Bu Fotomontajı nasıl yapabilirim?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar ben fotomontaj yapmak ıstıyorum.yanı bırının yüz kısmını değişık kışılerın yuz kısmıyla değiştırmek ıstıyorum.bunun yanında da arka fon resmını değiştırmek ıstıyorum.bunları nasıl yapabılırım

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Fireworks , photoshop.

Ama acemi isen yapamazsın. Çizgi tagem gibi sitelerden faydalan önce.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
hiç bilgin yok ise
fireworks basit kullanım a sahip ondan başla derim :) sırf bu iş için yapacaksan işini görür az buçuk.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Piyasada bir sürü resim editleme programları var bunlar en popüleri adobe photoshop http://www.youtube.com/results?sear...0.0.220.220.2-1.1.0...0.0...1ac.1.pU5XlZUcPRE videolardan yararlanarak 1-2 teknik öğrenebilirsiniz.
bu tarz derslerde ki programlar eski sürüm oluyor.yeni sürümlerde aynı işlem farklı seceneklerle yapılıyor bundan dolayı zorluk yaşıyorum.bu programların türkçe yaması olmuyor mu?
Fireworks , photoshop.

Ama acemi isen yapamazsın. Çizgi tagem gibi sitelerden faydalan önce.
çizgi tagem ne oluyor onu anlamadım?
hiç bilgin yok ise
fireworks basit kullanım a sahip ondan başla derim :) sırf bu iş için yapacaksan işini görür az buçuk.
malesef hiç bilgim yok.firefox dediğiniz Adobe firefox cs6 mı oluyor?bu da ingılızce:(
icon_adobe-fireworks-1337871379.png
[h=1][/h]

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
photoshop ile ilgili ben de çok güzel kaynaklar göremedim ama uğraşınca buluyor insan.biraz vakit ayır öğrenemeye çalış sonra montajını yaparsın.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Eğer yabancı rehberlerden de yararlanmak istiyorsan İngilizce program kullan. İngilizce rehber okuyup Türkçe program kullanmaya çalışmak kafanı karıştırır.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Eğer yabancı rehberlerden de yararlanmak istiyorsan İngilizce program kullan. İngilizce rehber okuyup Türkçe program kullanmaya çalışmak kafanı karıştırır.

ne demek ıstedın anlamadım ama sanırım benımle kafa yapıyorsun

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Beyza yaşın kaç arkadaşım. Dalga geçen yok senle arkadaş doğru söylemiş. Anlatım videoları ingilizce olduğu için programı ingilizce kur diyor. Daha iyi öğrenirsin diyor.

metalhero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KODLAB Yayınlarınından Özge MARDİ nin photoshop kitabınıu öneririm D&R lerden alabilirsin.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
ne demek ıstedın anlamadım ama sanırım benımle kafa yapıyorsun
İnternette anlatılan derslerde programdaki terimleri ingilizce söyler. Ama sen programı Türkçe kullanırsan videodaki bahsedilen yerleri bulamazsın Türkçe olduğu için. Sen programı İngilizce kur Türkçe anlatımları izle.

sdn46

Asistan
Reaksiyon puanı
1
photoshop proğramını kullanmak çok kolay değil hiç bilgin yoksa

LoLLyPoPeD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben fotomontaj yapmak ıstıyorum.yanı bırının yüz kısmını değişık kışılerın yuz kısmıyla değiştırmek ıstıyorum.bunun yanında da arka fon resmını değiştırmek ıstıyorum.bunları nasıl yapabılırım

Maalesef eğitim olmadan montaj olduğunu belli etmeyecek kadar güzel bir çalışma çıkartamazsınız ortaya , internetteki eğitim videolarından yanısıra kendiniz programı kurcalayarak öğrenmeniz daha kalıcı ve etkili olur

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
İnternette anlatılan derslerde programdaki terimleri ingilizce söyler. Ama sen programı Türkçe kullanırsan videodaki bahsedilen yerleri bulamazsın Türkçe olduğu için. Sen programı İngilizce kur Türkçe anlatımları izle.

photoshop proğramını kullanmak çok kolay değil hiç bilgin yoksa

Maalesef eğitim olmadan montaj olduğunu belli etmeyecek kadar güzel bir çalışma çıkartamazsınız ortaya , internetteki eğitim videolarından yanısıra kendiniz programı kurcalayarak öğrenmeniz daha kalıcı ve etkili olur

photoshopta çok şey öğrenmeyı düşünmuıyorum.mesela kendı fotomdakı yüz kısmını başkasının yüz kısmıyla değişmek istiyorum.bunun yanında da yapabılırsem fotoların arka plan resmını değiştırmek.sadece bunlar.
netdekı videolardakı eğitıcının kullandığı seceneklere bakıyorum eskı sürüm oldukları ıçın yenı sürüm photoshop programlarında aynı işlem farklı seceneklerle yapılıyor.bu yüzden bende öğrenemıyorum

LoLLyPoPeD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
photoshopta çok şey öğrenmeyı düşünmuıyorum.mesela kendı fotomdakı yüz kısmını başkasının yüz kısmıyla değişmek istiyorum.bunun yanında da yapabılırsem fotoların arka plan resmını değiştırmek.sadece bunlar.
netdekı videolardakı eğitıcının kullandığı seceneklere bakıyorum eskı sürüm oldukları ıçın yenı sürüm photoshop programlarında aynı işlem farklı seceneklerle yapılıyor.bu yüzden bende öğrenemıyorum

dediğim gibi en iyi öğrenme şekli kurcalayarak öğrenmek . aç bir fotoğraf üstünde bütün seçenekleri dene kısayolları keşfet ..

maxmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun için ilk önce açıları uygun iki resim bulmak gerekir sonra elin mausa iyice hakim olması gerekir çünkü montaj ince işçilik ister bunlar tamasa. Basit bir yüz nakli şöyle yapılabilir
1. nakledilecek yüz kaba hatları ile kesilir
2. montaj yapılacak yerin üzerine sürükleyerek bırakılır
3.sag tarafta oluşan layerin opasite degeri biraz düşürülür alttaki resim hafif belli olana kadar
4.CTRL+T yapılarak yüz altaki resme göre boyutlandırılır.
6. silgi aracı kullanılarak fazlalıklar dikkatli bir şekilde kesilir
7.layerin düşürülen opazite degeri tekrar yüzde yüze getirilir
8.blur tol ve dodge tol araçları ile birleşim yerleri yumuşatılır
8. satam aracı ile gerekli yerlere eklemeler yapılır özellik alınla saçların birleştigi yere.
10. ve en zor yer iki resmin renk uyumunu saglama bunuda İmaj+adjustment bölümünden deneme yanılma yolu ile uzun bir ugraştan sonra ayarlayabiliriz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben ordaki kızı cıkartıp kendimi nasıl koyarım:cursing::crying::crying:

pcelves

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adobe cs 6 indir youtubedaki videolara bak

Bersn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ps'un profesyonel arayüzü var.İlk videolarla kavraman lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende fotomontajla arkadaşlarımın yüzlerini degiştirmek istiyorum

Sirborz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında yazılım shop gibi şeylerin nerdeyse hepsinde tecrübe gerekir ilk önce basitini indir sonra alışırsın zaten amacın tecrübe kazanmak olsun