Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
2048425_620x410.jpg

Son 16 turunda Meksika karşısında 2-0'dan dönen, son dakikada attığı golle çeyrek finale yükselen Belçika, turnuvanın favorilerinden Brezilya'yı 2-1 mağlup etti ve yarı finale yükselerek Fransa'nın rakibi oldu! Belçika, Fransa ile 10 Temmuz'da St. Petersburg'da karşı karşıya gelecek. Evinde düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na yarı finalde Almanya karşısında aldığı 7-1'lik ağır yenilgiyle veda eden Brezilya, 2018 Dünya Kupası'nda da beklediğini bulamadı ve çeyrek finalde veda etti. Brezilya'nın da elenmesinin ardından 2018 Dünya Kupası'nda Avrupa dışındaki kıtalardan bir ülke kalmadı ve Dünya Kupası'nın Avrupa ülkelerinden birine gitmesi kesinleşti!
2018 Dünya Kupası'na şampiyonluk parolasıyla gelen Brezilya, çeyrek finalde karşılaştığı Belçika'ya 2-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti! Belçika'yı yarı finale taşıyan goller Fernandinho (kendi kalesine) ve Kevin De Bruyne'den geldi. Brezilya'da farkı 1'e indiren Renato Augusto'nun golü ise yeterli olmadı.

Yüksek tempoda başlayan maçın ilk tehlikeli atağı, 8. dakikada Brezilya'dan geldi. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Neymar'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, ön direkte Miranda'dan seken topu önünde bulan Thiago Silva'nın vuruşunda top sol kale direğinden geri geldi. Aynı dakikada Belçika'nın geliştirdiği atakta Eden Hazard'ın vuruşunda savunmadan seken topu önüne bulan Nacer Chadli, topu ceza sahası dışından kaleye gönderdi ancak top auta çıktı.

Belçika, 14. dakikada Fernandinho'nun kendi kalesine attığı golle maçta öne geçti. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Nacer Chadli'nin ceza alanına gönderdiği ortasına ön direkte yükselen Lukaku, topu arkaya aşırdı, top daha sonra Fernandinho'ya çarparak yön değiştirdi ve Alisson Becker'in koruduğu kalede ağlarla buluştu.

Brezilya, 1-0 geriye düştükten sonra rakip kale önünde baskı kurmaya çalıştı. 19. dakikada Philippe Coutinho'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Thibaut Courtois topa hakim olmayı başardı.

26. dakikada Marcelo'nun ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda Thibaut Courtois yine gole izin vermedi.

2048425_270771eae72fb79fb805115aee87d893.jpg


Brezilya, 31. dakikada gole bir kez daha yaklaştı: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Willian'ın ceza alanına gönderdiği ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Fernandinho'nun, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geldi, devamında ise gülen taraf Belçika oldu.



Belçika, 31. dakikada farkı ikiye çıkardı: Hızlı gelişen kontratakta savunmadan topu alan Romelu Lukaku ilerleyerek pasını Kevin De Bruyne'e aktardı. Kevin De Bruyne'ün Eden Hazard'ın açtığı boşluğu iyi değerlendirerek ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta top, uzak köşede ağlarla buluştu.



transparent.gif



Brezilya, bu golden 5 dakika sonra farkı 1'e indirmeye yaklaştı: Marcelo'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Gabriel Jesus'un kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıktı.

Brezilya, bu pozisyondan bir dakika sonra bir kez daha gole yaklaştı: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Neymar'ın pasıyla topla buluşan Philippe Coutinho'nun, ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda Thibaut Courtois topu kornere çeldi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve Belçika, 45 dakika sonunda soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Brezilya, 56. dakikada penaltı bkeledi! Topla ceza sahasının içinde buluşan Gabriel Jesus, Vincent Kompany'yi çalımladıktan sonra çizgi üzerinde yerde kaldı. Hakem bu pozisyon sonrasında VAR uygulamasına başvurdu. Milorad Razic, VAR sonrasında pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi.

Belçika, 62. dakikada farkı az kalsın 3'e çıkarıyordu: Hızlı gelişen atakta Romelu Lukaku, topu Kevin De Bruyne'e bıraktı. Yıldız futbolcunun ara pasıyla topla buluşan Eden Hazard'ın ceza alanında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda top uzak kale direği dibinden az farkla auta gitti.

2048425_276f4221a81803cf7bc8d1f7100cc6d6.jpg


Aynı dakikada gelişen Brezilya atağında Douglas Costa'nın ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Thibaut Courtois topu uzaklaştırmayı başardı.

