malimali581
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Öncelikle herkese merhabalar ben gördüğünüz üzere forumda yeniyim yani bayadır kullansamda ilk kez hesap açma ihtiyacı hissettim.Sorunuma gelirsek, 320 gb bir fujitsu harici diske sahibim 290/260 ı dolu yani şimdiden söyleyebilirimki format bi çözüm değil. 2 yıldır önemli bi sorunum olmadı fakat son zamanlarda belki benim hatamla belkide zaman içinde ortaya çıkan bir hata yüzünden sabit diskim bilgisayarımı bozdu(sanırım) normalde usb 2.0 desteği olan leptobum (hp compaq 6530b) bi anda bu aygıt daha hızlı çalışabilir hatası verdi ve sabit diskimin hızı 40mb/sn den maksimum 1.2mb/sn ye kadar düştü araştırdığım kadarıyla 2 yol olduğunu öğrendim ya biostan usb 2.0 ı elle açıcaktım ki leptobumun bios u normal bioslardan biraz farklı olduğu için bulamadım gerçi tamamende araştırdım ama öyle bi seçenek yoktu.2. yol ise internetten leptobum için anakart driverını indiricektim fakat onuda yapamadım tüm driver programları paralı olduğundan o seçenekte boşa çıktı... Şimdi sizden ricam benim için bu 2 sinden farklı bir yol bulabilirmisiniz veya bu 2 yolu nasıl başarıcağımı anlatabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.Ha bide biyerdede harici diske yeni kasa alın falan yazmışlardı evdeki 16 gb g3 kington belleğimde bir sıkıntı yok yani sorun harici diskimde kablosunda kasasında vs vs de olabilir.Tekrar şimdiden teşekkürler 
bu arada başka bir pc dede aynı hatayı verdi yani büyük ihtimal sorun harici diskimde onunla ilgili ne yapılabileceğini söylerseniz sevinirim

bu arada başka bir pc dede aynı hatayı verdi yani büyük ihtimal sorun harici diskimde onunla ilgili ne yapılabileceğini söylerseniz sevinirim