Bu netbook'u alıyorum onay veriyormusunuz ? ( Mobee S CW001-FHD )

Musdi2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Güzelmiş yorumlarda olumlu

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bunun hakkında yorum yapamayacağım ama iyi araştırmanı tavsiye ederim.Ayrıca sadece buradan görerek alma alacaksan mutlaka yakından gör derim bi dokun Bilgisayara.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
marka soru işareti ama özellikler güzel

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bilmediğimiz bir ürün kullananların deneyimlerine ulaşabilirsen yararlı olur.
Ama güzel bir ürüne de benzemiyor değil.

altug_unver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence yazık o paraya o markaya şehrinde teknosa varsa lg x130 555 liraya +25 liralık hediye çeki veriliyor.artısı ve eksisi olarak lg de n280 var ama 1 gb ram var geri kalanlar hemen hemen aynı.ki birde içinde işletim sistemi windows deil ubuntu geliyor onun fiyatı bile dahil değilken 498 lira bence çok.

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
bu pcyi alırsın ramin 1 gbını ekran kartına verirsin.

Akarsın!!!

Musdi2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence yazık o paraya o markaya şehrinde teknosa varsa lg x130 555 liraya +25 liralık hediye çeki veriliyor.artısı ve eksisi olarak lg de n280 var ama 1 gb ram var geri kalanlar hemen hemen aynı.ki birde içinde işletim sistemi windows deil ubuntu geliyor onun fiyatı bile dahil değilken 498 lira bence çok.

lg nin ki 2gb ram olsa kaçırmaz alırdım

bak yine tereddütte kaldım :thumbdown:

bana 720p film sorunsuz izletsin, internete gireyim yeter

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha 1 hafta önce n270 işlemcili asus 1000h netbook satmış biri olarak atom işlemcilerin henüz kullanılacak kıvamda olmadığını düşünüyorum. Saç baş yolduruyor bazen. Biraz daha para katıp packard bell in celeron 743 işlemcili modelini alabilirsin. Performans olarak p4 bir pc den daha üstündür. Hd filmleri (1080 dahil) bile sıkıntısız oynatan bir işlemcidir. Kullanıma göre 6 saate yakın bir pil süresi mevcuttur.

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en iyisi mağazaya gidip karıstırmak

git karıştır tabi ezbere alma öyle. ama dediğim gibi atom işlemciyle firefox 3 tab açınca bile yamulup kalıyor. hatta flash lı sitelerde hepten gidiyor. SDN anasayfadaki flashlar bile ağır. youtube izleniyor ama video oynarken sayfayı aşağı yukarı yaparken kasım kasım kasılıyor makine. sonunda dayanamayıp sattım. intelin ulv işlemcileri atomdan daha çok enerji harcasa da kullanım açısından atomdan çok daha iyi. hatta sony nin n450 işlemcili modeli bile pek kullanışlı değil. biliyorum ki bir laptop performansı beklemek saçmalık olur ama eğer internette gezerken bir yandan messenger açıp bir iki satır yazı yazmak insana saç baş yoldurtuyorsa bence 500 lira o netbook a fazla. yakın zamanda kendime aldığım için çok araştırdım. hadi kolay gelsin.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bu işlemciyle 720 p videolarda sorun yaşarsın ben 280 de bile zorla oynatıyordum windows ortamında ve rezalet bir işlemcileri var performans yerlerde sürünüyor özellikle flash videoları izlemeye kalktınmı cihazı camdan atası geliyor insanın :D bırak 500 ü 100 tl den fazla vermem bu cihazlara :)

Musdi2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hay aksi şeytan içime kurt düştü :) başka forumlarda adamlar çatır çatır 720p film izliyorlarmış

lgx130 da mesela codecleri tam yükleyince...

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hay aksi şeytan içime kurt düştü :) başka forumlarda adamlar çatır çatır 720p film izliyorlarmış

izlersin 720 ama hepsini değil. bit değeri düşük olanları. piyasada o kadar çok farklı ripleme mevcut ki. bazıları bildiğin divxden bile kötü.

tavsiyem : http://www.hepsiburada.com/packard-...details.aspx?productId=bd750976&categoryId=98

hem netbook hem laptop gibi rahat tahat kullan bütçen buna elveriyorsa tabi.

