• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bu driverların güncellenmesi gerekiyor mu?

drocco

Profesör
Anakartın sitesinde bulunan bu driverları tek tek indirip kurmak lazım mı?

Ekli dosyalar

• Ek Açıklama 2019-12-24 222842.png
    Ek Açıklama 2019-12-24 222842.png
    55 KB · Görüntüleme: 186
  • Ek Açıklama 2019-12-24 223055.png
    Ek Açıklama 2019-12-24 223055.png
    32 KB · Görüntüleme: 167
Anakartın sitesinde bulunan bu driverları tek tek indirip kurmak lazım mı?
Windows üzerinde Ayarlar > Uygulamalar ve Özellikler'de yer alan sürücülerin sürüm numaraları ile MSI anakart destek sayfasındaki sürücülerin numaralarını karşılaştırın; daha güncel olanlar varsa onları indirip daha sonra yükleyin. NOT: Bazı sürücü yüklemelerinden sonra cihazın yeniden başlatılması istenebilir.

Şu üçünü kurdum bilgisayar yavaşladı gibi geliyor. Sanki açılırken falan yavaşladı. Güncelleme yapmak bence mantıksız pişmanlıktır. Sadece ekran kartını güncelle gerisini zaten windows 10 kendisi yapıyor niye uğraşıyorsam pff

Ekli dosyalar

• Ek Açıklama 2019-12-24 230713.png
    Ek Açıklama 2019-12-24 230713.png
    31 KB · Görüntüleme: 160
Windows Logo tuşu + R
gelen çalıştır ekranında
devmgmt.msc
Tamam
İlgili sürücüleri bulup sağ tıklayarak > özellikler > sürücü sekmesinde iken önceki sürücüye geri dönebilirsin veya daha günceli var mı diye (sürücüyü güncelleştir) kontrol edebilirsin.

Windows Logo tuşu + R
gelen çalıştır ekranında
devmgmt.msc
Tamam
İlgili sürücüleri bulup sağ tıklayarak > özellikler > sürücü sekmesinde iken önceki sürücüye geri dönebilirsin veya daha günceli var mı diye (sürücüyü güncelleştir) kontrol edebilirsin.
Ya varya hemşerim herkes ne kadar çok biliyor ya. Neredeyse 1 aydır sorunsuz kullandığım bilgisayar dün o illa herkesin yükle güncelle dediği driverlar yüzünden bugün mavi ekran hatası alıyorum. 1 aydır neden almadım yoğun kullanımda hemde. Ne hikmetse dün driverları güncelledim bugün mavi ekrana düşüyor bilgisayar. Bilende konuşuyor bilmeyende Windows 10 sizden daha akıllı bence sadece ekran kartını güncelleyecen kendi sitesinden gerisini zaten Windows 10 gerekli güncellemeyi ve driverı bulup yüklüyor.

Site üzerinden kurmuş olduğun driverların daha önce Win. Update üzerinden kurulmadığına emin misin?
Mavi ekran hatalarının yegane sebeplerinden biri bozulan yada çakışan driverlardır. En son yüklemiş olduğun driverları kaldırmayı dene.
Kurulu olan driverı kurmaya çalıştığın zaman sistem zaten bu driver yüklü diye belirtir.

Site üzerinden kurmuş olduğun driverların daha önce Win. Update üzerinden kurulmadığına emin misin?
Mavi ekran hatalarının yegane sebeplerinden biri bozulan yada çakışan driverlardır. En son yüklemiş olduğun driverları kaldırmayı dene.
Kurulu olan driverı kurmaya çalıştığın zaman sistem zaten bu driver yüklü diye belirtir.
Zaten hemen sildim. Bundan sonra da yüklemem zaten dediğim gibi sadece ekran kartı driveri kendi sitesinden bulunup yüklenmeli bence.

Neredeyse 1 aydır sorunsuz kullandığım bilgisayar dün o illa herkesin yükle güncelle dediği driverlar yüzünden bugün mavi ekran hatası alıyorum. 1 aydır neden almadım yoğun kullanımda hemde. Ne hikmetse dün driverları güncelledim bugün mavi ekrana düşüyor bilgisayar. Bilende konuşuyor bilmeyende Windows 10 sizden daha akıllı bence sadece ekran kartını güncelleyecen kendi sitesinden gerisini zaten Windows 10 gerekli güncellemeyi ve driverı bulup yüklüyor.
Evet Windows 10'nun sistem için gerekli ve uygun olan sürücüleri bulup yüklemesini takdir etmek lazım. Eğer internetin olduğu çevrimiçi ortamda sistem yüklemesi yapılıyorsa, hem Windows'un en güncel hali yükleniyor hem de sürücülerin en son sürümleri yükleniyor.
Mavi/Siyah/boş ekran hataları dizüstü bilgisayarların sürücü güncellemelerinde daha az karşılaşılıyor. Genelde üreticilerin sitelerinde verilen yardımcı araçlar/sürücüler belirli testlerden geçirilerek yayımlanıyor, hatta bazı sürücülerin (bazı markalarda) Beta/Beta Adayı gibi farklı sürümleri de yer alıyor. Masaüstü sistemlerde donanım bileşenleri farklı olduğundan -anakart üretici sitesi üzerinden indirilmiş olsa bile- sürücü hatalarıyla karşılaşma riski dizüstü bilgisayara kıyasla daha yüksektir.
Eğer kullanıcı mevcut sisteminden memnunsa, Windows/program/oyun güncelleştirmeleri dışındaki güncelleştirmeleri yüklemesi zorunlu değil bence. Hadi sürücü güncelleştirmelerindeki sorunlar, kullanıcı tarafından bir şekilde giderilebilir ama aslında en büyük riskli güncelleme BIOS için olanlardır; bu konu araştırılarak&itinayla işlem yapılmalıdır.
Bir önceki mesajımda belirttiğim yoldan sorunu giderebildiysen, geçmiş olsun. İyi forumlar dileklerimle. :)