Ekşiyen sütü çeşitli şekillerde değerlendirebilirsiniz.
İşte bozuk sütün farklı kullanım alanları...
Bitkilerinize doğal destek
Saksıdaki bitkilerinizin kalsiyum almasını sağlamak için bozuk süt ve bir miktar suyu karıştırıp bitkilerin dibine dökebilirsiniz.
Bu sayede bitkilerinizin de daha güçlü büyümesine yardımcı olursunuz.
Çorbalarınızın kıvamını artırın
Hamur işlerinde olduğu gibi, sulu yemeklerinizde de bozuk süt kullanabilirsiniz. Bozuk süt çorbalarınızın kremamsı bir kıvam katacak. Miktarını doğru ayarlamanız gerekiyor.
Peynir yapın
Tadının ekşidiğini düşündüğünüz süt ile evinizde kendi peynirinizi yapabilirsiniz.
Salataya dökün
Salata soslarında kullanmayı deneyebilirsiniz.
Eti yumuşatmak için kullanın
Sütte bulunan laktik asit eti çok iyi şekilde yumuşatır. Etinizi pişirmeden önce ekşimiş sütte bekletebilirsiniz.
Hamur işlerinde kullanın
Ekşimiş sütü özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Diğer malzemeler ve pişirme süreci kötü tadını bastıracaktır.
Cildinizi besleyin
Sütte bulunan laktik asit cildinizin pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlar. Bir miktar bozuk sütle suyu karıştırıp yüzünüzü bu karışımla yıkayın.
Parmaklarınızı kullanarak sütün cildinize nüfuz etmesini sağlayın. En sonunda suyla cildinizi iyice temizleyin.
Evcil hayvanınızın yemeğine katın
Süt, evcil hayvanınızın mamasına ekstra kalsiyum ve protein ekleyecektir.
Sütün bozulmamasını istiyorsanız dondurun!
Çok fazla süt aldınız ve bozulmadan saklamak istiyorsanız buzluğa atarak dondurun. Buzluktan çıkardığınızda yeni almış gibi kullanabilirsiniz.
Bu yöntemleri sadece çiğ ve pastörize edilmemiş süt ile deneyin. Pastörize sütün çok daha hızlı tüketilmesi gerekir.
UYARI!
Herhangi bir alerjik reaksiyona ve hassasiyete karşı bu yöntemleri uygulamadan önce uzmana danışın!
İşte bozuk sütün farklı kullanım alanları...
Bitkilerinize doğal destek
Saksıdaki bitkilerinizin kalsiyum almasını sağlamak için bozuk süt ve bir miktar suyu karıştırıp bitkilerin dibine dökebilirsiniz.
Bu sayede bitkilerinizin de daha güçlü büyümesine yardımcı olursunuz.
Çorbalarınızın kıvamını artırın
Hamur işlerinde olduğu gibi, sulu yemeklerinizde de bozuk süt kullanabilirsiniz. Bozuk süt çorbalarınızın kremamsı bir kıvam katacak. Miktarını doğru ayarlamanız gerekiyor.
Peynir yapın
Tadının ekşidiğini düşündüğünüz süt ile evinizde kendi peynirinizi yapabilirsiniz.
Salataya dökün
Salata soslarında kullanmayı deneyebilirsiniz.
Eti yumuşatmak için kullanın
Sütte bulunan laktik asit eti çok iyi şekilde yumuşatır. Etinizi pişirmeden önce ekşimiş sütte bekletebilirsiniz.
Hamur işlerinde kullanın
Ekşimiş sütü özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Diğer malzemeler ve pişirme süreci kötü tadını bastıracaktır.
Cildinizi besleyin
Sütte bulunan laktik asit cildinizin pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlar. Bir miktar bozuk sütle suyu karıştırıp yüzünüzü bu karışımla yıkayın.
Parmaklarınızı kullanarak sütün cildinize nüfuz etmesini sağlayın. En sonunda suyla cildinizi iyice temizleyin.
Evcil hayvanınızın yemeğine katın
Süt, evcil hayvanınızın mamasına ekstra kalsiyum ve protein ekleyecektir.
Sütün bozulmamasını istiyorsanız dondurun!
Çok fazla süt aldınız ve bozulmadan saklamak istiyorsanız buzluğa atarak dondurun. Buzluktan çıkardığınızda yeni almış gibi kullanabilirsiniz.
Bu yöntemleri sadece çiğ ve pastörize edilmemiş süt ile deneyin. Pastörize sütün çok daha hızlı tüketilmesi gerekir.
UYARI!
Herhangi bir alerjik reaksiyona ve hassasiyete karşı bu yöntemleri uygulamadan önce uzmana danışın!