Bu hangi işletim sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba benim izlediğim nikita adlı yabancı bir dizi var ordaki bilgisayarların hangi işletim sistemini kullandığını merak edyorum belki siz biliyorsunuzdur birtane video buldum http://www.youtube.com/watch?v=tFsI6GAWnW8 bu video daki işletim sistemi hangisi ???

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
windozz 98 kullanıyorlarmış :P

hayal ürünü bunlar mayk :D orda adam klavyenin tuşlarına basıyor ya aslında hiç bir halt yemiyor. altı üstü daha önceden düzenlenmiş bir video veya animasyon ekranda oynuyor o kadar. ama ona benzer bir işletim sistemi istiyorsan linux sürümlerinden herhangi birini kurup tema destekleri ile istediğin kadar özelleştirebilirsin.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
windozz 98 kullanıyorlarmış :P

hayal ürünü bunlar mayk :D orda adam klavyenin tuşlarına basıyor ya aslında hiç bir halt yemiyor. altı üstü daha önceden düzenlenmiş bir video veya animasyon ekranda oynuyor o kadar. ama ona benzer bir işletim sistemi istiyorsan linux sürümlerinden herhangi birini kurup tema destekleri ile istediğin kadar özelleştirebilirsin.
Amacım zaten ona benzemesi bazı forumlarda kde demişler bende bi buraya soruyum dedim

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Amacım zaten ona benzemesi bazı forumlarda kde demişler bende bi buraya soruyum dedim

kde masaüstü yöneticisidir. linux sürümünün adı değildir. kde masaüstlü bir linux kullanmak istersen pardusu öneririm. formda linux kullanan bir çok kişi var onlarda tecrübelerini paylaşırsa bir fikir edinebilirsin.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
kde masaüstü yöneticisidir. linux sürümünün adı değildir. kde masaüstlü bir linux kullanmak istersen pardusu öneririm. formda linux kullanan bir çok kişi var onlarda tecrübelerini paylaşırsa bir fikir edinebilirsin.
Hım anladım galiba

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
o klavye ile ne yazdın arkadaş o kadar da bissürü animasyon çıktı filmlerde en çok yapılan şey adam takır takır yazı yazıyor sanki word de dönem ödevi hazırlıyo :) bi bakıyosun şifreler çözülmüş adam NASA yı hack lemiş :) wow

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Gerçek hayatta kullanılan bir işletim sistemi değil.
Film için özel yapılmış birkaç animasyon sadece.

O tarz kurumlar için kullanılan işletim sistemlerinde bazı kavramlar çok önemlidir; kendi hızı, kullanım hızı, kullanım kolaylığı, yapılacak farklı iş sayısı.
Bu yüzden bu işletim sistemlerinde animasyon kullanılmaz ama filmlerde yazı bile animasyonla akıyor halbuki animasyonla akan yazı okumayı zorlaştırdığı için kullanılmaz.

bsekerciler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özelleştirilmiş Gnome 2 masaüstü. Linux tabanlı dağıtımlarda bulabilirsin. Aynı görselliği de yakalaman mümkün fakat uğraşman gerekiyor :)
Gnome 2 ya da Gnome 2 çatallaması olan Mate masaüstüne sahipsen Gnome Look tarzı sitelere bakabilirsin :)

ek: birden fazla masaüstü görüyorum. KDE de olabilir fakat KDE'yi de, Gnome 2 ve Mate'i de aynı şekle sokabilirsin. Geçiş efektlerini de Compiz Fusion ile verebilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=tRAcskPNof4 örnek bir video da benden :)

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
uzay bilim enstütüsü gibi çalışıyor vatendeş :D