Bu modemi alayım mı ?

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Selam arkadaşlar

Benim bağlantı hızım 120 mbit. fakat bu hızı almak için modeme kabloyla bağlanmam gerekiyor.
modemin verdiği kablosuz hız 40 mbit . eski routerimin verdiği ise 25 mbit.
Dolayısıyla yen bir router almak istiyorum. bulduğum router bu : TP-LINK TL-WR1043ND Ultimate Wireless N Gigabit Router

kısaca özellikleri de şöyle:

[TABLE="class: featuresTable, width: 524"]
[TR="class: featureBG border"]
[TD="class: featureImageColumn"]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Modulatie:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]64 QAM , CCK , DQPSK , DBPSK , 16 QAM , OFDM
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Beheerprotocollen:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]HTTP
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Router protocol:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]Statische IP-routing
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Frequentieband:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]2.4 GHz
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Protocol voor overschakelen:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]Ethernet
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Ondersteunde netwerkprotocollen:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]802.11b/g/n
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Ondersteunde protocollen:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]PPTP , TCP/IP , L2TP , PPPoE , IPSec , ICMP/IP
[/TD]
[/TR]
[TR="class: featureBG"]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Artikelnummer:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]1182295
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Connectiviteit

[TABLE="class: featuresTable, width: 524"]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Wifi (standaarden):
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]802.11b/g/n
[/TD]
[/TR]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Overdrachtsnelheid netwerk:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]1000Mbps (Gigabit Ethernet)
[/TD]
[/TR]
[TR="class: featureBG"]
positive.gif

[/TD]
[TD="class: featureNameColumn"]Type antenne:
[/TD]
[TD="class: featureValueColumn, bgcolor: #F2F2F2"]Extern
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Siz bu router için ne düşünüyorsunuz? söylemesine göre 300 mbit e kadar destekliyormuş. Düşünceleriniz nedir? Başka önerileriniz var mıdır?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Cihaz güzel, tabi alıcı tarafındaki wireless adaptörün de iyi olması gerekmekte. Yoksa modem o hızlara çıksa da bağlanan kişinin hızı düşük ise çok ta bir artı sayılmaz.

Ayrıca kablosuz bağlantının bulunduğu ortamdaki birçok cihaz, eşya, duvar vb. nesnelerden de etkilendiğini unutmamak gerek, Yüksek hız aynı ortamda sağlansa da, modemden uzaklaştıkça bu hızın düşeceği unutulmamalıdır.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] bende ki laptopun bağlantı özelliklerine sitesinde bu yazıyor :

[TABLE="width: 824"]
[TR="bgcolor: #EEEEEE"]
[TD]Wirelles[/TD]
[TD]802.11b/g/n[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

daha başka hangi ayarına bakabilirim bilmiyorum. ben bu hızı alayım yeter :) evin diğer ahalisi pek ilgilendirmez beni :)

bu şartlarda ki yorumun nedir? bakmam gereken herhangi bir ayar vs. var mıdır?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
En iyi verimi almak için iki cihazı da N modunda çalıştırmak gerekir. N standardı standart olarak 74 Mbit/sn. hız sağlıyor. Ancak Bu hız yeterli anten sayısı ile 250 Mbitlere çıkartmak mümkün (yanlış hatırlamıyorsam 4 anten ile, 2 tx 2 rx olabilir) Bina içi en iyi verimi 50 metreye kadar olan mesafede alırsın, tabi daha önce dediğim gibi duvarlar, eşya, cihazlar bunlar hep olumsuz etken. Her şekilde eski modemlerinden daha iyi bir performans alırsın.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
En iyi verimi almak için iki cihazı da N modunda çalıştırmak gerekir. N standardı standart olarak 74 Mbit/sn. hız sağlıyor. Ancak Bu hız yeterli anten sayısı ile 250 Mbitlere çıkartmak mümkün (yanlış hatırlamıyorsam 4 anten ile, 2 tx 2 rx olabilir) Bina içi en iyi verimi 50 metreye kadar olan mesafede alırsın, tabi daha önce dediğim gibi duvarlar, eşya, cihazlar bunlar hep olumsuz etken. Her şekilde eski modemlerinden daha iyi bir performans alırsın.

eyvallah sağolasın. modemden en fazla 10 metre uzaklaşacağım. evin içinde, araya da bir duvardan fazlası girmiyor. bu anten mevzusunu anlamadım ama :) ayrıca n modunda ikiside nasıl ayarlanır bilmiyorum. aldıktan sonra yardımcı olabilir misin bu ayarlamar hususunda?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Şunu da hatırlamakta fayda var,

İnsanlar kablosuz olarak yüksek hızda bir modem alıyor ve hızın yavaş olduğundan şikayetçi oluyorlar. Bu durum şundan kaynaklıdır;

Bir kablosuz modem örneğin b/g/n standardını destekliyor -ki n enyüksek hız- fakat ordamda ona bağlı yavaş bir cihaz var diyelim ki eski bir telefon, notebook bu da, n desteği yok ve g ile bağlanıyor. İşte böyle bir durumda Modemin tüm cihazlar için vereceği hız bu g standardının hızı kadar olur yani o da en iyi ihtimalle (modem ile aynı odada) 54 mbit olur.

EDİT : Yeni modemlerde bu şekilde olmayabilir. Şu an tam hatırlayamıyorum.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4

En iyi verimi almak için iki cihazı da AC modunda çalıştırmak gerekir. bu standart yavaş yavaş gelmeye başladı.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ya bi deneyeyim olmazsa tarifeyi değiştiririm. şu anda 120 mbit download 6 mbit upload hızı var. 50 mbit down 50 mbit up tarifesine geçerim olmazsa.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kablosuz bağlantı hızı %30 düşürüyor kablo ile kullan bende kablo ile kullanıyorum.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] dün modemi sipariş ettim ve 1 saat kadar önce geldi. cdsiyle ve kendi site adresiyle güzelce kurulumunu yaptım. Tüm ayarların ve bağlantının doğru yapıldığını kendisi okeyledikten sonra bende speedtest ile test ettim.

11bgn mixed modunda iken 8 mbit internet veriyor. Sadece 11n modunda 35-36 mbit veriyor. Kabloyla ise gerçek hızım olan 120mbiti ancak verebiliyor.

300 mbit destekliyormuş. Külliyen yalan :) Nete bağlanan tüm cihazları netten çıkarmama rağmen bir türlü gerçek hızımı alamadım. Ki testleri de routerın hemen yanında yaptım.

Dahası zaten modemimin kendisi 40 mbit e kadar çıkıyor. Yani modem kadar dahi hız alamadım.

Bende paketledim ve geri iade edeceğim.