Bu değerlerle en fazla kaç mbps?

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Modem kontrol panelinden adsl istatistiklerine baktım.. Buyrun resim:

Sizce bu istatistiklerle en fazla kaç mbps interneti kopmadan kullanabilirim ve hat zayıflaması modem ve kablolarıyla alakalı mıdır? (Mesela modem ile benim aramda 20metre kablo var)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Şuanda hangi tarifedesin netin 1 megabitmi???...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kablo ile tabiki alakalıdır birincisi bakır kablo ne kadar uzun olursa direnç o kadar yüksek olur ikincisi bakırın kalitesi de -yani saflığı da- önemli ne kadar saf olursa direnç o kadar azalır :)
Ama onun dışında kim neye yorum yapsın bu verdiğin bilgilerle :) Varsa yapabilecek yapsın bakalım bizde birşeyler öğrenelim...

Reaksiyon puanı
189
Hız aşırı düşük. Buradaki verilere göre 1 Mbit civarında internetin. Hızını yükseltmek gibi bir niyetin varsa eve ankastre kutusundan gelen kabloyu kontrol et. bir sıkıntısı yoksa eğer evdeki başlangıçtan modeme kadar giden kablonun eksiz, tek parça olmasına dikkat et. ondan sonrası telekomun işi. Eğer bölgene verilebilen maksimum hız bu ise altyapının düzelmesini beklemekten başka çaren yok...

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bunu TTnet sana daha iyi açıklar, bu bilgiler ile bir tahmin zor.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu kriptolama hataları falan nedir? Hıza etkisi nedir? Ona yorum yapabilecek var mı? 1011 kbps 'nin yaklaşık 1 mbps olduğunu arkadaşımızda biliyordur heralde :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Hangi tarifede olduğunu bi söylersen...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kriptolama mı? Nerde geçiyo?
CRC ?
CRCs are specifically designed to protect against common types of errors on communication channels, where they can provide quick and reasonable assurance of the integrity of messages delivered. However, they are not suitable for protecting against intentional alteration of data. Firstly, as there is no authentication, an attacker can edit a message and recalculate the CRC without the substitution being detected. This is even the case when the CRC is encrypted, leading to one of the design flaws of the WEP protocol.[3] Secondly, the linear properties of CRC codes even allow an attacker to modify a message in such a way as to leave the check value unchanged,[4][5] and otherwise permit efficient recalculation of the CRC for compact changes. Nonetheless, it is still often falsely assumed that when a message and its correct check value are received from an open channel then the message cannot have been altered in transit.[6] Cryptographic hash functions, while still not providing security against intentional alteration, can provide stronger error checking in that they do not rely on specific error pattern assumptions. However, they are much slower than CRCs, and are therefore commonly used to protect off-line data, such as files on servers or databases.
CRCs and cryptographic hash functions by themselves do not protect against intentional modification of data. Any application that requires protection against such attacks must use cryptographic authentication mechanisms, such as message authentication codes.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_redundancy_check

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
CRC kriptolama değildir ki. Veri denetim şeklidir. Belli ki veri alış-verişlerinde hatalar mevcut. Sinyal düzensiz geliyor olsa gerek. Hatalar da bundan dolayı oluşmuş olabilir...
Mesajı güncelledim :)
CRC bir veri denetimi biliyorum winrar sağolsun araştırmak zorunda bıraktı zamanında :) Ama kriptolama kullanılmıyor mu ? Yanılıyor muyum? Vikipedi de mi yanılıyor :D

Reaksiyon puanı
189
Mesajı güncelledim :)
CRC bir veri denetimi biliyorum winrar sağolsun araştırmak zorunda bıraktı zamanında :) Ama kriptolama kullanılmıyor mu ? Yanılıyor muyum? Vikipedi de mi yanılıyor :D

Veri akışını kontrol etmek için kullanılır CRC. MD5 ile aynı görevi görür diyebiliriz. Kriptolamada da bir miktar kullanılabilir ama doğrulama kodu olarak kullanılır. Yani veri tek yönlü encrypt edileceğinden dolayı verinin geri dönüşü yoktur...

