• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bu sorunun sebbi nedir sizce?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan prdx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prdx

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Vindows 7 kullanıcısıyım (X64). Bundan iki gün önce bilgisayarda birden birwe bir kaç hata birden belirdi.
İlki 1tb bir harci hdd var bunun içinde filmler mp3ler gibi bazı klasörler var bunların bazılarını açtığımda explere yanıt vermiyor hatasını alıyorum. Ancak Bazılarda bu hatayı almıyorum. Klasörlerde bir sorun yok. Çünkü bu klasörlere sağ tıklayıp kitaplığa eklediğimde burdan hiçbir sorun almadan ulaşabiliyorum. Bu sorunu formatta çözmedi. formattan sonrada aynı klasörlerde aynı hatayı alıyorum.
Bununla aynı zamanda 15 dakikada attığım format 1 saata kadar uzadı. Kurulum başlıyor yazısını daha önce bir kaç saniye görürken şimdi en az 10 dakka ekranda duruyor. ve işlemleri geç gerçekleştiriyori. bir uygulamaya tıkladığımda bir kaç dakika sonra bu uygulamayı başlatıyr. ama bilgisayar kasmıyor...

10 seneden fazla bilgisyar kullanıcısıyım çok enteresan sorunlar gördüm ama bunun gibisini ve aynı anda türeyenini görmemiştim. yardımcı olursanız çok sevinirim. Kolay gelsin

Hardiskinde çok fazl bad sector oluşmuş gibi gözüküyor o açamadığın dosyaların sector'leride bozulmuş en iyisi yyeni bir hdd al :)

bende ona benzer bir şeyler düşünüyordum... Acaba bu bad sector sorunun bir çözümü olabilirmi?

Bad Sectorun çözümü olmaz ama bilgisayarı dos ile başlatıp diskini biçimlendirebilirsin eskiye nazaran daha sağlıklı olur. Ama en temizi yenir bir hdd alman. Yada 120lık bi SSD alırsın işletim sistemini kurarsın buna, 1tblik HDD'yi yedekleme için kullanırsın biçimlendirdekten sonra hem ssd'in olmuş olur :)

HDD'de sorun olabilir. HDTune HDD Health gibi programla bakmadiysan bir bak saglik durumu nedir.

Hata aldığın klasörleri ve içinde bulunan dosyaları sil tabi içindekiler önemsiz ise , bozuk video dosyaları bu duruma getirebiliyor bazen explorer.exe 'yi , içindeki verileri başka bir kaynaktan sağlayabiliyorsan hemen sil derim.Format atman bu sorun için çözüm değil.
Daha sonra problemli partitionun üstüne sağtıkla Özellikler diyerek resimdeki adımları uygula , işlem hdd doyutuna göre uzun sürebilir sabırla beklemeni tavsiye ederim işlemi yarıda kesme...
sshot1ge.png

arkadaşların dediği gibi hdd sorunlu olabilir. birde yeni yüklediğin yada güncelleme yaptığın bir program yada 'programcık' ta sebep olabilir.