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
lg nin ki 2gb ram olsa kaçırmaz alırdım

bak yine tereddütte kaldım :thumbdown:

bana 720p film sorunsuz izletsin, internete gireyim yeter

bana sorarsan n270 ile 720p yi unut dostum... bundan 6 ay önce elimde eee pc 1000h vardi, ram ini da 2gb ye yükseltmistim, az cok hersey yavas mavas calisiyordu, videolarida oynatiyordu güzelce, ama 720p de takiliyor, seyredilmiyor. Atom islemciler yok zayif maalesef...

Ayrica netbook alirken native resolution u na dikkat cok önemli bence (1366 x 768 den asagisini tavsiye etmem...). Son tavsiyem: bir netbookda akü en önemli sey bence, aküsünün ürün bilgilerinde gectigi atmasyon hali ile en az 9-10 saat olmasina dikkat et.

edit: ulv islemcili acer 1810tz yi tavsiye edecektim ama, cok pahaliymis türkiyede yahu, almanyadan iki kat daha pahali...

Elrohir18

Asistan
Reaksiyon puanı
1
alıcak arakdaş yalnız sisteme iyi baktınmı acaba?

İşletim Sistemi Linux

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

codecleri tam yükleme eksik yükleme gibi bir durum söz konusu değil. ne oluyor yazılım sayesinde daha düşük kalitede izlersin en kötü ihtimal birde her 720p kasacak diye bir şey söz konusu değil bitrate oranı çok önemli lakin eskisi gibi düşük bitrate değerine sahip film bulmak oldukça güç amacın film izlemekse alınacak en son cihaz gerçi ekran küçük olunca divxler bile kaliteli görünüyor ama tercih senin :wink:

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53

Her ne kadar hala verdiğiniz linki açamamış olsamda fikrimi belirteyim. Netbook kullanan birçok arkadaşım şarj süresi haricinde bilgisayarlarından memnun değiller. Acer, LG ve Asus kullananlar var aralarında. Eğer ki amacınız film izlemekse netbook seçimi çok doğru olmayacaktır. Birçok netbook 720p videoları oynatırken sorun yaşatmaktadır. Linkte olan bilgisayarın özelliklerini ve fiyatını göremediğim için bir yorum yapamayacağım. Bütçenizi zorlama şansınız varsa notebook tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Şimdiden yeni alacağınız bilgisayar hayırlı olsun.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ne işe yarar e postanı okursun web sayfalarında gezer müzik dinlersin (web sayfası derken flash içriklerinden uzak olan)
örnek vermek gerekirse facebook a girdiğin zaman kaydırma çubuğu hareket etmiyor nerdeyse :D

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
şu anda x130'dan yazıyorum.. sürekli kullanmayanların yorumları haricindekilere aldırma derim.
kasıt olmasa da ister istemez masaüstü bilgisayar ile kıyaslama yapılıyor.

2 gb ram ve 250 gb hdd olumlu yönleri.PCI-Express Card yuvası da varmış ek olarak.özellikle 2 gb ram olması en önemli artısı bence. bende reklam engelleyici eklenti olduğu için sdn anasayfada takılma olmuyor ama çok fazla flash olduğunda takılma olması normaldir.

bu netbook ların en büyük getirisi taşınabilirlik. sırt çantanda veya kitaplarının arasında taşıyabildiğin için notebooklar gibi yük olmuyor.

denemek için 720p film örneği indirdim az önce..akıcı oynatmıyor.belki farklı bir program ve hızaşırtma gibi özel işlemlerle yapılıyor olabilir.araştırmak lazım.

gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelerde 350tl'ye kutusunda garantili lg x130 gördüm.güvenebilirsen oradan alabilirsin.

mobee markasının malzeme kalitesini bilemem ama bu fiyata şu anda daha iyisi yok gibi duruyor.

----
şuradaki güzel yorum da bir fikir verir bu seviyedeki cihazlar hakkında

Musdi2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zelenga :

patron , gom player yükle birde k lite codec varya onu yükle sonra o 720p yi birdaha dene

tesekkürler...

Musdi2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi avm^den geldim

ayak üstü test ettim makinaları öyle kasma yok yani var ama azıcık

3 uygulama actım muzik+ofis 2007+birde ufak oyun iyiydi yani ...

kahretsin flasıma 720p film atmayı unutmusum yarın bır daha denıcem