Bu kadın ne tarafa dönüyor? hep aynı yereden bakmamak lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47

[sub]
Eğer siz bu bayanı saat yönüne doğru döndüğünü görüyorsanız, beyninizin sağ tarafını kullanıyorsunuz.

Eğer öbür yönde görüyorsanız, beyninizin sol tarafını kullanıyorsunuz.

Bazı insanlar her iki yönde de döndüğünü görüyorlar. Fakat çoğu insan sadece tek yönde görür.

Eğer siz diğer yönde de görmeye çalışırsanız ve görürseniz, IQ' nuz 160' ın üzerine ve hemen hemen dahi derecesindesiniz demektir.

Bu bir şaka değildir. Her iki yönde döndüğü görülebilir._[/sub]

yukarıdaki e postayı aldım bence IQ muhabbeti tezi şaçmalık fakat algılımada farklı bakışa güzel bir örnek

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
birde yukarı çıkıp iniyo...
bunu gördüğümde beynin hangi tarafını kullanmış oluyorum.. ;D ;D

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bende iki tarafada dönüyor ama pek te inanmıyorum ve herkez

zeki olacak diye bir şey yok zeki değilsen araştır daha iyi yapabildiğin bir şey mutlaka vardır.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
saatin tersi yönünde dönüyodu yazıyı okurken tekrar baktığım saat yönünde dönüyo şimdi noluyo ölecekmiyim doktor :D

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:S saat yönünde dönmediğini gören varmı ?

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
saat yönünün tersi ;D :D . Beynin hangi tarafını kullandığının ile ne alakası var onu anlamadım. Yanlış görenin gözlerinde vardır birşey, karşıdan karşıya geçerken ilk önce sağına bakmak gibi ;D :D

Normalde hangi tarafa dönüyor ???

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Valla biraz zorlamayla iki tarafada dönderebilirsiniz.... Ben bunu daha öncede görmüştüm :D

Edit: Sağ tarafa döndermeye çalışanlar ayağı dikkate almayın... :D :D :D

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
F-rekans dedi ki:
Valla biraz zorlamayla iki tarafada dönderebilirsiniz.... Ben bunu daha öncede görmüştüm :D

Bir nesne iki farklı tarafa nasıl haraket edebilirki ;D bunun bir cevabı olması lazım. Tamam anladım benim gözler bozulmuş :D

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar, belli bir süreden sonra Resimde ki objenin kendisi dönme yönünü değiştiriyor. yani bizim algılamamızla alakalı değil ;) Bu dediğimi anlamak için 1-2 dk dikkatli bakın

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
PcMaSTeR dedi ki:
Arkadaşlar, belli bir süreden sonra Resimde ki objenin kendisi dönme yönünü değiştiriyor. yani bizim algılamamızla alakalı değil ;) Bu dediğimi anlamak için 1-2 dk dikkatli bakın

Resim 34 kare yön değiştirmesi bu sürede imkansız ;D

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
PcMaSTeR dedi ki:

hayır anlattıgın gibi değil bunu denemek için iki kişi resme bakıp farklı yonde dondugu soyledik ıyı adapte olunca artık ıstediğin zaman farklı yonlere dondure biliyorsun...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hep aynı yöne dönse her zaman sağa döndüğünü görürüz ama arada resimde sol'a dönüyor yani resimde ki dönüş yönü sol'a dönüyor ondan sonrada o şekil algılıyoruz. daha sonra yine sağ'a döndüğünü görüyoruz :)

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
PcMaSTeR dedi ki:
Hep aynı yöne dönse her zaman sağa döndüğünü görürüz ama arada resimde sol'a dönüyor yani resimde ki dönüş yönü sol'a dönüyor ondan sonrada o şekil algılıyoruz. daha sonra yine sağ'a döndüğünü görüyoruz :)
nereye döndüğüne bakan belirliyor...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
:) amann nereye dönerse dönsün yahu bize ne..

