Bu da Karadeniz suşisi: LAZuşi

amesfa

Dekan
Emektar
Bu da Karadeniz suşisi: LAZuşi

Yosun yerine karalahana veya pazı, çiğ balık yerine de haşlanmış levrek kullanılıyor


Japon mutfağının iddialı lezzetlerinden suşi, artık Türkiye'de de çok sevilen bir yiyecek. Bu tadı Türkler'in damak zevkiyle bağdaştıramayanlar için Aquarium Balık Market, suşiyi Türk'leştirdi ve Lazuşi adında bir yiyecek icat etti. Lazuşi hazırlanırken, yosun yerine karalahana veya pazı, çiğ balık yerine de haşlanmış levrek kullanılıyor. Yemekte kırmızı közlenmiş biber, pirinç ve tatlı-ekşi sos da bulunuyor. Aquarium Balık Market'in kurucusu Adnan Bulak, lazuşinin piyasaya yeni sürülmüş olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü söylüyor


Kaynak
 

amesfa

Dekan
Emektar
Ocak ayında Rizeye gitmeyi planluyoruz arkadaşlarla deniyicem orda sınırsız hamsi ile :D
 

Son mesajlar

Üst