Bu Numarayı Yemeyin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yüzlerce dolarlık yazılımları, lisanslı ve çok düşük fiyatlara size sunacağını iddia eden sitelerin oyununa gelmeyin. İşte o tehlike ve bilinmesi gerekenler.

Korsan yazılım kullanarak, hem tehlikelerden korunmak, hem teknik destekten muaf kalmak hem de yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak için lisanslı yazılım almak isteyenleri, bir başka tehlike bekliyor. E-posta kutunuza gelen bir mesajda, ihtiyacınız olması muhtemel yazılımların gerçek satış rakamları açıklanıyor. Hemen sonrasında, söz konusu firmanın size sunduğu ve son derece düşük sayılabilecek teklifi görüyorsunuz. Neredeyse asıl ödemeniz gereken tutarın %10'u. İlginizi çeken bu teklife tıkladığınızda, kredi kartı bilgileriniz isteniyor ve ödeme yaptıktan sonra size, yasal olmayan sürümler indirilmek üzere sunuluyor.

Ne Yapmalı?

sahte1229862754.gif

480 Dolar kar edeceğinizi bildiren bu mesaj,
sizi korsan bir siteye yönlendiriyor.

Korsan yazılım kullanmamak için yasal yazılımlara yöneldiğinizde ilk gideceğiniz adres, söz konusu yazılımın Türkiye dağıtıcısı olmalı. İlgili dağıtıcı, sizin için uygun olan lisans seçeneğini paylaşacaktır ve en yakın satın alma noktası için sizi doğru bir şekilde yönlendirecektir.
Lisans adı altında, sadece internet üzerinden indirme bağlantısı paylaşan sitelere tamah etmeyin.

Satın aldığınız yazılımın, kutulu olmasına, kutusu yoksa orijinal CD/DVD'si ile size gönderilmesine, bunlar mümkün değilse de sizin adınıza hazırlanmış, özel seri numarası ve müşteri numarası gibi bilgilerin bulunduğu bir e-posta olmasına mutlaka özen gösterin.
İnternet üzerinden yazılım satın alırken, limitini kolayca ayarlayabileceğiniz sanal kredi kartı kullanmaya gayret edin.

Eğer, ihtiyacınız olan yazılımı satın almak için bütçeniz yoksa, açık kaynak kodlu ve ücretsiz çözümleri araştırın.

Yazılım sahteciliği konusunda aklınıza takılanları, ücretsiz olan 0800 211 81 86 numaralı telefon üzerinden BSA uzmanlarına danışabilirsiniz.

:: Yazılım sahteciliği hakkında önerilerinizi paylaşın.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
korsan bedava iken neden ucuz lisanslıya yönelelim ki :D

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bunları yiyen var mı hala? En basitinden gönderdikleri site adresi bile basit bir blog sitesi. :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Teşekkürler bilgi için..:)

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Burdan bu numarayı yiyenlere o zaman Openoffice 3.0 ı tavsiye ediyorum. ben kendim de bunu kullanıyorum :D Sakın korsan filan indirmeyin :D

http://www.codecarry.com/

Ürün yelpazesi çok geniş soyulmak istiyen buyurabilir :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Böyle daha güzel işte :D

Bu arada siz bilinçli kullanıcılarsınız arkadaşlar.

Adamın fotoğrafçılık dükkanı var ve fotoğraflar üzerinde Photoshop kullanarak değişiklikler yapması lazım. Bir yerlerden duymuş BSA dükkan basıp manyak cezalar veriyormuş. Onun korkusu ile hemen lisans almaya koşuyor ve bakıyor ki Adobe Photoshop 1000 Dolar.

Böyle bir mail geliyor ve tıklıyor.

Gerisini de siz düşünün artık :(

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Hiç işim olmaz korsan yazılımla. Üstelik bir de kredi kartı bilgilerimiz isteniyor hı? :)

Bana garip gelen şey bu kadar uyarılara rağmen, sizin tabirinizle bu nuramaraları yiyenler vardır eminim.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sana da korsan yazılım öneriyorum emelden :D o duyguyu tatmalısın :D

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ofis Çözümü olarak ücretsiz IBM Lotus da tercih edilebilir. Türkçe arayüz desteği var, ek olarak imla paketide sunuldu.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Ülkemizde parası olanlar hariç hiç korsan yazılım kullanmayan varmıdır acaba?
Pahalı yazılımların ücretsiz alternatifleri olduğunu sen bilebilirsin, bende bilebilirim ama Troyunda bahsettiği gibi bir fotoğrafçı bilemeyebilir.Olanda parasına olur.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bilinçsiz olarak gözlelediğim kadarıyla teknoloji ile geç tanışmış kısaca 40 + üstü yaş gurubu bu tür hilelere kanabiliyor en basit örnek laptopla nete girmeye çalışan 50 yaşlara yakın olan bir amcamız ekrana gelen 100 kontör kazandınız bannerini tıklayıp hemen büyük bir sevinçle eline cebine atıyor ve cep telefonuna sarılıyor ve ordaki kodu tam girecekken benim gibi bir kahraman son anda olaya müdehale eder ve amcayı bu tuzaktan kurtarır :D o yüzden bu tür olayları küçümsemeyin derim zira çok fazla insanımız bu konularda oldukça bilinçsiz SDN kullanıcıları hariç :D saygılar :D

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy konumu bulamıyorsun :D.Bu maile kim inanır.(Kadir inanır :D )Sitenin adresinde meymenet yok.Herkesin mailine hergün yüzlerce bu tür mail geliyor.Herbirini foruma mı taşıyacaksın :).KOlay gelsin şimdiden...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Çok teşekkürler
Korsan bir hakkın gasbedilmesi çalınması kul hakkına girilmesidir.Tabii bunları yapan sorumluluğuna katlanır.Sitemiz zaten lazım olanları ücretsiz+yasal olarak sunuyor.Yazılım firmalarının yasal siteleriyle yazışırsanız zaten size gerekeni yolluyor.
KORSANA HAYIR DİYORUM.

VurguN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
blogspot.com garibanlıktan adam gibi bi domain bile alamamışlar:D

xpprox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
netten şatış her zaman zararlıdır bire bir satın alın derim faturalı korsana hayır açık kaynak varken alın size alternetif neti araştırın mutlaka bulursunuz