Bu Meslekler Hakkında Düşünceleriniz

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
Merhaba.

Sınava girdik , çıktık derken puanlarımız açıklandı. Hatta yarın tercihler başlıyor.
Beklediğim kadar iyi bir sonuç alamasam da bu sene bir yere yerleşmeyi düşünüyorum.
Çeşitli mühendislikleri tutturuyorum. Fakat öyle Türkiye'nin en iyi üniveersitelerinden değil.

Merak ettiğim şey sizlerin aşağıda yazacağım bölümler(meslekler) hakkındaki düşünceleriniz. Geleceği nasıl ? İş imkanı olur mu? vs.

-Bilgisayar Müh. (Türkçe veya İngilizce)
-Moleküler Biyoloji ve Genetik
-Makine Müh.
-Elektrik-Elektronik Müh.
-Enerji sistemler Müh. (ÖZELLİKLE MERAK ETTİĞİM)
-Mekatronik Müh.
-Otomotiv Müh.

Şimdiden teşekkür ederim. :)

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Ben bilgisayar mühendisliği isterdim ama bu kod işleri bana göre değil çok çok iyi çalışırsan büyük şirketlerde (Apple Google vs) staja gidersin

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Tasarımlar yapıyorsun bunun uç boyutlusunu da yaparsan otomotive gir

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Listeden moleküler biyoloji ve genetiki direk olarak ekleyebilirsin Türkiye sartlarinda pek gideri yok. Kalanlar arasında ise hangisi ilgini çekiyorsa onu tercih et çok da karıştırma kafanı bu dönemde her kafadan bir ses çıkar

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
Listeden moleküler biyoloji ve genetiki direk olarak ekleyebilirsin Türkiye sartlarinda pek gideri yok. Kalanlar arasında ise hangisi ilgini çekiyorsa onu tercih et çok da karıştırma kafanı bu dönemde her kafadan bir ses çıkar
Zaten bayaa karışık aklım.
Bir de Isparta , Karabük , Uşak ,Kütahya ,Afyon gibi yerler tutuyor. Burada sosyal yaşam çok azmış. Aslında çok dışarıyı,eğlenceyi arayan bir insan değilim ama üniversite çağında insan haraketlilik bekliyor. Ne yapıcam pek bilmiyorum ya.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Zaten bayaa karışık aklım.
Bir de Isparta , Karabük , Uşak ,Kütahya ,Afyon gibi yerler tutuyor. Burada sosyal yaşam çok azmış. Aslında çok dışarıyı,eğlenceyi arayan bir insan değilim ama üniversite çağında insan haraketlilik bekliyor. Ne yapıcam pek bilmiyorum ya.
Bu yaz çık tek tek gez tutan yerleri kampusleri önemli bir karar sonuçta içine sinen yeri yaz

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bana sorarsan hepsini boş ver. Daha doğrusu hayalin olmayan, içten içe istemediğin bölümleri salla gitsin. İnsan istediği, sevdiği ve ilgi duyduğu bölümü okumalıdır bence. Sırf para için tıpa gidenleri görüyoruz, muayeneye gittiğinde somurtan, seni insan yerine bile koymayan bazı doktorlar vardır, işte onlar para için seçenler. Herkes iyi olduğu, sevdiği ilgi duyduğu mesleği yapsaydı zaten farklı bir konumda olurduk. Para da önemli elbette ama her şey değil. Ben böyle düşünüyorum şahsen hayalin neyse onu oku isterse ottan b.ktan bölüm olsun.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
Bana sorarsan hepsini boş ver. Daha doğrusu hayalin olmayan, içten içe istemediğin bölümleri salla gitsin. İnsan istediği, sevdiği ve ilgi duyduğu bölümü okumalıdır bence. Sırf para için tıpa gidenleri görüyoruz, muayeneye gittiğinde somurtan, seni insan yerine bile koymayan bazı doktorlar vardır, işte onlar para için seçenler. Herkes iyi olduğu, sevdiği ilgi duyduğu mesleği yapsaydı zaten farklı bir konumda olurduk. Para da önemli elbette ama her şey değil. Ben böyle düşünüyorum şahsen hayalin neyse onu oku isterse ottan b.ktan bölüm olsun.
Aslında düşündüğüm bölümler hemen hemen bunlar. Aralarında karar veremiyorum. Mekatroniği eledim gibi.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Mekatronik okuyan @Mehmet.Yildiz vardı yardımcı olabilir ama zor diye biliyorum. Ben aralarından Genetiğe giderdim. Olmadı Oto veya Elektrik

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bölümler zaten kolayca iş bulunabilecek seviyede. Önemli olan senin hangi bölümde yapabileceğin ve kendini geliştirebileceğin :)

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
bölümler zaten kolayca iş bulunabilecek seviyede. Önemli olan senin hangi bölümde yapabileceğin ve kendini geliştirebileceğin :)
Cevap için teşekkürler.

Şu an elektrik elektronik yakın geliyor. Hayırlısı bakalım. Daha tercihi yapmadım.