71. dakikada orta sahayı topla geçen Neymar, Meunier'in faulüyle yerde kaldı. Belçikalı futbolcu bu pozisyon sonrasında sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

Brezilya, 76. dakikada farkı 1'e indirdi ve umutlandı! Philippe Coutinho'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği güzel ortaya iyi yükselen Renato Augusto, yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getiren golü attı.

Brezilya, 81. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Gelişen atakta ceza sahasının hemen dışından topla buluşan Renato Augusto'nun şutunda top az farkla dışarı çıktı.

Brezilya, 84. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı! Topla ceza sahası dışında buluşan Neymar, Meunier'i çalımladıktan sonra topu altıpasa koşan Coutinho'ya bıraktı. Brezilyalı yıldız, yaptığı kötü vuruşla büyük bir fırsatı harcadı.

90+3'üncü dakikada Neymar, harika bir şut çekti ve Courtois, topu kornere çeldi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Brezilya, Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etti. Belçika ise yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu!

MAÇ PROGRAMI

7 Temmuz Cumartesi:

17.00 İsveç-İngiltere (Samara Arena)

21.00 Rusya-Hırvatistan (Fisht Stadı)

Kaynak: HT
 
Son düzenleme:

Gökçe Asena

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Brezilya resmen bitmiş eski halinden eser yok. Hemen hemen son dakikalarda gol Attın ve tempoyu arttırdın keşke en başında deneseydin. Şimdi en gıcık olduğum ülkeler yarı finalde hiç çekilir gibi değil.
 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Favorilerim elendi ne biçim dünya kupası bu
 

mttzn

Doçent
Katılım
28 Kasım 2013
Mesajlar
872
Reaksiyon puanı
459
Puanları
63
Yaş
31
Favorim eledi :) Belçika Fransa'yı da eler Hırvatistan'la final oynar inşallah.
 

Frankresh

Asistan
Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
131
Reaksiyon puanı
49
Puanları
28
Belçika baya bir süpriz oldu. Buraya kadar gelmesini beklemiyordum.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Büyüklenmeyecek, kibirlenmeyeceksin. Ummadığın taşın başını kırabileceğini asla aklından çıkarmayacaksın.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Finalin adı bence Belçika - İngiltere olacak.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Şuana kadar oynadıkları futbolu halihazırdaki takımları yenebilecek seviyede bence abi.

Sevgili Mustafa bazen olur ki iyi oyun yetmeyebilir. Bazen hakemler girer devreye, bazen de tecrübe. Mesela son şampiyon Almanya hiç de ahım şahım bir futbol oynamamıştı lakin tecrübesiyle bayrağı göğüslediler. 1982 kupasını hatırlıyorum. Brezilya olağanüstü bir futbol oynuyordu, ne o güne kadar, ne de ondan sonra hala bu güne kadar o kadar muhteşem, gözalıcı, zevk veren bir futbolu hiç izlemedim. Ta ki İtalya ile oynayana kadar! 2-0 öndelerdi, maç son çeyreye yaklaşıyordu. Tavuk kümesine dalan kurnaz bir tilki gibi daldı birden, Rossi adında biri... Kaşla göz arasında tam üç gol çaktı Brezilyaya... Bütün dünya buz kesmişti bir an. Kimse gözlerine inanamadı, rüya zannettik adeta... Olan olmuştu ve ben dahil dünyanın büyük çoğunluğunu gözyaşlarına boğan hazin bir eleniş yaşadılar. Dün demiştim ya "Asla kibirlenmeyeceksin" diye, aslında o güne vurgu yapmıştım. Uzattım ama atlarsam vefasızlık etmiş olurum... Brezilya orta sahasını domine eden müthiş bir beyinleri vardı. Kaptan Sokrat. Ben hayatımda bir daha öylesine müthiş bir orta saha, öylesine bir maestro şef görmedim. Avrupaya gelmeyi kabul etmediği için dünya onu çok az tanır. Lakin bence o en az bir Pele kadar inanılmaz bir oyuncuydu. Ama gittiler işte, yenildiler ve bu gökkubede çok hoş bir anı olarak hiç unutulmamak üzere yerlerini aldılar. Belçikaya gelince belki de şampiyon olabilirler ama hiçbir zaman benim hatırladığım o bilardo oynar gibi top oynayan muhteşem Brezilyanın yerini tutamazlar. Brezilya artık ne yazık ki o ayarda futbolcu çıkaramıyor bir daha... Bir Neymar artizi yetmiyor. :)
 

