Hocam, 1x falan yazıyor başta. En son parantezin sonuna 2 falan koymuş. Çok yabancı kaldım ben konuya.Ürün özelliklerini Ctrl c ' Ctrl v yapmış
1 tane ve 2 tane anlamında o ibarelerHocam, 1x falan yazıyor başta. En son parantezin sonuna 2 falan koymuş. Çok yabancı kaldım ben konuya.
Şimdi ram slotu 1 tane mi 2 tane mi? Birer ve ikişer tane olan şeyler neler? Teknoloji cahiliyim kusuruma bakmayın.1 tane ve 2 tane anlamında o ibareler
Hocam estağfurullah anladığım kadarıyla ne demek siz profesör olmuşsunuz. Anlamışsınızdır hepsini ?Anladığım kadarıyla DDR5 2 adet slot var. Bunların birisinde 8 GB lik bi ram takılı. Diğer slot boşta
bir ram gömülü boş slot var.Satıcının birine almayı düşündüğüm laptop'ın kaç ram slotu olduğunu ve en fazla kaç gb ram desteklediğini sordum. Vermiş olduğu cevap şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 174424
Türkçesinden siz anlarsınız ancak)
Gömülüden kastınız lehimli mi yani?bir ram gömülü boş slot var.
Ürün tam ismi ile, Hp Victus 16 E1006NTÜrünün tam markası ve modeli nedir?
Bahsettiğim model bu zaten. Yukarıda da yazdımkaç lira hocam 19.5k bütçeniz varsa bunu alabilirsiniz HP Victus Laptop 16 - E1006NT AMD Ryzen 7 6800H 8GB RAM 512GB SSD 4GB GeForce RTX 3050TI 16.1 inç FHD 144 Hz FreeDos Mavi 68S22EA - HP Store Türkiye 2022 model bu sizin söylediğiniz 2021.
Hocam neden max 16 olsun ki? Işlemci 64 gb'a kadar destekliyormuş. 2 slot varsa 32x32 takilamaz mi mesela?Kendi 8gb belleği varmış, ekstra olarak 1 boş slot varmış 8gb destekli. En fazla 16 gb oluyor toplamda yani.
Sanırsam bu modele takılamaz. Mesela aynı özelliklerde olup çift ram slotu olanlar da vardır muhtemelen. Boş slot 1 tane olarak yazmış. O slot da 8gb destekli görünüyor.Hocam neden max 16 olsun ki? Işlemci 64 gb'a kadar destekliyormuş. 2 slot varsa 32x32 takilamaz mi mesela?
Tesekkurler hocam. Anlam veremedigim şey şu. Hp Turkiye'ye soruyorum diyorlar ki tek slot var ve max 16 destekliyor, onlara islemcinin 64 gb destekledigini anlattim, tek slot olsa bile 32 kullanabiliyor olmam gerekmez mi diye sordum. Kusura bakmayin, evet 32 olarak kullanabilirsiniz diyerek duzelttiler. Baska sitedeki bir musteri temsilcisine soruyorum 2 slot var, biri 8*1 diyor. Ayrica Hp community'e sordum oradan deneyimli bir arkadaş da crucial.com linkleri ile cevabini vermiş. Dedi ki:Sanırsam bu modele takılamaz. Mesela aynı özelliklerde olup çift ram slotu olanlar da vardır muhtemelen. Boş slot 1 tane olarak yazmış. O slot da 8gb destekli görünüyor.
Çok haklısınız...Bunun için netten değil de Vatan vb. mağazalardan ram taktırıp deneyerek alınabilir. Daha garanti olur.
Hocam üstteki hocam max 16 demişti. Benim galiba Hp'den telefonla bilgi almam gerekecek. xD8 GB DDR5-4800 MHz RAM (1 x 8 GB)
Hafıza kanalları: 4
4800 MT/s'ye varan aktarım hızları.
Maks. Bellek: 64 GB
Kullanıcı Tarafından Erişilebilir Bellek Yuvası Sayısı: 2
Bu model hakkında net bilgi açıktan paylaşılmamış. İşlemcisinden yola çıkarak 64 GB yazmıştım. Bir düzeltmede bulunayım.Hocam üstteki hocam max 16 demişti. Benim galiba Hp'den telefonla bilgi almam gerekecek. xD
Buranın da gerçeği yansıtmadığını gördüm. SSD konusunda haklı olabilir ama 32x32 (64gb) desteklediği yazdığı halde benim aldığım bilgiye göre 16x16 (32gb) destekledigi görülüyor.![]()
Hp-compaq | Memory & SSD Upgrades | Crucial.com
Crucial Memory and SSD upgrades - 100% Compatibility Guaranteed for Hp-compaq - FREE US Deliverywww.crucial.com
modeli bul ram desteği,ssd desteği ne? gör.
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST:~$ sudo dmidecode -t 16 | grep Capa
[sudo] password for conficker:
Maximum Capacity: 8 GB
Bilgisayarı henüz satın almamış ama.sudo dmidecode -t 16 | grep Capa Linux konsolda gir gerçekleri gör.
Rich (BB code):Lenovo-IdeaPad-S145-15AST:~$ sudo dmidecode -t 16 | grep Capa [sudo] password for conficker: Maximum Capacity: 8 GB