Bu Mavi Ekran Hatasının Anlamı Nedir?

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim anankart değişmişti 1 ay evvel, pc bazen normal açılıp masaüstü göründükten sonra ekran birden kararıp sonrada yerine bozuk donuk bir renk geliyordu.Bazen ama herzaman değil.Ama bugün bilgisayarı birkaç defa açıp kapattım ve sonra tekrar açtığımda ekrana aşağıdakimavi ekran hata mesajı geldi.Bunun anlamı nedir acaba?Ben pek çözemedim.Bios güncellemeden falan bahsediyo.Yardımcı olabilirseniz memnun olucam arkadaşlar teşekkürler.
stop:0x0000008E (0xc0000005,0x81dedcde,0x80405504,0x00000000

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Microsoft'un sitesinde kurulum sırasında çıkarsa bu uyarı RAM'le alakalı bir sorun olduğunu gösterir diyor(kurulumda böyleyse normaldede böyledir herhalde :) ).Eğer iki raminiz varsa birini çıkarın,tek raminiz varsa temizleyin ve mümkünse başka bir ram deneyin.

Mr.Trojan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windowsu yeniden kurup deneyebilirsin ama yıne aynı hata ile karsılasırsan biostan auto/default yapmayı dene.

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
microsoftun kendi biliyor mu ki bu mavi ekran kodlarının anlamlarını :) biliyor olsa bence daha mantıklı açıklamalar yazarlardı.

theNEYzen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende 5 senedir aynı sorun var
önceleri bilgisayar açılmadan önce 3-4 kere aynı mavi ekran geliyodu
en son bi format attım şimdi gelmiyor

SerSeri1i

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
büyük olasılkıla donanımla ilgili bi hata var pc de o yüzden öyle bi hata almış olabilirsin. yapman gerek yeni bi win yüklemesi yapmak format çekerek. aynı hatayı almaya devam ediyor olursan anakartına takılı olan ramla ana kartın uygunluğunu kontrol et

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
dost pc deki yazılımlarınla donanımın uyuşmamasından kaynaklanıyor. mesela wmp10 ilk çıktığında böyle hatalar verdirtmeye başlamıştı düzeltildi.

pc açılırken böyle bir hata vermesi, programların önyüklemesinden oluşmakta. bu tip sorunlarınız varsa """başlat>çalıştır> "msconfig" > başlangıç""" daki kişisel programlarınızın ön yükleme bilgilerini silerekte halledebilirsiniz. ayrıca pc nin hızlı açılmasınıda sağlar.

umut2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mr.Trojan dedi ki:
windowsu yeniden kurup deneyebilirsin ama yıne aynı hata ile karsılasırsan biostan auto/default yapmayı dene.
slm.benim sorunum da aynısı pc. açık iken çalışmıya başladımmı azz sonra tamammen mavi sayfa geliyor,pc.yi yeniden kurduk ama yine devam ediyor,ve pc. tekrardan açılmıyor ama fanlar çalışıyor,yardımcı olursanız sevinecem şimdiden tşk ederim.umut2000

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Öncelikle ramlarini ve ram slotlarını kontrol edermisin umut2000.

umut2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap verdiğin için tşk ederim pek fazla anlamam ama bu mavi ekran sorunum şöle,pc. açık iken aniden mavi ekran geliyor ve setliyorum ama bu seferde hiç açılmıyor,15-20 dk. bekliyorum ve tekrardan açıyorum açılıyor bu iş böle devam ediyor daha açok bi şekilde yardım cı olabilirseniz çok.tşk ederim,umut2000

FenerLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimalle ramlerden iş yerindeki bilgisayarındada zaman zaman karşılaşıyorum bende :)

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
harddiskinde muhtemelen bad sector vardır ve o sectore geldiğinde atlatana kadar devre dışı kalır

umut2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harikasınız çok tşk ederim anakarttaki modemi(galiba) çıkarttım temizleyip taktım şimdilik sorun bitmiş görünüyor :)

FenerLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram leri temizlemişsindir ondan olmuştur neyse inşallah bir daha karşılaşmazsın :)

ilker1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bu mavi ekran hatalarından çok çektim şöyle düşünüyorum bu korsan xp kullananlara microsoft güncelleştirme yolu ile böyle şeyler gönderiyor

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ilker1907 dedi ki:
ben bu mavi ekran hatalarından çok çektim şöyle düşünüyorum bu korsan xp kullananlara microsoft güncelleştirme yolu ile böyle şeyler gönderiyor
Alakasi bile yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadşlar ben Stop:0x0000001A hatası alıyorum ne anlama geliyor nedeni nedir bi acıklarmısın pcda yeni aldım 2 aylık

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben minecraft oynarken bir anda mavi ekran verdi sürekli program adları geçiyodu ama sırf sayı değil sırf yazıydı bide % işareti %100 olunca tekrar açıldı