Borbet Jant Hakkında Sorum ?

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar.
96 Model bir şahin arabamız var.
Lastikleri değiştirmenin zamanı geldi.
Gençlik hevesi işte , borbet jant takmak ve ona göre lastik almak istiyorum.

Sorularım ;
1 - Jant/Lastikleri takınca olum/olumsuz ne gibi sonuçlar doğurabilir ?
2 - Yoltutuşunda bir problem yaşatırmı acaba ?

Her ne kadar babam karşı çıksada yapmak istiyorum.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim . :)

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Merhabalar. Öncelikle Aracınız için standartlaşmış klişelerden uzaklaşıp daha sportif ve çağımıza uygun bir jant seçmeniz bence daha iyi olacaktır. Borbet design A jantlar 1990larda BMWlerle özdeşleşmiş bir janttır.Özellikle E30larda peynir ekmek gibi kullanılıyor.Aynısı Türkiyede Kuş serisi otomobiller için geçerli.Fiyatıda çok ucuz sayılmaz bence daha şık jantlar bulabilirsiniz o paraya. Tabiki zevk sizin, karar sizin... :) Sorularınıza gelince ;

1-) Taktığınız modelin araca uyumuna göre olumlu olarak + yol tutuşu sağlar sadece.olumsuz (uygun olmayan jant-lastik takarsan ki pek sanmıyorum) yanakları yeme,çamurluğa sürtme,vurdurma gibi sonuçlar doğacaktır.

2-)Hayır yaşatmaz.Kuş serisi otomobiller zaten standardında yol tutuş problemi olan modeller.Aksine otomobilinizin yol tutuşunu güçlendirecektir.Ayrıca modifiye helezonlar kuş serisi için ucuz fiyata piyasada çok rahat bulunduğu için birde helezon taktırmanız önerim.Aracın tutuşunu ciddi biçimde artırıyor.

*Dikkat: Borbet tarzı jantlar standarda göre çıkııntılı bir jant olduğu için kaldırıma vb vurursan çok rahat yamuluyor.Vurunca aman banane ya birşey olmamıştır demeyin.Hemen sanayide çekiçletin.Öyle kullanırsanız lastiği bitirir ve kimyasını bozar lastik lastiklikten çıkar.Ayrıca o vuruklar çok rahat ilerlediği için ayrıca bi masraf çıkartır.Vurukları hemen düzelttirin janttaki.