Bu gece yıldız yağacak

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Gökyüzü bu gece çıplak gözle seyredilebilecek gök taşı yağmuruna sahne olacak. Meraklıları saatte ortalama 80 meteor gözleyebilecek

Halk arasında genellikle “kayan yıldızlar” ya da “akan yıldızlar” olarak tabir edilen meteor yağmurunu bu gece, meraklıları doya doya seyretme imkânı bulacak. Çünkü gerçekleşecek muhteşem gökyüzü şöleninde yağacak perseid meteor yağmurları çıplak gözle de görülebilecek.

RAHAT OLSUN • Her bir meteor parçasının atmosferden içeri girmesiyle seyircilerine keyifli anlar yaşatacak olan ve “gök taşı yağmuru” da denen şölenin Dünya için bir tehdit oluşturmadığını belirten uzmanlar, hava koşullarının uygun olması durumunda saatte ortalama 80 meteorun gözlenebileceğini tahmin ettiklerini ifade ediyor.

YILDIZ KALINTILARI • Perseid gök taşı yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı tarafından bırakılan kalıntıların içinden Dünya’nın geçmesi sonucu oluşuyor. Meteor yağmurları, saçılma noktaları denen bölgede bulunan takımyıldızlara göre adlandırılıyor. Perseid yağmuru da, radyant noktası Perseus takımyıldızı hizasına denk geldiği için bu adla anılmakta.
Bu gece 19:00 ile 02:00 saatleri arasında gerçekleşeceği tahmin edilen gök taşı yağmurunda Dünya atmosferine büyük bir gök taşının çarpması, ya da atmosfer içine girmesi beklenmiyor. Ancak çok küçük ve sadece çakıl taşı büyüklüğündeki gök taşlarının atmosfere girerek yanmaları halinde, bunların gökyüzünde bıraktıkları izler gözlemlenebiliyor.

BİR DİLEK TUTUN • “Yıldız kayması” olarak adlandırılan bu olguyu izlemek, tarih boyunca olduğu gibi, bugün de gökyüzü tutkunlarının yaz gecesine keyif katacak. Batıl bir inanış da olsa her bir meteor parçasının süzülüşünü izlerken bir dilek tutmakta da fayda var.
12trfs20yildizlar.jpg

AA - Istanbul - 12.08.2008

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Çok güzelde ben burda bakıyorum gökyüzüne hiç yıldız yok :) Hava bulutlu

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
balkona çıkıyım o zaman :)

ZeK.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eee ben hiçbirşey göremedim.:wassat:

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yıldızlarda kayaar durmaz yerinde :P

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Bence meteor parçasının süzülüşünü izlerken dilek tutmakta fayda yok. Allah'tan dilemekten fayda var. :)

Teknik olarak ikisi de insanın kendisi iyi hissetmesi ve iradesini olumlu yönde telkin etmesi haricinde faydasız; ama ikisine de başvuran var. :)

İyi seyirler,

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Merhaba,

Teknik olarak ikisi de insanın kendisi iyi hissetmesi ve iradesini olumlu yönde telkin etmesi haricinde faydasız; ama ikisine de başvuran var. :)

İyi seyirler,

Yazılan ve çizilen her şeye mantıklı bir cevabın olması ne kadar da güzel. :)

Saygılar bizden abi :innocent: