Bu pc'de hangi işletim sistemini kullanmalıyım?

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
p4 3.06 ghz, 1.5 gb ram, nvidia geforce 6200, 80 gb harddisk... Ben vista kullanmayı istiyorum çok hoşuma gidiyo ama bu özellikler ne kadar yeterli olacak bilemedim.her ne kadar vista yükseltme danışmanı bana business önerse de pek inandırıcı gelmedi.yardımcı olursanız sevinirim.

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkes kararsız kaldı galiba :)

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
home basic - ekran kartına güveniyorsan da home premium alabilirsin ;)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
vista kullanmanı anlarım ama xp nin suyumu çıktı bak bende kullandım şimdi xp den vaz geçmem neden 1. RAM tamam sistem çok yavaş değil vista söylenenlerin aksine çok hızlı 1gb ram de bile ama işte gel gör ki oyun oynama isteği ağır basıyor ve sürekli izin isteme derdi. istersen dene gör anlattığımdan garklı değil :D

not : 80 gb 20 sini unut vista götürüyo haberin ola sırf çalışmak için bile nerdeyse 500mb yakın ram harçıyor

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ekran kartıma güvenmiyorum ^^

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xp en güzeli o zaman ;) ama home basic de ekran kartını çok kasmıyo ;)

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
titanyum dedi ki:
vista kullanmanı anlarım ama xp nin suyumu çıktı bak bende kullandım şimdi xp den vaz geçmem neden 1. RAM tamam sistem çok yavaş değil vista söylenenlerin aksine çok hızlı 1gb ram de bile ama işte gel gör ki oyun oynama isteği ağır basıyor ve sürekli izin isteme derdi. istersen dene gör anlattığımdan garklı değil :D

not : 80 gb 20 sini unut vista götürüyo haberin ola sırf çalışmak için bile nerdeyse 500mb yakın ram harçıyor
anladığım kadarıyla kasmaz ama benim pc için de ideal deil en iyisi ben xp ye devam edeyim saolun arkadaşlar ;)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
vista kasmaz pc ni ama gerek yok harbi diyorum kullananlar en fazla 2 ay sabredebildi

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hiç bulaşmıyım en iyisi :)

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben 2 pc de de vista kullanıyorum sistem yeterli olunca çok güzel işletim sistemi ;) 3.cü pc tabiki xp :)

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında ben de nerdeyse hiç oyun oynamam ama vistadan memnun olan az heralde...

santra

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
sürekli xp kullanan birisiydim...şu an vista home basic kullanıyorum, dizüstü bilgisayarımda..sana da vistayı tavsiye ederim..sistemin kesinlikle kaldırır,sıkıntı olmadan keyfini çıkarırsın..xp güzel,hoş,hızlı ama vistada birkaç ayarı yaparak çok hızlı kullanabilirsin..bir de vistada insana itici gelen bir olay var,biliyorsunuz sürekli izin verme penceresi çıkıyor..dosya silerken, program kurarken, kullanırken her zaman her yerde sürekli izin izin izin...arkadaşlar denetim masası------kullanıcı hesapları------------kullanıcı hesabı denetimim aç veya kapat seçeneğinde...tıklamayı kaldırın...bu sıkıcı durumdan da kurtulmuş olursunuz..alışınca ki ben alıştım vista gerçekten harika...saygılar

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
home basic te aero özelliği yok ya o biraz beni düşündürüyor :L

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
hangman dedi ki:
home basic te aero özelliği yok ya o biraz beni düşündürüyor :L
Home Premium al o zaman.Bir ev kullanıcı için en ideal sürüm o.

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Microsoft Windows XP Professional

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya bu arada benim sorunum da ram sanırım
Asus Çİft Çekirdek ikiside 3.4 120 GB Samsung Hardisk 512 Mb ram DDr2 Harici 256 Mb Ati Ekran Karti

Benim b ilgisayar operada, firefox'da, internet explorer da kasıyor. Photoshop Kullanıyom Corel DRAW kullanıyom o kadar kasılmıyor benim acil ram almam gerekir değil mi

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Asus Çİft Çekirdek ikiside 3.4 120 GB Samsung Hardisk 512 Mb ram DDr2 Harici 256 Mb Ati Ekran Karti

Benim b ilgisayar operada, firefox'da, internet explorer da kasıyor. Photoshop Kullanıyom Corel DRAW kullanıyom o kadar kasılmıyor benim acil ram almam gerekir değil mi

sitem özelliklerini tam olarak bi yaqzarsan o zaman daha fazla yardımcı olabiliriz

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
hiç kasma bence xp'de kal. yok microsoft'tan bıktım diyorsan Pardus 08 yükle.

KoRRoK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tartışmasız XP sistemini en iyi ifade edebildiğin ve performansta ve görsellikte hemen lafı yanlış yerinden anlayanlara söyluyorum performans/görsellik ikisi içinde bana kalsa 98 yada 2000 bile kullanırdım ama xp daha evrenselleşmiş durumda standart bir işletim sistemi oldu ve bu işide çok iyi yapıyor

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya neyse boşvrerin benim özelliği işte yedik bir kere kaz.k

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bu sistemde Vistanın home basic sürümünü önerebilirim..

Xp sp3 biraz daha ağır bassa da..

Değişiklik istiyor isen home basici denemeni tavsiye ederim..

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ya neyse boşvrerin benim özelliği işte yedik bir kere kaz.k

Eğer explorer firefox opera gibi yazılımlarda kasılma oluyor ise;

2 şey önereceğim..

1- İnternet Explorer seçenekler kısmında varsayılan tarayıcıyı IE yap.. Çünkü IE windowsa bağımlı olduğu için varsayılan tarayıcı olmadığında işlemciyi sürekli meşgul ediyor.. böylelikle firefox opera gibi diğer tarayıcı yazılımlarda pcde kasılmalara sebep oluyor..

2- Kullandığın tarayıcılar devrede iken ctrl+alt+delete tuşlarına barak görev Yöneticisi menüsü açılır orada işlemler kısmına bakarsın işlemci ve ram kullanımı ile ilgili bir liste görürsün orada tarayıcılardan IE, firefox veya opera işlemciyi fazlaca meşgul ediyor ise yazılımları kasan bir eklenti sorunu olabilir.. ( birinci kısımdaki varsayılan tarayıcı IE olduğu halde sorun devam ediyorsa dene )

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0

1 gb ram ekle o sisteme gör nası uçuyo ; eğer vista kullanıyorsan okuma & yazma hızı güzel bi readyboost teknolojili flash bellek al o da idare eder seni

AyazWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistemin Vista için Yeterli, Home Basic Kurarsan sıkıntı Çekmezsin..

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Vistayı ne amaçla yüklemek istiyorsun, görsel açıdan diyorsan o zaman mac leopard yükle

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Microsoftun şu anda en iyi işletim sistemi XP vistaya geçme çok sıkılırsın...
Bende gideyim 75Mhz işlemcisi 8Mb rami olan bilgisayarıma Vista kurmaya çalışayım... :D