Bu ne tesadüf

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Aurelio yaka paça indirilirken devam dendiğini, Hakan Şükür'e dokunulduğunda penaltı verildiğini ileri süren yöneticiler, "Bu çifte standarttır" dedi.

‘Güreş oyunu gibiydi’
Süper Lig’de daha 4 hafta geride kalırken, hakem hatalarından yakınmalar başladı bile. Özellikle geride kalan haftada Fenerbahçe lehine net bir penaltının verilmemesi, Galatasaray’ın rahat bir penaltı kazanması, Sarı-Lacivertli yöneticileri isyan ettirdi. Aurelio’ya yapılan hareketin, serbest güreş oyunu gibi olduğunu kaydeden yöneticiler, “Orta hakem ve yardımcısının önleri kapalı olmamasına rağmen bu hareketi görmemesi, doğrusunu söylemek gerekirse bizi şaşırttı” diye konuştu.

‘Mazeret olmamalı’
Galatasaray maçında Hakan şükür’e rakibi hafifçe dokunduğunda penaltı kararına hükmedildiğini belirten Fenerbahçeli yöneticiler, şunları söyledi: “Sadece penaltılar değil, sarı ve kırmızı kartlarda da çok farklı yorumlar yapılıyor. Nedense Fenerbahçe’nin lehine olanlar gözden kaçıyor. Bu kadar tesadüf bize garip geliyor. Tamam, Oftaş karşısında kötü oynadık. Ama Fenerbahçe iyi futbol sergilemedi diye, hakemler hiç tartışılmayacak pozisyonlarda bile lehimize düdük çalmayacak mı?”

Yalçın TÜRK

Kaynak

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu dört büyüklerin senelerdir bitmeyen kavgaları, çekişmeleri, kıskançlıkları yüzünden Türk futbolu yerinde sayarken; avrupa klüplerinin oynadığı oyunu ağazımız açık izliyoruz. Her türlü şike ve rüşvet olaylarını çevirirken bir yandan da birbirlerini tırmalıyorlar. Arada olan ya hakeme oluyor yada anadolu klübüne. Harcanan paralara ve kaybedilen yıllara yazık.

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
@muhtar55 bi yerde haklısın ama bazı şeyler cok belli olunca insan tutamıyor kendini vestel sponsorlugunu cekti herkes dediki bahane arıyor belki dogrudur bahane arıyor ama sebebi haklı gecen sene onları hükmen maglup saydılar bu sene tranzonu tekrarlattılar ve gelelim penaltıya iki maca da bakmadım özetlerini izledim eğer hakana o penaltı calındıysa aurelio nun posizsoyunu hem penaltı hem de adamı oyundan atması gerek o kadar ağır yaniiii

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Hakem kararları bu hafta görüldüki belirli bir standart yok yada çok formsuzlar , bu formlarıylada Turkcell Süper ligde zaten maç yönetemezler.

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yahu daha kaç hafta oldu lig başlayalı, yine başladılar hakemlere bahane bulmaya.

bu kafa ile futbol bir yerlere varamaz. top peşinde koşun hakem değil..

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlamadım gitti ne iştir. Dört büyüklerden herhangi birinin taraftarı değilim. Bir anadolu klübünün taraftarıyım. Kendi klübüm maddi zorluklar yüzünden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya ve bunun tek sorumlusu bu büyük klübler.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
muhtar55 dedi ki:
Anlamadım gitti ne iştir. Dört büyüklerden herhangi birinin taraftarı değilim. Bir anadolu klübünün taraftarıyım. Kendi klübüm maddi zorluklar yüzünden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya ve bunun tek sorumlusu bu büyük klübler.

Neden tek sorumlu bu büyük klübler :) ?

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çünkü bu takımlara gelecek gelirlerin aslan payını 4 büyükler alıyor(yayınlardan elde edilen gelirler vs.). İstemedikleri birşey olunca hemen ligden çekilmekle tehdit ediyorlar. Az gelir elde eden anadolu takımları bunların yüzünden daha da zor duruma düşüyor.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
muhtar55 dedi ki:
Çünkü bu takımlara gelecek gelirlerin aslan payını 4 büyükler alıyor(yayınlardan elde edilen gelirler vs.). İstemedikleri birşey olunca hemen ligden çekilmekle tehdit ediyorlar. Az gelir elde eden anadolu takımları bunların yüzünden daha da zor duruma düşüyor.

Peki durumu birde tersten düşünelim , 4 büyükler liglerden çekilsin ve kapansınlar , bu durumda anadolu kulüpleri için bazı digital tv platformları 180 milyon dolar yayın bedeli ödemek isterlermi ?

Bugün anadolu kulüpleri daha fazla gelir elde ediyorlarsa kurulan ve 4 büyüklerin iştirak ettikleri havuz sayesinde oluyor.

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben pek öyle düşünmüyorum. Ama daha adil davranabilirler.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Fenerbahçeye yaplan bu olay 4 haftalık değil 38 haftalık bir olaydır. geçen sezon fenerbahçeye son haftalara kadar penaltı çalınmamış son haftada mı ne (şampiyonluk kesinliştikten sonra) artık adamlar tepkilere dayanamadılar penaltı olan bir pozisyona penaltı verdiler. bu sezon yine vermiyolar. 2 sezon önce bizim lehimizede çok hakem hataları yapıldı anelkanın konya maçındaki golü en güzel örnektir buna. fakat son sezonlardaki tüm takımların fenere düşman olmasının yanında federasyonda düşman olmuş anlaşılan.

şimdi gelelim Türkiye ligine, neden bir ingiltere ligi değiliz diyolar. kardesim sen federasyon olarak dost ilişkilerle yönetmeye devam edersen neden adam gelsin Türkiyede futbol takımlarına yatırım yapsın. bak türkler bile cekildiler.. Özerklik birilerinin işini görmek değildir. ben fifa yada uefa olsam Türkiye ceza verirdim bu karardan dolayı.. bu kadar saçma bir karar olmaz Trabzon-sivas maçının kararı türk futbolunu geriye itmiştir.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Bence tahkim kurulu Trabzon - Sivas maçı için verilen kararı düzeltecek.