oguz69kiyar
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Bu kriptolama hataları falan nedir? Hıza etkisi nedir? Ona yorum yapabilecek var mı? 1011 kbps 'nin yaklaşık 1 mbps olduğunu arkadaşımızda biliyordur heralde
CRC ?kriptolama mı? Nerde geçiyo?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_redundancy_checkCRCs are specifically designed to protect against common types of errors on communication channels, where they can provide quick and reasonable assurance of the integrity of messages delivered. However, they are not suitable for protecting against intentional alteration of data. Firstly, as there is no authentication, an attacker can edit a message and recalculate the CRC without the substitution being detected. This is even the case when the CRC is encrypted, leading to one of the design flaws of the WEP protocol.[3] Secondly, the linear properties of CRC codes even allow an attacker to modify a message in such a way as to leave the check value unchanged,[4][5] and otherwise permit efficient recalculation of the CRC for compact changes. Nonetheless, it is still often falsely assumed that when a message and its correct check value are received from an open channel then the message cannot have been altered in transit.[6] Cryptographic hash functions, while still not providing security against intentional alteration, can provide stronger error checking in that they do not rely on specific error pattern assumptions. However, they are much slower than CRCs, and are therefore commonly used to protect off-line data, such as files on servers or databases.
CRCs and cryptographic hash functions by themselves do not protect against intentional modification of data. Any application that requires protection against such attacks must use cryptographic authentication mechanisms, such as message authentication codes.
Mesajı güncelledimCRC kriptolama değildir ki. Veri denetim şeklidir. Belli ki veri alış-verişlerinde hatalar mevcut. Sinyal düzensiz geliyor olsa gerek. Hatalar da bundan dolayı oluşmuş olabilir...
Hangi tarifede olduğunu bi söylersen...
Mesajı güncelledim
CRC bir veri denetimi biliyorum winrar sağolsun araştırmak zorunda bıraktı zamanında Ama kriptolama kullanılmıyor mu ? Yanılıyor muyum? Vikipedi de mi yanılıyor
öyleyse senin acilen bir ttnet yetkilisi ile görüşmen lazım.8 Mbps ye kadar NETLİMİTSİZ..
öyleyse senin acilen bir ttnet yetkilisi ile görüşmen lazım.
Tamam işte MD5 SHA1 vs. zaten bunlar kriptolama yöntemi değil miVeri akışını kontrol etmek için kullanılır CRC. MD5 ile aynı görevi görür diyebiliriz. Kriptolamada da bir miktar kullanılabilir ama doğrulama kodu olarak kullanılır. Yani veri tek yönlü encrypt edileceğinden dolayı verinin geri dönüşü yoktur...
Tamam işte MD5 SHA1 vs. zaten bunlar kriptolama yöntemi değil mi
Yanlış olan benim verilerdeki hataya kriptolama hatası demem. Onun dışında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz
Anladım aradaki farkı teşekkür ederim verdiğin açık ve net bilgiler içinBenim de demek istediğim kriptolama değil, doğrulama kodları. Kriptolanmış veri kriptodan geri dönebilen veridir. Fakat bunlar doğrulama kodu olduğu için kriptolama için değil doğrulama için kullanılır Kafan karışmasın
Anladım aradaki farkı teşekkür ederim verdiğin açık ve net bilgiler için
Konuyu biraz saptırdık biz bir yere takılınca kusura bakmaGörüşeceğim de en azından ne kadar alabilirim gibi bilgilerim olsa.. Verecek cevabım olsun.. Adam bu kadar alabiliyorsunuz filan der bırakır.. Yani pekte alabileceğini sanmıyorum Hat zayıflaması çok yüksek..
Konuyu biraz saptırdık biz bir yere takılınca kusura bakma
Başta da dediğim gibi buradaki bilgilerden yorum yapacak babayiğit varsa çıksın meydana TTNET yetkilisinin iyi niyetine bakar bundan sonrası
Şu durumu bir düşünün arkadaşlar TTNET nasıl bir kurum ki insanlar güvenemiyor 8 mbps alabilecek durumdayımdır ama adamlar gelir 1, 2 veya 4'e bağlar diye düşünüyor
Yazık vallahi
Superonline Fiber İnternet'in en kısa zamanda tüm Türkiye'ye yayılması tek temennimiz olmalı bundan sonra
Satın alma olmadı ama ortaklık var.Superonline Turkcellin heralde artık.. Hızlı yayılır ama kazıklanmaya devam.. Ama en azından alt yapısı iyi olacak
Sınır marjı mı? O da ne? Neye göre belirledin sen bunuhacı o sınır marjıyla raaht 6 mb alırsın ..... tabi herzaman ki gibi sana hattın kaldımıyo diyiceklerdir....
Kime attın ki?Özel mesaj attım ama tık yok