Böyle birşey istiyorum!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N3CAT1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
slm arkadaşlar.

daha önceden de konu açmıştım bu mevzuyla ilgili. ama yöneticilerden olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi.
Önceki konu : http://forum.shiftdelete.net/sdne-onerileriniz/109233-en-son-basliklar-live.html

istediğim yeni mesaj yazılan konuların forumun altında veya üstünde live yani sayfa yenilemeden değişmesi. bahsettiğim uygulama türkiyede 1 forumda uygulanıyor. videosunu çektim. reklam olmasın diye forumun adını vermiyorum ama takılanlar temasından çıkaracaktır muhtemelen forumu :D

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=O2QXIOe9DgA

böyle bişey olsa güzel olmazı mı ? zırt bırt yeni mesajlar tıklayıp sayfa yenilemek zorunda kalmaz. ayrıca forumun yükünü de azaltır. çünkü yeni mesajlar tıkladığımızda sayfanın tamamını yüklüyor tarayıcı. bu teknoloji ile sadece yeni mesaj yazılan konuların linkleri ve adı gelecek o kadar.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
reklam olur şimdi ama pm ile gönderebilirim :D ipucu: hack ağırlıklı bir forum

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
18 yaş üstü alan bir sitemi burası:D hack diyince bi site geliyo aklıma

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
evet 18 yaş üstü alıyolar sözde :D

ama türkiyede böyle bir teknoloji kullanan başka forum görmedim. bu forumda da buna benzer bişey olsa süper olur.

---------- saat 21:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:43 eklenmişti ----------

eee siz istemiyor musunuz böyle bişey :)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Güzel bir öneri, umarım dikkate alınır. :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Güzel bir uygulamaya benziyor....
Sitenin kullandığı yapı Vbulletin mi ? Php kodlarıyla çalışıyorsa sdn ye uygulanabilir ancak her uygulama bir açık teşkil eder...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Güzel bir uygulamaya benziyor....
Sitenin kullandığı yapı Vbulletin mi ? Php kodlarıyla çalışıyorsa sdn ye uygulanabilir ancak her uygulama bir açık teşkil eder...

şimdi böyle hazır bir sistem yok zaten. bu sistemi adamlar kendileri kodladılar. yapım aşamalarında foruma ara ara uyguluyorlardı. bittikten sonra tamamen uygulamaya başladılar. forum vbulletin mi smf mi bilmiyorum. yalnız asp tabanlı bir forum. bir de yanlış bilmiyorsam tüm forum çeşitlerinde böyle bir eklenti yok. çünkü daha önce hiçbir forumda böyle bişey görmedim. eğer yöneticiler düşünürse böyle bişeyi kendileri kodlamak zorunda kalabilirler. araştırma yapmak lazım böyle bişey var mı diye.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Arkadaşlar zamanında forumumuzda da uygulandı bu eklenti ama arkadaşların da dediği gibi bir takım sorunlar oluşturduğu için kalktı, o videosu çekilen foruma özgü birşey değil, Türkiye'de de tek değil sadece küçücük bir eklenti.

Dediğim gibi zamanında uygulandı bir süre ama açıkları ve forumda bir takım aksaklıklar çıkarması sonucu kaldırıldı, sorunlar çözüme kavuşursa neden tekrar uygulanmasın :)

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
aslında guzel bır uygulama olur :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bunun için Ajax teknolojisi(her neyse :D) gerekmiyor mu?

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
bu konu herkese yardımcı olacaktır.konu real time'dir.burada real time post posts/threads konusunu inceleyebilirsiniz.tam isabetli konu değilsede ışık tutar foruma real time ivme kzandırılmazı forum kullanıcılarına çok kolaylık sağlar saygılar.

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=125947

JAX real-time feed of new posts/threads

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bunun için Ajax teknolojisi(her neyse :D) gerekmiyor mu?

evet AJAX tekonolojisi ile bu mümkün. forumun web programcısı olduğuna göre @tehnaz arkadaşın dediğini uyarlanabilir ya da sıfırdan yazılabilir. tabi web programcı arkadaş ve yöneticiler ne düşünür bilmem.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
evet AJAX tekonolojisi ile bu mümkün. forumun web programcısı olduğuna göre @tehnaz arkadaşın dediğini uyarlanabilir ya da sıfırdan yazılabilir. tabi web programcı arkadaş ve yöneticiler ne düşünür bilmem.

Ajax vbulletinde hep açık çıkarır :) ama bir kaç düzenleme ile srunu giderebilir webmaster arkadaşlar zira çok hızlı çalışıyorlar :yes:

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bu forumda saniyede kaç mesaj yazılıyor acaba?