Bu Site Fotoğrafları Arıyor

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İnternette aradığınız her şeyi bulmak hemen hemen mümkün. Fotoğraflar da bu materyalleri içinde bulunuyor.

"İnternet engin bir deryadır" cümlesi, internet dünyasını özetlemeye yetiyor. Aradığınız hemen her şeyi bulabildiğiniz bu ortamda, bilgisayarınızdaki bir fotoğrafın nerede kullanıldığını bulmak da mümkün. Tineye adlı bir internet sitesi, bilgisayarınızdaki herhangi bir görselin, hangi sitelerde kullanıldığını, hangi boyutlarda bulunabileceğini gösteriyor.
eic806ey1248767554.jpg
Tineye sayesinde elinizdeki görsellerin nerelerde kullanıldığını öğrenebilmenizin dışında, eğer fotoğrafçıysanız da fotoğraflarınızın sizin haberinizin dışında hangi sitelerde bulunduğunu görebiliyorsunuz. Sitenin en sık kullanım amacı ise, kullanmak istediğiniz arkaplan görsellerin daha büyük çözünürlükteki versiyonlarını bulmak.
:: Daha önce Tineye kullandınız mı?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
stock siteleri gibi galiba teşekkürler dün baya işim vardı araba fotoğrafı arıyodum uygun bir tane bulamadım...

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bende daha önce kullanmadım, bir gün lazım olur belki..

nmsoylu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
site arama kriterleri ne ? fotoğrafların hangi makine ile çekildi iso değerleri vs okuyup öyle mi arama yapıyor.çünkü az önce denedim bir sonuç bulamadı =)

kaldı ki tam olarak kullanım amacına uygunluğu varmı sorgulamak gerek.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Not: Bu konuyu açacaktım. Baktım, önceden açılmış. İçerik boşa gitmesin diye buraya aktarıyorum.

Elinizdeki Resmin Benzerini Arayın

tineye-logo.png

TinEye: Bilgisayarınızda ya da internete yüklediğiniz bir resimin sizin sitenizden başka nerede kullanıldığını öğrenmek, ya da bu resme benzer diğer resimleri görmek için kullanılan bir resim arama motorudur. Görsel tanıma sistemi kullanan TinEyeUzun zaman önce Beta şeklinde açılan bu sistem şimdi çok fazla değişikliğe uğradı. Bu yeniliklerle birlikte 2 yıl önce aramasını 480 milyon resim içinden yapan TinEye şimdi 1,572,822,693 tane resmi index almış durumda.

[FLASH]http://www.dailymotion.com/swf/video/xdzgh8?background=%23171D1B&foreground=%23F7FFFD&highlight=%23FFC300&autoPlay=0&hideInfos=0&width=600&additionalInfos=0[/FLASH]

Bir örnek;

Kendi blogum için üzerinde blog yazan bir elma resmi lazım. Bir resim bulup düzenleyip üzerine Blog yazdım. Orjinal resim kayboldu ve nereden bulup indirdiğimi unuttum. Bana resmin düzeltilmeden önceki hali lazım. Şimdi TinEye’yi kullanıp buradaki resmin eski halini ya da benzerini arayacağım.

URL ile arama yaptığımızda buradaki sonuçlar çıkıyor. Resmin orjinalini bulduk :)

Eklentileri

TinEye’nin Firefox, Chrome, IE.. gibi en çok kullanılan internet tarayıcılarına eklentileri de mevcut. Bu eklentiler sayesinde internette gördüğünüz herhangi bir resmin benzerini ya da başka nerede kullanıldığını görmek için sağ tuşla tıklayıp “Search İmge on TinEye” seçeneğine tıklayarak kolay ve hızlıca aramanızı yapabilirsiniz. Eklentiler hakkındaki ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

En iyi sonuçlar

Ayrıca en iyi arama sonuçlarını görmek için bu linke bakabilirsiniz.

Site Adresi: Tineye.com

Kaynak

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kullandım ama sevmedim.