Bu köpekbalığı ısırmıyor!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Denizaltında köpekbalığı gibi yüzebileceksiniz...

213444.jpg


Ürettiği sıradışı deniz araçlarıyla tanınan ABD'li Innespace şirketi, 300 beygir gücündeki bir denizaltı ile 'köpekbalığı' gibi yüzmeyi vaat ediyor.

Şirketin Kuzey California'daki merkezinde geliştirilen 'Seabreacher X' adlı 2 kişilik denizaltı, köpekbalığı şeklindeki dizaynının yanı sıra yüksek teknolojisiyle de dikkat çekiyor. Suya dalabilen araç, denizin yüzeyinden 3.6 metre havalanabiliyor.

Önce yunus şeklinde tasarlanan, zamanla köpekbalığı şeklini alan 5 metre uzunluğundaki 'Seabreacher X' deniz yüzeyinde 80 kilometre hıza çıkabiliyor. Son derece hassas kontrollere sahip olan araç, 600 kilogram ağırlığına rağmen yüksek süratte dahi bir balık kıvraklığında manevra yapabiliyor. Suyun altına girip bir katil balina gibi sıçrayabiliyor. Aracın ön tarafındaki işlevsel köpekbalığı ağzı ve uçaklardan esinlenerek yapılan kokpiti dikkat çekiyor.

Çok sayıda parçası el yapımı olan ve 7 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen 'Seabreacher X'in 80 bin dolarlık fiyatıyla en çok ortadoğu ve uzakdoğu ülkelerindeki tatil merkezlerinden sipariş aldığı belirtiliyor.

[video=youtube;qwMd5kmcxYQ]http://www.youtube.com/watch?v=qwMd5kmcxYQ[/video]

TRT Haber
 

Tepelii

Asistan
Katılım
19 Aralık 2012
Mesajlar
436
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Hep Hayal Ettiğim Bir Şey İnşallh Bir Gün Deneme Fırsatı Bulurum.
 

MasterFather

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
:D bizde 1 kaç yüzyıl sonra yerli araba üreteceğiz.(babayiğit çıkarsa)
 
Üst