Bu Laptoba Hangi Linux Dağıtımı Kurmalıyım?

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Aşağıda özelliklerini yazdığım dizüstü bilgisayarıma hangi linux dağıtımını kurabilirim, hangisi daha hızlı çalışır, hangi dağıtımın kurulumunda sorun yaşamam(internette bazı kurulum sorunları yaşandığına dair şeyler okudum. Zira Windows' un yerine kuracağım)? Aslında şu anda birer adet Linux Mint XFCE ve Manjaro Linux XFCE usbsi hazırda var ama olur mu bilmiyorum? Teşekkürler.

HP Pavilion g6

İşlemci: Intel Pentium CPU B940 2.00 GHz
Sistem Türü: 64 Bit
RAM: 4.00 GB
128 GB SSD

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Manjaro Linux veya Linux Mint,
Her ikisini de yükleyip gördükten sonra karar vermeni tavsiye ederim.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Eğer Windows seviyorsanız Manjaro KDE çok aratmaz. Ayrıca KDE connect gibi özelliklere sahip. (Telefonla bağlantı) O yüzden Manjaro KDE.

Ve tabii sistemi çok tüketmiyor.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Herkese önerileri için teşekkürler. Bugün gözümü karartıp Lİnux Mint XFCE kurdum ve sorunsuz kuruldu. Farklı bir başlık açmadan buradan sormak istiyorum: Kurduktan sonra yapılacaklar listelerinde sistemin bir yedeğini alın diyordu. Mint' te Timeshift programı sanırım. Sistem yedeği için kurcaladım fakat karşıma şöyle bir şey çıktı. SSD zaten 128 GB ve ben orada 115 GB görünce ne oluyor dedim? Bu ne anlama geliyor? Yedek aldıktan sonra bana kalacak olan alan boyutu mu? Devam edeyim mi?

ekran.png

Aducat

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Boş olan yeri gösteriyor o benimde g6 bilgisayarım vra şuan ondan yazıuorum bende mint kurdum bi ara

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Herkese önerileri için teşekkürler. Bugün gözümü karartıp Lİnux Mint XFCE kurdum ve sorunsuz kuruldu. Farklı bir başlık açmadan buradan sormak istiyorum: Kurduktan sonra yapılacaklar listelerinde sistemin bir yedeğini alın diyordu. Mint' te Timeshift programı sanırım. Sistem yedeği için kurcaladım fakat karşıma şöyle bir şey çıktı. SSD zaten 128 GB ve ben orada 115 GB görünce ne oluyor dedim? Bu ne anlama geliyor? Yedek aldıktan sonra bana kalacak olan alan boyutu mu? Devam edeyim mi?

Ekli dosyayı görüntüle 113237
onu kullanmıyorum swapı kaç yaptın?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ekran Görüntüsü 2020-08-18 00-42-10.png

kurulum otomatik yapmış olabilir discs-diskler'i aç onun görüntüsünü koy.