Bu da Karadeniz suşisi: LAZuşi

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,865
Reaksiyon puanı
153
Puanları
243
Bu da Karadeniz suşisi: LAZuşi

Yosun yerine karalahana veya pazı, çiğ balık yerine de haşlanmış levrek kullanılıyor
1122hp1.png


Japon mutfağının iddialı lezzetlerinden suşi, artık Türkiye'de de çok sevilen bir yiyecek. Bu tadı Türkler'in damak zevkiyle bağdaştıramayanlar için Aquarium Balık Market, suşiyi Türk'leştirdi ve Lazuşi adında bir yiyecek icat etti. Lazuşi hazırlanırken, yosun yerine karalahana veya pazı, çiğ balık yerine de haşlanmış levrek kullanılıyor. Yemekte kırmızı közlenmiş biber, pirinç ve tatlı-ekşi sos da bulunuyor. Aquarium Balık Market'in kurucusu Adnan Bulak, lazuşinin piyasaya yeni sürülmüş olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü söylüyor


Kaynak
 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,899
Reaksiyon puanı
71
Puanları
228
Yaş
37
balıgın haşlanması ii olmuş :P
 

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,865
Reaksiyon puanı
153
Puanları
243
Ocak ayında Rizeye gitmeyi planluyoruz arkadaşlarla deniyicem orda sınırsız hamsi ile :D
 
Üst