Bu ekran kartlarının farkı nedir

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
başlıkta gddr6 yazıyor ama ikiside gddr5
Yok dostum rtx 2060 serisi hepsi gddr6 dır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bildiğim kadarıyla Evo ve normal dual arasındaki fark, evo da termal tasarım bir tık daha iyi ve normal modele az bir hız aşırtma uygulanmıştır. Genelde evo daha pahalı olur

TheOrderMtk

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Yok dostum rtx 2060 serisi hepsi gddr6 dır

Evo ve normal dual arasındaki fark, evo da termal tasarım bir tık daha iyidir ve normal modele az bir hız aşırtma uygulanmıştır. Genelde evo daha pahalı olur
Peki fps açısından nasıl bir fark olur ben çünkü hem tasarım hemde fiyat açısından dual den yanayım

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Peki fps açısından nasıl bir fark olur ben çünkü hem tasarım hemde fiyat açısından dual den yanayım
Şu an MSI 2060 Super kartında ciddi indirim var, 400 TL yukarı çıkıp 2060 super öneririm. 2k bile oynatıyor - 4300 TL

İlla rtx 2060 alıcam diyorsan rog-strix modeli şu an indirimde 2900 TL

İlla asus alıcam diyorsan OC EVO modeli de indirimde 3850 TL

Ben olsam hiç kaçırmam en üstteki 2060 super MSI gaming alırım. Mütiş kart.

Not: Bu yorumu sonradan görecek arkadaşlar şu an güzel indirim var yarın öbürgün baktığınızda buradaki fiyatlar yazmayabilir.

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
A6G ve normal 6G arasındaki fark saat hızıdır, onun haricinde bir fark yoktur. bütçene en uygunu hangisiyse onu al. overclock işlerine girmeyeceksen en ucuzunu al.

ayrıca bilmediğiniz konular hakkında yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. o modellerin ikisi de evo. termal tasarımla uzaktan yakından alakası yok. biri advanced, biri normal.

Son düzenleme:

furkantc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
A6G ve normal 6G arasındaki fark saat hızıdır, onun haricinde bir fark yoktur. bütçene en uygunu hangisiyse onu al. overclock işlerine girmeyeceksen en ucuzunu al.

ayrıca bilmediğiniz konular hakkında yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. o modellerin ikisi de evo. termal tasarımla uzaktan yakından alakası yok. biri advanced, biri normal.
hocam peki bazı rtx 2060 modelleri 2 fanlı bazıları 3 fanlı farkı nedir?

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
hocam peki bazı rtx 2060 modelleri 2 fanlı bazıları 3 fanlı farkı nedir?
overclock yaptığında veya ekran kartı fazla ısındığında daha iyi soğutma yapsın diye. he tabi bu arada soğutmanın fan sayısıyla doğrudan bir ilgisi yoktur. o ayrı bir olay. ben ortalama bir oyuncuyum, overclock falan bilmem diyorsan fan sayısının pek bir önemi yok. 3 fanlılar çok ısındığında aşırı gürültü çıkarır, biraz daha uzun olur, kasan uygun değilse, yani full tower veya mid tower falan değilse sığması zor olabilir. hatta muhtemelen sığmaz. onun haricinde ortalama bir oyuncu için 2 fanlı veya 3 fanlı olmuş çok önemli değil.

furkantc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
overclock yaptığında veya ekran kartı fazla ısındığında daha iyi soğutma yapsın diye. he tabi bu arada soğutmanın fan sayısıyla doğrudan bir ilgisi yoktur. o ayrı bir olay. ben ortalama bir oyuncuyum, overclock falan bilmem diyorsan fan sayısının pek bir önemi yok. 3 fanlılar çok ısındığında aşırı gürültü çıkarır, biraz daha uzun olur, kasan uygun değilse, yani full tower veya mid tower falan değilse sığması zor olabilir. onun haricinde ortalama bir oyuncu için 2 fanlı veya 3 fanlı olmuş çok önemli değil.
peki hocam aynı fiyatlarda nerdeyse iki ekran kartı var
birisi rx570 8gb 256 bit
diğeride rx5500xt 4gb 128 bit
sence hangisini seçmeliyim? rx570 eski diyorlar ama birisi 8gb 256 bit diğeri 4gb 128 bit

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
bu ikisi arasından birini soruyorsan rx570 tabi. ama rx5500xt nin farklı farklı versiyonları var, 8 gb olan, onlara da bir bak. bir de ben kullanmadım ama rx570 çok ısınıyor diyorlardı ilk çıktığında.