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyleyse senin acilen bir ttnet yetkilisi ile görüşmen lazım.

Görüşeceğim de en azından ne kadar alabilirim gibi bilgilerim olsa.. Verecek cevabım olsun.. Adam bu kadar alabiliyorsunuz filan der bırakır.. Yani pekte alabileceğini sanmıyorum Hat zayıflaması çok yüksek..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Veri akışını kontrol etmek için kullanılır CRC. MD5 ile aynı görevi görür diyebiliriz. Kriptolamada da bir miktar kullanılabilir ama doğrulama kodu olarak kullanılır. Yani veri tek yönlü encrypt edileceğinden dolayı verinin geri dönüşü yoktur...
Tamam işte MD5 SHA1 vs. zaten bunlar kriptolama yöntemi değil mi :)
Yanlış olan benim verilerdeki hataya kriptolama hatası demem. Onun dışında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz :)

Reaksiyon puanı
189
Tamam işte MD5 SHA1 vs. zaten bunlar kriptolama yöntemi değil mi :)
Yanlış olan benim verilerdeki hataya kriptolama hatası demem. Onun dışında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz :)

Benim de demek istediğim kriptolama değil, doğrulama kodları. Kriptolanmış veri kriptodan geri dönebilen veridir. Fakat bunlar doğrulama kodu olduğu için kriptolama için değil doğrulama için kullanılır :) Kafan karışmasın :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Benim de demek istediğim kriptolama değil, doğrulama kodları. Kriptolanmış veri kriptodan geri dönebilen veridir. Fakat bunlar doğrulama kodu olduğu için kriptolama için değil doğrulama için kullanılır :) Kafan karışmasın :)
Anladım aradaki farkı teşekkür ederim verdiğin açık ve net bilgiler için :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Görüşeceğim de en azından ne kadar alabilirim gibi bilgilerim olsa.. Verecek cevabım olsun.. Adam bu kadar alabiliyorsunuz filan der bırakır.. Yani pekte alabileceğini sanmıyorum Hat zayıflaması çok yüksek..
Konuyu biraz saptırdık biz bir yere takılınca kusura bakma :)
Başta da dediğim gibi buradaki bilgilerden yorum yapacak babayiğit varsa çıksın meydana :D TTNET yetkilisinin iyi niyetine bakar bundan sonrası :)

Şu durumu bir düşünün arkadaşlar TTNET nasıl bir kurum ki insanlar güvenemiyor 8 mbps alabilecek durumdayımdır ama adamlar gelir 1, 2 veya 4'e bağlar diye düşünüyor :)
Yazık vallahi
Superonline Fiber İnternet'in en kısa zamanda tüm Türkiye'ye yayılması tek temennimiz olmalı bundan sonra :)

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu biraz saptırdık biz bir yere takılınca kusura bakma :)
Başta da dediğim gibi buradaki bilgilerden yorum yapacak babayiğit varsa çıksın meydana :D TTNET yetkilisinin iyi niyetine bakar bundan sonrası :)

Şu durumu bir düşünün arkadaşlar TTNET nasıl bir kurum ki insanlar güvenemiyor 8 mbps alabilecek durumdayımdır ama adamlar gelir 1, 2 veya 4'e bağlar diye düşünüyor :)
Yazık vallahi
Superonline Fiber İnternet'in en kısa zamanda tüm Türkiye'ye yayılması tek temennimiz olmalı bundan sonra :)

Superonline Turkcellin heralde artık.. Hızlı yayılır ama kazıklanmaya devam.. Ama en azından alt yapısı iyi olacak :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Superonline Turkcellin heralde artık.. Hızlı yayılır ama kazıklanmaya devam.. Ama en azından alt yapısı iyi olacak :)
Satın alma olmadı ama ortaklık var.
Forumda TTNetDestek adlı bir Temsilci var bence onunla iletişime geç, yardımcı oluyor diyorlar :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
hacı o sınır marjıyla raaht 6 mb alırsın ..... tabi herzaman ki gibi sana hattın kaldımıyo diyiceklerdir....

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Online olduğu zaman eminim ilgilenir :)