenin adı da Bülent'tir.
Ha illa ki, bunlar 4 kişi ve bu 4. kişinin adı ne dersin ben de Hasan derim :D

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu soruyu kimse çözemedi!! başlığı abartı olmamış mı?Ben daha soruyu okurken aklıma geldi bunların baba-oğul-torun oldukları!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Gerizekalılık mevki dinlemiyor işte!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Mantığın ne demek olduğunu 3.sınıfa giden çocuklara sorsan verecekleri cevaplar belli iken sen matematik sorusunda böyle bir soru sor.Şaka gibi.

Bu soruyu kimse çözemedi derken 3.sınıfa giden kimse çözemedi demek istemiş sanırım arkadaş.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Zaten problemler kısmında sorulmayan bir zeka sorusu. Bunun cevabını bir 3. sınıf çocuğu veremez tahminimce, ama kimse de çözemez demesi abartı olur. Ara sıra beyni zorlamazsak nasıl gelişecek düşünce gücümüz. Beyni kullanmanın bir sınırı yoktur.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
abiler bize kolay torun baba çocuk falan olması bend okuyunca anladımda bunu 3.sınıftaki bir çocuğun yapması için fazla zeki olması lazım zaten o zamanda çocuğu sınıf atlatırlar

fetro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlkokul 3 e giden bir öğrenci bunu çözmeye çalışırsa karbüratörü su kaynatır :) Soru denklem sorusu :) Ayrıca bilmecede mevcut. Diyelim ki Bülent'in dede olduğuınu fark etti ve 3 nesil olduğunu düşündü. Şimdi dese ki Mert'e ; x Levente ; 2x Bülent'e de 4x toplamda 7x olacak oda 21 e eşit olacak da x 3 çıkacak da x=3, 2x=6, 4x=12 ohoo :) 3. sınıfa göre biraz abartılmış.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
öss de sorsunlar yapan cok az cıkar :D

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu soru için değil ama 2. sınıfa giden bir yeğenim bazen soruları bana gösteriyor gerçekten ben bile ikilemde kalabiliyorum.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yanıt 1: Soruda Levent ve Bülent'in oğullarıyla balık tutmaya gittikleri ve Levent'in oğlunun adının Mert olduğu belirtilerek, Bülent'in oğlunun adı soruluyor. Küçük bir mantık yürütmeyle Mert'in babası Levent'in, Bülent'in oğlu olduğu ve bu üçlünün dede, oğul, torun olarak balığa gittikleri sonucuna varılabilir. Yani cevap Levent'tir...

Yanıt 2: Toplam balık:21
Mert'in balıkları:x
Levent'in balıkları:2x
Bülent'in balıkları: 4x

x+2x+4x=21
7x=21
x=21/7
x=3

Öyleyse; Mert 3, Levent 6, Bülent 12 balık tutmuştur... (Kanal D haber )

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Muhtarlıga gidin İkametgat İsteyin Bülentin Oglunun Adı cıkar.
Bide bu mantık Var 84 Balık Baba Ogul Torun Olar :D