Bu Bilgisayar Gta 5 gibi oyunları kaldırırmı

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O sistemle GTA 5'i bırak kaydetmeyi (hatta oynamayı) kuramazsın. Kurarken hata verir durur; kursan açarken hata verir, hadi bu da olsun, 5-10 fps'yi geçemezsin, kaydetmeye çalışırsan herhalde pc çöker.
Eğer güncel oyunları normalde 30 fps ile oynamak istiyorsan en az 1000 lirayı gözden çıkarmak gerek; 60 fps ile kaydetmek istiyorsan 1500 lirayı gözden çıkarman gerek (ve nvidia ekran kartı alman gerek) (sıfır için konuşuyorum).
Ayrıca şu anda bilgisayar almak için çok yanlış bir zaman. Önümüzdeki ay Skylake platformu tanıtılacak. Bekle sen bence.

tugraofset741

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Peki ya Minecraft Shader 60 Fps Kaldırırmı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde skylake nedir

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Shader modu ne bilmiyorum (modlu minecraft oynamadım) ama bırak minecraft'ı, mayın tarlası çalışsa iyi denebilecek seviyede (tamam tamam çok abartılı oldu ama resmen öyle). O bilgisayardan hiçbir şey olmaz. Gerçekten oyun oynamak istiyorsan biraz daha fazla miktarı gözden çıkarman gerekecek -ve kaydetmek istiyorsan daha da fazla-.

Skylake, Intel'in Broadwell'den sonraki (Haswell demek daha doğru olur, çünkü broadwell çok kısa ömürlü olacak gibi (daha genel satışı yok ve bunların çıkmasına az kaldı) ve tam bir nesil değil) platformu. Aslında işlemcileri ama burda platformu kelimesini kullanıyorum çünkü *neredeyse* her şey işlemciye bağlı gibi. Çeşitli yenilikleri var: USB 3.1, DDR4 RAM, acayip grafik performansı (broadwell +%50-60; haswell hd 4600 +%200-250; aşağı yukarı GTX 650 Ti Boost/GTX 660 gücü), arttırılmış işlemci performansı (%25'e kadar) ve daha fazlası. Önümüzdeki ay başı tanıtılacak, sonra da satılmaya başlanır. Beklemen için olası bir sebep şu: Şimdi 1500 liraya alabileceğin bir şeyi bu platform gelince 800-1200 liraya falan alabilirsin.. sanırım. Ya da aynı fiyata daha iyisi.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ekran kartı dx11 desteklemiyor kurmayı başarsan bile açılışta hata verir açamazsın

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Shader moduyla çok güçlü pcler bile 45-50 fps alıyor 10 fps alırsın minecraftta o kartla :D

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HD 5650 Mobility aşağı yukarı GT 620M gücünde, buna göre en düşük ayarlarda 30-50 fps alırsın ama kaydederken sıkıntı yaşarsın. Ve o laptopu laptop olarak değil de taşınabilir masaüstü gibi düşün.. yani iyi pil performansı ya da mobilite bekleme. Shader modlu minecraft'ın çalışacağını sanmıyorum. Fakat AMD ürünleri sürücü ve yazılım konusunda Intel ve Nvidia'dan daha sıkıntılı. Bu kadar kısıtlı bütçelerle (500, 750 falan) GTA V kaydedip sabit 60 fps almayı bekleyemezsin -ikinci elde bile. Ve sıfır için masaüstü olarak 1200 lira üstü falan gerek (laptopta 2000 lira).