'Bu diski biçimlendirin' hatası

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selamunaleyküm

arkadaşlar yedek olarak kullandığım harddiskim uçtu
bilgisayarıma girip yerel disk (D: ) ye tıkladığımda 'D: sürücüsü biçimlendirilmemiş şimdi biçimlerdirmek istiyormusunuz' gibi bir hata veriyor. Daha öncede başıma bir kaç gere gelmişti 'chkdsk /f' yapıyordum düzeliyordu. Şimdi belki 10 kere denedim olmadı. 4 yıllık birikimim var 100GB'den fazla, hadi hepsi gitsin onları salla bir şekilde tekrar bulurum ama fotoğraflarda gitti. Disk birleştirmeye girdiğimde sorunlu harddiski görmüyor sadece C yi görüyor. Bilgisayarımda iki tane harddisk var.Bozuk olanın modeli Seagate ST3160021A 160GB IDE. Evde 2 ayrı bilgisayarda toplam 4 tane harddisk var 3'ü samsung hepsi cillop gibi (99 model 4 gb bile var) bu seagate 2-3 senede gitti ısınmıyor etmiyor neden böyle anlamadım kasada dik duruyor acaba ondanmıdır? Diğer harddiskler gibi yere paralel değil yani kasanın ön paneline paralel duruyor.

Sorun halloldu

cmd de 'chkdsk d: /r'
yazdım 4. adımda takıldı ama düzelti oh be çok rahatladım yarın ilk işim dvd alıp yedek almak

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Diski amuda da kaldırsan bişey olmaz, yerinden oynamadığı sürece. Şimdi ben olayı tam anlamadım, biçimlendirmemişsiniz dediğinde sen biçimlendirmek istediğinde bir hata mı veriyor? Yukarda biçimlendirmemişsiniz diyor demişsiniz alt tarafta sadece C yi goruyor demişsin. Açıkçası tam anlayamadım şahsen.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
diski biçimlendirmiyorum verilerimi kaybetmemek için
C yi görmesinide resimle anlatayım şu anda harddisk takılı değil ama takılı olduğundada aynı bu şekil

http://img18.imageshack.us/my.php?image=adszrsn.png

my.php

my.php

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki, disk yönetiminin durumunu da scren yaparmısın?
Bilgisayarım sağ tık yönet seçeneği ile.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok zor birşey istedin şimdi harddiski takayım koyuyorum 5 dakika içinde

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zannedersem sorunlu dediğin disk bu.
Şimdi şu yazılımı indirip istersen diskini bir test et, test işlemlerinden geçerse diskin sağlam kullanabilirsin geçemezse garantiye, garanti yoksa pek bi işe yaramaz.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım 149 gb olan disk sorunlu disk biçimlendirmediğim halde 100% boş sorunda bu.
ilk mesajı düzelttim disk birleştirme yazacağıma disk biçimlendir yazmışım. önceden cmd ye chkdsk /f yazıyordum yeniden başlatınca tarayıp düzeltiyordu şimdi çok denedim olmadı o boş dediği harddiskin 100GB si dolu şu anda.

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen vermiş oldugum yazılımla diskini bir teste tabii tut. Testlerden geçemezse diskin ayağa kalkması zor.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
file recovery diye bi program var onu bi dene yalnız kurtardıgın verilri saklarken başka hdd veya bölüme aktar

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bi düzelse bilgileri yedekleyip low level format atacağım badsector var galiba ama bi düzelmedi

smartı geçti
short drive self testi geçemedi( sağlam hdd de denedim oda geçemedi bu testi )
short generici geçti( sağlam olan bunuda geçemedi )

sağlam olan disk samsung belki uyum sorunu filan olabilir diye düşünüyorum programla her neyse sonuçlar böyle kurtulurmu ben bunu daha öncede yapmıştım galiba yine aynı sonuçlar alınmıştı bişey değişmemiş gibi gözüküyor

hddlife diye bir program indirdim hdd sağlığı %74 performansı %52 gösteriyor

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
düzeltebildim sonunda
chkdsk d: /r
yazdım 4. adımda takıldı ama düzelti oh be çok rahatladım yarın ilk işim dvd alıp yedek almak

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Gözün aydın, bundan sonra 4 yıllık veri bulundurmazsın olur biter

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
physco sorunu çözmüşsün güzelde yalnız bide flood yapmama olayını çöz...

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mesajları silmeye çalıştım silemedim pc meraklısı kusura bakma bir daha yapmamaya çalışrım