BTK, AKK Hızını Artıracak!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rocker_tr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
"Sayan, operatörlerin uygulamaya temkinli yaklaştığını ve sınırı artırmak istemediklerini belirtti."

Yalancılığın daniskasıdır bu. Eğer hız artınca sorun olacak ise her ayın başında tüm internet kullanıcıların kotası sıfırlanınca tam hızda kullanılıyor. O zaman sorun asıl sorun olur ve akk geçişlerde internet rahatlar. Fiberde 25 mbps nin altını kaldırıp 1000mbps ler konmuşken 2mbps artıştan sorun yaşanacak. Komediden başka bir şey değil.

AKK de kullanılan internetin %30-%40'na kadar düşüş yapmadıkları boyunca hiç bir şekilde adil olmayacaktır.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
hocam şimdi düşünün türkiyedeki genç nüfus 12 milyon. yarısı bilgisayar ile ugraşmasa veya bilgisayarı olmasa 6 milyon. yarısı sadece facebook veya twitter gibi sosyal medyada dolaşıp fazla indirme yapmasa yine elde tutulur 3 milyon gibi bir rakam var. her biri AKK nin kalktıgını duyup hurraaa diye Torrent sitelerinden 50GB lik dosya indirimi yapsa ki biz türk milletiyiz yaparız. elde var 153600000000MB veya 1153600000 GB. bu veriyi Türkiyenin altyapısı kaldırabilir mi sizce ? tabiki hayır. ama bu dosyaların parası ödenmiş olsa ondan gelecek vergiler ile ülkeye ingilteredeki internet altyapısının mislini döşerler.

bu yüzden torrentçibaşlarını tutmak için bir çözüm, doğru yoldan indirme yapanlar içinse eziyet. şuan için tek yapabilecekleri AKK kotalarını arttırmak ve 3mbps AKK hızını yavaşça daha uygar ve kabul edilebilir olan 8mbps hızına çekmeleri

O öyle olmuyor. Vergiyi devleti unut. Hatırlarsan özelleştirdiler. Altyapı kaldırır merak etme. Fiberi araştırın.

Tcfast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8mbps olmaz. Boşuna ümitlenmeyin.
Çoğu kişi zaten 8mbps internet kullanıyor. Bu sınır da 8'e çıkarsa, 8mbps paket kullananlar için AKK bir nevi kalkmış olur.. O yüzden ya tam kalkar ya da 5-6mbps üzerine çıkmaz.
hocam sizi 8 Mbps tam hız alıyor musunuz ?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Dh'deki akk etkinliğiyle birlikte edilmeli diye düşünüyorum. Şuan Dh'de diğer forumlara bu konuyu yayıp hem destek toplamaya çalışılıyor.

Aslında tüm forumlarda senkronize bir şekilde bu konu irdelenmeli.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Altyapı yetersiz tam bir yalan! 15 Temmuzdan sonra kotam hiç bitmedi. TTnet sürekli ek kota verdi. Herkese hep böyle ek kota verildi ama altyapıdan kaynaklı hiçbir sorun yaşamadım. Eminim kimse de yaşamamıştır.

Tcfast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7mbps'den yukarısını görmedim.
Bizim bölgede başka hiçbir hat yok. TT'nin de desteklediği en yüksek hız bu.
Ama şehirden biraz uzak sessiz, sakin güzel mekandır..
hocam köy deyim 4 gundur internet yok 3G ile internet giriyorum nedense hat değerlerim normal
Ekran Alıntısı.PNG

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben 3.5 megabit görüyorum akksiz akkli 2.5 ne diyebilirim ki bize yazık vallahi yazık ya

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
8mbit e yükseltsinler hızım hiç düşmez.. Trajikomik..

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kota ve hız yükseldi diyelim.

Eski kota ve hızdan taahhüdü olan bir abone bu yeni yükseltmelerden yararlanabilir mi?

Son düzenleme:

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Adam 3 mbps ile 4k video izlenebiliyor diyor. Bu adama mı akk'yi kaldır diyeceksin. Ayrıca bu akk ile şirketler sağlam para kaldırıyor. Açık açık akk yi kaldıramayız diyorlar. Her ne kadar şirketin müşteriye çalışması gerekse de Türkiye de müşteri şirkete çalışıyor. Bu durumda da bazı şeyleri kabul etmek zorunda kalıyoruz.
Savunduğumdan değil ama 3 mbit ile 1080p60fps izlenebiliyor.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Savunduğumdan değil ama 3 mbit ile 1080p60fps izlenebiliyor.
Aynı mantıkla 3 mbps ile 1 TB dosya da indirirsin. Bizim şikayetimiz bu işlemleri yaparken kaybettiğimiz zaman. Ayrıca 3 mbps ile 1-1.5 dk yükleme süresi ile en fazla 720p video izleyebiliyorum. 720p60 fps olduğunda en az 5 dk yüklenmesini bekliyorum ki takılmadan izliyim. Daha üstü için bu zaman artıyor.

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Aynı mantıkla 3 mbps ile 1 TB dosya da indirirsin. Bizim şikayetimiz bu işlemleri yaparken kaybettiğimiz zaman. Ayrıca 3 mbps ile 1-1.5 dk yükleme süresi ile en fazla 720p video izleyebiliyorum. 720p60 fps olduğunda en az 5 dk yüklenmesini bekliyorum ki takılmadan izliyim. Daha üstü için bu zaman artıyor.
O zaman tam olarak 3 mbit almıyorsunuz ben görev yöneticisine bakarak kaç mbit harcadığıma da baktım

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yıl 2040 olsada aynı diyecekler bu mantık devam eder gibi ttnet oldukça.
Senelerdir milletten 1 liralık hizmete 25 lira aldıkları halde altyapı hala yetersiz diyorlar daha ne diyeyim doymadı bu ttnet. Adamlar tekelci ne isterse onu yapıyor. BTK da öylece izliyor. Bu 3 ü 5 e çekme muhabbeti de ne zamandır var oda gelmedi. Ekim Kasımı bulacak heralde.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
hocam şimdi düşünün türkiyedeki genç nüfus 12 milyon. yarısı bilgisayar ile ugraşmasa veya bilgisayarı olmasa 6 milyon. yarısı sadece facebook veya twitter gibi sosyal medyada dolaşıp fazla indirme yapmasa yine elde tutulur 3 milyon gibi bir rakam var. her biri AKK nin kalktıgını duyup hurraaa diye Torrent sitelerinden 50GB lik dosya indirimi yapsa ki biz türk milletiyiz yaparız. elde var 153600000000MB veya 1153600000 GB. bu veriyi Türkiyenin altyapısı kaldırabilir mi sizce ? tabiki hayır. ama bu dosyaların parası ödenmiş olsa ondan gelecek vergiler ile ülkeye ingilteredeki internet altyapısının mislini döşerler.

bu yüzden torrentçibaşlarını tutmak için bir çözüm, doğru yoldan indirme yapanlar içinse eziyet. şuan için tek yapabilecekleri AKK kotalarını arttırmak ve 3mbps AKK hızını yavaşça daha uygar ve kabul edilebilir olan 8mbps hızına çekmeleri
torrent indiren arkadaşlarşimdi suçlu mu hocam? :)
böyle güzel bir ülkenin bunu kaldırıyor olabilmesi gerekmez mi peki?