Bowling Topları Yokuş Aşağı Bırakılınca

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Editör arkadaş neden bunun illa ki bir "atışma" olduğunu düşündü ki? Hatta "tribute" bile olabilir. :) Reklamda bir dalga geçme göremedim ben doğrusu.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Dalga geçildiğini iddia ettiğiniz reklam filmini de yayına eklerseniz tam olacak..

sanırım bu:

bu reklamı da izledikten sonra ''dalga geçme'' tabirinin uygun olmadığını ben de düşünüyorum.Atıfta bulunmak ya da esinlenmek gibi bir tabir kullanılabilir.Çünki dalga geçmesi için en azından aynı sektörde olmaları gerekirdi.

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Haberin ikinci sayfasında Sony reklamını da koymuştum zaten :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Editör arkadaş neden bunun illa ki bir "atışma" olduğunu düşündü ki? Hatta "tribute" bile olabilir. :) Reklamda bir dalga geçme göremedim ben doğrusu.

Editör dediğimiz kişi habere kendi yorumunu katar. Açıkçası ben de bunun dalga geçmek için yapıldığını düşünürdüm. 2 reklamda da reklamın sonuna kadar reklamın içeriğinin ne olduğunu anlamak güç. Sony'nin reklamında renkler vurgulanıyor, reklamı 2 dk boyunca izlemedikçe reklamın ne hakkında olduğunu anlamak imkansız. Aynı şey diğer reklamda da geçerli. Bence oldukça dalga geçilmiş ve editör de bu yönde bir yorum getirmiş olaya. Yani bu "yorum" meselesi kişiden kişiye değişir. Herhalde editörü haberi yorumlayışı için yargılayacak değilsiniz? Çünkü bu hakka sahip değilsiniz. :)

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Güzel bir haber ilgi çekici bir haber.Editörün haberi yayınlarken kullandığı cümleleri eleştirmek ya da önerilerde bulunmak eminim editörün hoşuna gidiyordur.Bize katılır ya da katılmaz orası önemli değil önemli olan ilgi çekici bir haber sunması.

ee hal böyleyken jeaguares sen neden işi bıçak sırtına çevirdin neden kişilere haklarını okuyacak kadar ileri boyuta taşıdın yorumunu anlamak güç.Bu eleştirime neden olan ise sondaki iki cümlen.Oraya kladar her şey güzel gidiyordu:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Güzel bir haber ilgi çekici bir haber.Editörün haberi yayınlarken kullandığı cümleleri eleştirmek ya da önerilerde bulunmak eminim editörün hoşuna gidiyordur.Bize katılır ya da katılmaz orası önemli değil önemli olan ilgi çekici bir haber sunması.

ee hal böyleyken jeaguares sen neden işi bıçak sırtına çevirdin neden kişilere haklarını okuyacak kadar ileri boyuta taşıdın yorumunu anlamak güç.Bu eleştirime neden olan ise sondaki iki cümlen.Oraya kladar her şey güzel gidiyordu:)

Çünkü yargılamakla öneride bulunmak ayrı şeyler. Hele ki böyle bir şey için "Bu haberde dalga geçme yok, sen neden öyle dedin ki?" tarzında yazmak hoş değil bence.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yargılamak da eleştiri anlamına gelir.Bak bu son mesajında ''hoş değil bence'' demişsin.ne güzel fikir belirtmişsin.

ama ilk mesajında son cümleler biraz ağır ve gergin olmuş.Sevgili jea..Yoksa fikirlerine bir şey demiyorum

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sinirlenmiştim bir an, ondandır. :D Yoksa kötü bir niyetim yoktu.

Bu arada ilk defa Sony'nin yaptığı bir şeyi beğenmedim. Çok saçma bir reklam.

