Bu sistemde nasıl bir antivirüs kullanmalıyım

venom34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle herkese selam. Ben foruma yeni üye oldum. Sizlerden destek ve yardımlarınızı bekliyorum. Benim virüs programları hakkında sizlere danışmak istediğim konular var.
Öncelikle, 1 ay öcne pc'me format attırdım. Ve Avast İnternet Security, 30 günlük deneme sürümünü kurdum. Şimdi 2 gün sonra deneme sürümüm sona erecek. Nette avast için lisans dosyası buldum ama işe yaramadı.

Sizce ne yapmam lazım? Avast deneme sürümü bittiğinde program normal free'ye mi dönecek? Yoksa programı kaldırmam mı lazım?
Ayrıca avira, avg iki programdan hangisini bana önerebilirsiniz.
Bilgisayarım özellikleri şöyle:

• Ana kart:Gigabyte P43-ES3G
  • İşlemci:Intel(R) Core(TM)2Quad CPU Q9300 @ 2.50 ghz
  • 4 gb ram,32 bit Windows 7 Profesyonel
  • NVIDIA GeForce GTX 275

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hocam öncelikli tavsiyem esettir. adamların programı gerçekten işe yarıyo ve sürekli güncelleme yaptığı için yeni virüsler vs. veritabanlarına kayıtlanıyo hemen.. onun dışında avg yi de önerebilirimm sistemi kastırmaz.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Zararlı yazılım yazan, zararlı yazılım alanı okumuş kişiler ya da bu işleri harbiden çok iyi bilen adam ESET'ten başka antivirüs yazılımı göstermez. Burda çoğu kişinin düşüncesi oooo baksana şuna tüm virüsleri sildi süper bu yaşasın x antivirüsü !! Diyor halbuki adam hayatında 2 antivirüs kullanmış ve ne kadar silerse o kadar iyi düşüncesine kapılıyor. Halbuki yanlış pozitif algıladığını bilmiyor. Size son sözüm ESET gibi teknoloji dünyaya gelmedi gelmeyecekte

ertugrulkose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 senedir norton 360 kullanıyorum bir kere bile format atma gereği duymadım tavsiye ederim

venom34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese teşekkür ederim. Ücretli bir program alma durumum olamdığı için, free versiyon indireceğim. Avas free ve malwerebytes kurucam.Güenilk duvarı olarak, Windows güvenlik duvarı yeter umarım, yoksa comodo firewall'da kursam mı?

FastFooD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba venom34,
Mevcut sisteminizde bulunan işletim sistemi eğer lisanslı bir windows sürümü ise Microsoft'un orijinal antivirüsü olan Microsoft Security Essential kurmanızı öneririm.Otomatik güncelleme seçeneği ve bir çok zararlı yazılıma geçit vermeyen bu RAM dostu yazılımı tavsiyelerime eklemek istiyorum
001_smile.gif
(Eğer ki aşırı zararlı yazılımlar ile uğraşmıyorsanız,sıradan kullanıcı iseniz.)
Eğer ki içinize sinmez, zararlı seviyede olan programlarla uğraşıyorsanız avira antivirüsü önerebilirim. En iyi ücretsiz yazılımlar arasında virüs tespit gücü oldukça yüksek olan bir programdır. Buna ek olarak fazla virüslü içeriklerle uğraşmıyorsanız boşuna ram tüketecek program önermeye gerek duymuyorum.Ama ek olarak,
Kaspersky (Kasma sorunu yapabilir,kapsamlı bir antivirüs programıdır.)
Norton 2014
Eset Nod 32 V.7 (Yenilenen versiyonu ile gayet başarılıdır.Kendim deniyorum.Baya baya gelişme göstermiştir.Ram Tüketmeyecektir.Aviradan önce bunuda düşünebilirsiniz.Eğer ki bu düşünceme katılacak olursanız 3 aylık deneme sürümü ikramı yapabilirim.Bunun için bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Kolay Gelsin.

venom34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Esed kullanmıştım, ama mavi ekran hatası almıştım.Açıkçası uzak duruyorum biraz eset'e.

Şuan avast free antivirüs ve malwerebytes kullanıyorum.Belki güvenlik duvarı olarak tekrar comodo firewall kursam mı diye düşünüyorum.

Birde sorum olacak sizlere.Geçenlerde windows 7 güncelleştirmeleri geldi.İçlerinde 1 tanesini yükleyenler sorun yaşadıklarını söylediler,siz bu günceleştirmeyi yüklediniz mi? Windows 7 Güncelleştirmesi (KB2952664)

Son olarak bir arkadaş sisteminde 4 gb ram var neden 32 bit yükledin kasar dedi,sizce kasar mı?

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Esed kullanmıştım, ama mavi ekran hatası almıştım.Açıkçası uzak duruyorum biraz eset'e.

Şuan avast free antivirüs ve malwerebytes kullanıyorum.Belki güvenlik duvarı olarak tekrar comodo firewall kursam mı diye düşünüyorum.

Birde sorum olacak sizlere.Geçenlerde windows 7 güncelleştirmeleri geldi.İçlerinde 1 tanesini yükleyenler sorun yaşadıklarını söylediler,siz bu günceleştirmeyi yüklediniz mi? Windows 7 Güncelleştirmesi (KB2952664)

Son olarak bir arkadaş sisteminde 4 gb ram var neden 32 bit yükledin kasar dedi,sizce kasar mı?

Comodo firewall ile avast kullanmanda fayda var, Comodo ayarlar ile ilgili sıkıntın olursa yardımcı olurum.