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Sevgili Mustafa bazen olur ki iyi oyun yetmeyebilir. Bazen hakemler girer devreye, bazen de tecrübe. Mesela son şampiyon Almanya hiç de ahım şahım bir futbol oynamamıştı lakin tecrübesiyle bayrağı göğüslediler. 1982 kupasını hatırlıyorum. Brezilya olağanüstü bir futbol oynuyordu, ne o güne kadar, ne de ondan sonra hala bu güne kadar o kadar muhteşem, gözalıcı, zevk veren bir futbolu hiç izlemedim. Ta ki İtalya ile oynayana kadar! 2-0 öndelerdi, maç son çeyreye yaklaşıyordu. Tavuk kümesine dalan kurnaz bir tilki gibi daldı birden, Rossi adında biri... Kaşla göz arasında tam üç gol çaktı Brezilyaya... Bütün dünya buz kesmişti bir an. Kimse gözlerine inanamadı, rüya zannettik adeta... Olan olmuştu ve ben dahil dünyanın büyük çoğunluğunu gözyaşlarına boğan hazin bir eleniş yaşadılar. Dün demiştim ya "Asla kibirlenmeyeceksin" diye, aslında o güne vurgu yapmıştım. Uzattım ama atlarsam vefasızlık etmiş olurum... Brezilya orta sahasını domine eden müthiş bir beyinleri vardı. Kaptan Sokrat. Ben hayatımda bir daha öylesine müthiş bir orta saha, öylesine bir maestro şef görmedim. Avrupaya gelmeyi kabul etmediği için dünya onu çok az tanır. Lakin bence o en az bir Pele kadar inanılmaz bir oyuncuydu. Ama gittiler işte, yenildiler ve bu gökkubede çok hoş bir anı olarak hiç unutulmamak üzere yerlerini aldılar. Belçikaya gelince belki de şampiyon olabilirler ama hiçbir zaman benim hatırladığım o bilardo oynar gibi top oynayan muhteşem Brezilyanın yerini tutamazlar. Brezilya artık ne yazık ki o ayarda futbolcu çıkaramıyor bir daha... Bir Neymar artizi yetmiyor. :)


Hazır futboldaki efsaneleri tartışıyorken size şöyle bir soru yöneltmek isterim abi; Messi mi? Ronaldo mu?
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Hazır futboldaki efsaneleri tartışıyorken size şöyle bir soru yöneltmek isterim abi; Messi mi? Ronaldo mu?

Kesinlikle Ronaldo! Tartışmam bile. Ronaldo sadece futbolu değil, kişiliği, adamlığı, duruşu ile dahi on Messi eder. Salt futbol yeteneği olarak da öndedir benim açımdan.
 

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Kesinlikle Ronaldo! Tartışmam bile. Ronaldo sadece futbolu değil, kişiliği, adamlığı, duruşu ile dahi on Messi eder. Salt futbol yeteneği olarak da öndedir benim açımdan.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Hatta arjantin bazında bakıldığında da maradona derim messi benim için biraz şişirme futbolcudur.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Bende sizin gibi düşünüyorum. Hatta arjantin bazında bakıldığında da maradona derim messi benim için biraz şişirme futbolcudur.

Messi'nin bu kadar şişirilmiş olması yahudilere ve yahudi lobilerine şirin görünmek istemesindendir muhakkak. Tamam elbette sıradan bir futbolcu değil, kalbürüstü dünya çapında çok iyi bir futbolcudur ama dediğiniz gibi asla bir Maradona olmadığı gibi, bir Ronaldo da değildir.

Bu arada Belçika konusunda "Zor" demiştim. Nitekim dün gece elendiler. Kalitesi demiyorum ama tecrübesi çok daha iyi olan Fransa kazandı.
 

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Messi'nin bu kadar şişirilmiş olması yahudilere ve yahudi lobilerine şirin görünmek istemesindendir muhakkak. Tamam elbette sıradan bir futbolcu değil, kalbürüstü dünya çapında çok iyi bir futbolcudur ama dediğiniz gibi asla bir Maradona olmadığı gibi, bir Ronaldo da değildir.

Bu arada Belçika konusunda "Zor" demiştim. Nitekim dün gece elendiler. Kalitesi demiyorum ama tecrübesi çok daha iyi olan Fransa kazandı.

Öyle oldu haklı çıktınız.
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,005
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,363
Puanları
113
Lionel Messi spor salonuna hiç ayak basmaz, Ronaldo ise tüm zamanını orada geçirir. çalışmak çalışmak çalışmak :cool:
 
Üst