Bruma hızıyla fark attı

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
23-bruma.jpg

Galatasaray’ın geleceğe yatırım olarak kadrosuna kattığı Bangna Bruma, Sarı-Kırmızılı forma ile tanıştığı Medical Park Antalyaspor karşısındaki mücadelesiyle göz doldurdu. 19 yaşındaki yetenek, 28 dakikada 23 defa topla buluştu, 17 pasta 11 isabet kaydetti. Bir şutu çerçeveyi buldu. ‘Henüz bir şey yapmadım.’ diyen genç yıldız, camiadan tam not aldı.

Galatasaray’ın Avrupa’nın büyük takımlarının elinden kapmayı başardığı Bangna Bruma, önceki gece 28 dakikada sergilediği futbol resitaliyle doğru seçim olduğunu ispatladı. Medical Park Antalyaspor karşısında girer girmez oyuna hareket getiren 19 yaşındaki yetenek, topla yaptığı rahat hareketler, adam eksiltme ve her şartta golü düşünen kimliği ile ön plana çıktı. 28 dakika sahada kaldı, 23 kez topla buluştu, 17 pasın 11’inde isabet kaydetti. Bir şutunu Antalyaspor kalecisi Hakan Arıkan doksandan çıkardı.

Galatasaray formasıyla ilk resmi sınavını önceki gün 1-1 berabere neticelenen Antalyaspor karşısında veren yeni transfer, yaşadığı heyecanı anlattı. Geleceğe yatırım olarak gösterilen Portekizli futbolcu, Arena’nın atmosferine ve seyirciye hayran kaldığını söyledi.

Sarı-Kırmızılı forma altında özel bir mücadele sergilediğini belirten genç yıldız, “Benim için çok özel bir karşılaşma ve düelloydu. Maalesef kazanamadık. Fatih Terim, maçtan bir gün önce bana, yedek kulübesinde olacağımı ve 25-30 dakika forma giyebileceğimi söyledi. Taraftarlar benim ismimi haykırdı ve bana destek verdi. Onlarla selamlaştık. İnanılmaz atmosferdi.” dedi. Müsabakaya iyi başlamalarına rağmen yenik duruma düştüklerini hatırlatan Sarı-Kırmızılı isim, “Ardından beraberliği sağladık fakat galip gelemediğimiz için utanıyorum. Daha yeni başladım. Önümde hâlâ çok iş var. Türkiye’de henüz hiçbir şey yapmış değilim.” şeklinde konuştu. Bir dönem Sporting Lizbon B takımını çalıştıran Jose Dominguez’e de “çok özel bir mesaj” yollayan genç oyuncu, ülke basınına yaptığı açıklamada, “Galatasaray formasıyla çıktığım ilk maçı, çok şey borçlu olduğum Jose Dominguez’e adamak istiyorum. Bana her zaman harika nasihatler verdi ve dün de bunu yaptı. Ona teşekkür ediyorum, umarım yeniden benim teknik drektörüm olur.” ifadelerini kullandı.

Şu an için herhangi bir takım çalıştırmayan Dominguez ise, “Bruma’yı, hem oyuncu hem de insan olarak seviyorum. Benim oynadığım mevkide oynuyor. İnanılmaz bir yeteneği var ve sadece futbol oynamaya odaklanırsa çok daha iyi bir futbolcu olacak. Böyle devam etmeli.” diye konuştu.

Spor otoriteleri ve Sarı-Kırmızılı taraftarlar da Bruma için övgü dolu sözler sarf etti. Sarı-Kırmızılı ekibin geleceğe iyi bir yatırım yaptığı konusunda fikir birliği sağlayan futbol yorumcularının görüşleri şöyle:

GÜNTEKİN ONAY (Spor yorumcusu): Galatasaray’ın, Bruma transferi belki bu sezona değil geleceğe yapılmış önemli bir yatırım. 19 yaşındaki oyuncu henüz bir yıldız değil ancak büyük bir yıldız adayı. Galatasaray, belki de ‘Yeni Ribery’yi buldum’ duygusuyla Bruma’ya büyük yatırım yaptı. Her iki ayağını da kullanan Bruma’nın güçlü ayağı sağı. Her iki kanatta da oynayabiliyor. Bileklerine hakim, kıvrak ve çabuk.

RIDVAN DİLMEN (Spor yorumcusu): Galatasaray, Antalya karşısında puan kaybı yaşasa da kötü oyun oynamadı. Coşkulu futbolunu sürdürdü. Bruma çok etkiliydi. Dripling yaptı, adam eksiltti, enteresan bir vuruş yaptı. İlk kez izledim, gerçekten gelecek vaat eden bir oyuncu. Rahat adam geçiyor, topla iyi ve çabuk. Giderken yön değiştiriyor. İyi bir yatırım diye düşünüyorum. Biraz daha bekleyelim ama iyi bir oyuncu.

ŞANSAL BÜYÜKA (Spor yorumcusu): Galatasaray’ın Antalya karşısında abartısız tam bir düzine gol fırsatı yakalayıp, bir gol atması, beceriksizlikle birlikte tam bir futbol mucizesi... Bruma bu kadar hızlıysa, topu bu kadar iyi kullanıyorsa, Amrabat forma yüzünü bir daha zor görür. Bruma’yı kısa bir süre izlememize rağmen, G.Saraylı Ribery’den sanki bize esintiler sundu. Ribery misin be adam?

G.Saray’da Real mesaisi başladı
Süper Lig’in 4. haftasında konuk ettiği Medical Park Antalyaspor ile kendi sahasında 1-1 berabere kalarak 4. haftada 6 puan yitiren Galatasaray’da gözler salı günü Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Real Madrid sınavına çevrildi. Sarı-Kırmızılılar, zorlu mücadelenin hazırlıklarına ara vermeden başladı. Hamit, tedavisinin ardından salonda özel bir program uyguladı. Melo ve Drogba, yenilenme çalışması yaptı. Sağ adelesinde ödem oluşan Semih tedaviye alındı.

KAYNAK

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Çok büyük bir yatırım oldu gerçekten Cimbom için.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
10 Milyon falan fesih bedeli vardır yazık ederler..Gerçi Ünal başkan o işleri çok iyi bilir.Türkiye'nin Abramoviç i :)

Casio Murat

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bruma çok ama çok hızlı bir oyuncu türkiyede ondan daha hızlı bir oyuncu kesinlikle yok..#

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bruma süper transfer galatasaray bu oyuncudan çok kar elde edecek.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
la bi durun oynasın bizde çocuk.
adet böyle, ya överiz ya döveriz ilk günler...