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ama istediğin tarafa dondurmeyi öğrendiğin zaman zevkli oluyor :)

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ard arda 4 kere yön değiştirdi ama PcMaSTeR'ın dediğinden şüphelendim.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ulvi_kcky dedi ki:
ozaman iki kişi aynı anda farklı yonlere dondugunu nasıl soyleyebilir evet ne oldu kurudunuz kaldınız deilmi :)

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İki yöndede ufak bir uğraş sonrası döndüğünü gördüm.Ama göz kırptım ve yine saat yönünde dönmeye başladı bir an sandım görüntü periyodik olarak değişiyor mu ama sonra anladım ki gölge yanlış dönüyor.Ve resim tam 3 boyut olmadığı için ayaklar sanki diğer tarafa dönüyormuş hissi uyandırıyor.
Resimin sadece alt kısımda ki gölgesine bakın ekranı ayarlayın ayak saat yönünün tersine dönüyor ama ekranı yukarı alın ve ufak bir kayma olsun hemen diğer tarafa döndüğünü göreceksiniz.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ufak bir Araştırma yaptım. Alıntıdır;

maalesef bunu saat yönününde dönüyor görenler kaybediyor. zira dosyayı açıp içine baktığınızda ve incelediğinizde kadının gerçekten saat yönünün tersine döndüğünü görebilirsiniz; 13. karede mevcut 5-6 piksel bütün oyunu ele veriyor, kadın sağ bacağı üstünde, dolayısıyla saat yönünün tersinde dönüyor. bu siyah beyaz bir çizim olmadığı, çok renkli bir görüntüden siyah beyaza aktarıldığı için 13. karede kadının üzerinde durduğu bacağının, havada olan bacağıyla kesiştiği noktada asıl görüntüdeki ortamdaki ışıktan kaynaklanan bir parlama var. bu da bize hangi bacağın önde olduğunu gösteriyor.

Bu da başka bir elemanın Açıklaması;

"teknik incelemeler sonunda saat yönünde döndüğü ortaya çıkan kadın.tarafımdan zorla ters istikamete döndürülmüşü entry ekindedir"

donekkarisq7.gif

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tugbagaleri dedi ki:
ulvi_kcky dedi ki:
ozaman iki kişi aynı anda farklı yonlere dondugunu nasıl soyleyebilir evet ne oldu kurudunuz kaldınız deilmi :)
ne yalan söyleyeyim kurudum kaldım :P

PcMaster, kadın ayak değiştirip duruyor bir sağda bir solda

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ulvi_kcky dedi ki:
PcMaster, kadın ayak değiştirip duruyor bir sağda bir solda

Benim Son eklediğim resmi Saat Yönünde Çevirmeye çalışın :) olmuyor :) Dediğim Gibi Sonuçta kandırmaca :)

turkuazz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alt algı düzeyinin optimumu ile üst algı düzeyinin optimumu ile sağlanan eğlenceli oyun

Normalde büyük çoğunluk saat yönü tersi hareketini algıladığından böyle görür
Saat yönü hareketi görebilmek için zeki olmak gerekmez ama bir beceri olduğu kabul edilmelidir

Ayrıca beynin reseptörleri algıda zayıflama göstereceğinden yorgunluk halinde saat yönü hareketi görmek kolaylaşır

Ama en önemlisi GÖRMEK İSTEMEYEN BİR GÖZDEN DAHA KÖRÜ YOKTUR

Son eklediğin resmi istediğim yöne çeviriyorum

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
valla kendimden şüphe ettim iki yöndede döndüğünü görüyorum ama nasıl olduğunu su anda çözebilmis değilim :S hem saat yönünde döndüğünü görürken hem nasıl aksine döndüğünü düşündüğümüz anlar olabiliyor? :S

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Zuhahaha, göz doktoru iyi kazanır muayeneden geçirse bizi :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...