Gerçi bunu yapan Sony değil, reklam ajansı ama.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Editör dediğimiz kişi habere kendi yorumunu katar. Açıkçası ben de bunun dalga geçmek için yapıldığını düşünürdüm. 2 reklamda da reklamın sonuna kadar reklamın içeriğinin ne olduğunu anlamak güç. Sony'nin reklamında renkler vurgulanıyor, reklamı 2 dk boyunca izlemedikçe reklamın ne hakkında olduğunu anlamak imkansız. Aynı şey diğer reklamda da geçerli. Bence oldukça dalga geçilmiş ve editör de bu yönde bir yorum getirmiş olaya. Yani bu "yorum" meselesi kişiden kişiye değişir. Herhalde editörü haberi yorumlayışı için yargılayacak değilsiniz? Çünkü bu hakka sahip değilsiniz. :)

Editör dediğimiz kişinin tüm haberlere mutlaka yorum katması gerekli olmadığı gibi, her haberde yorum olması editörlük değil reklamcılıktır.

Bununla birlikte, ben yorumumu yazmadan evvel iki reklamı da ikişer defa izledim. Bir dalga geçme unsuru göremedim ve editörü yargılamak şöyle dursun; "neden illa ki böyle olduğunu düşündü" diye bir soru yönelttim sadece. Sanırım sinirlere önyargılar tavan yaptırmış biraz. :) Senin tabirinle "yargılama" yapan birisi "bir tribute olabilir" şeklinde tahmin yürütmez. İkinci defa söylemem gerekecek, yazım kurallarını çalıştığın kadar biraz cümlede anlam çalışman gerekiyor; sonuçta dil bilgisi bir bütün.

Ben editöre soru sorma hakkına dahi sahip değilsem, öyleyse sayın arkadaşım sen de benim yorumuma böyle bir eleştiri yapma ve hatta daha da ilerisi sert bir üslupla yargılama getirme hakkına sahip değilsin. Hatta bir haberi okuyan kişiyle editörü aynı kategoride değerlendirdiğin için o hakka iki kere sahip değilsin. Zira bir haberi yapan kişiyle okuyan kişinin yorumları birbirinden farklı olduğunda haberi yapan, işi olmasından ötürü eleştirilmeye daha açık olmalı ve ben mesajımda yargılamayı bırak neredeyse eleştiri bile göremiyorum.

Madem ki editörün haber yapan kişi olarak bile "yorum"lama hakkı varsa; okuyanların bu hakkı dünden var demektir. Çünkü editör işi gereği bir yere kadar tarafsız olması gerekirken okurların böyle bir mecburiyeti yoktur ve dolayısıyla yorum yapma konusunda editöre göre daha serbesttirler. Böyle bir durumda en kaba tabirle haddinizi biliniz denilir sanıyorum. :)

Eğer hala anlaşamadıysak şöyle diyim; senin de dediğin gibi yorum meselesi kişiden kişiye değiştiği için benim yorumumu yargılama hakkın bulunmuyor demektir.

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sakin olun beyler bayanlar :)

Herkesin yorumu değişik olabilir. Ben dalga geçmek olarak algılarım, başkası başka şekilde algılar bunlar dert değil. Farklı düşüncesi olan da dile getirmeli zaten bu forum da bunun için var.

Her zaman dediğimiz gibi sizlerin haberler, makaleler hakkındaki görüşleriniz bizler için çok önemli, eleştirmeye sonuna kadar devam edin, ister olumlu ister olumsuz.

Kendi adıma ben hiçbir eleştiriden gocunmayacağımı söyleyeyim. Eksik bulduğunuz, hoşunuza gitmeyen her şeyi söyleyebilirsiniz. Bu da yargılama değil eleştiri olur :)

Ama başta dediğim gibi sakin olarak yapalım bunları :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ordo, ben de zaten seni bu şekilde düşünerek gayet normal bir şekilde kendi görüşümü dile getirmek istedim de; Jea isimli üye arkadaşımız sanırım başka konulardan benimle ilgili görüşlerini konuşturmuş biraz.

Ne güzel söylemiş Aşık Veysel, "Kim okurdu kim yazardı, koyun kurt ile gezerdi, fikir başka başka olmasa". :)

Bu arada bir şeyi eleştirdiğim zaman sürekli yapıcı olmak temel hedefim, zamanında SDN'de kısmen editörlük yapmış birisi olarak da söylüyorum bunu.