Boot device not found sorunu?

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s.a arkdaslar hdd 0 layip yeni bir işletim sistemi kurcakdim istedigim gibi hdd 0 ladim bir prgram ile kapatip acdim cd rom bozuk oldugundan dolayi flash bellekden boot etmek istedim basarilida oldum xp kurulumunda hdd seciminde o bolumu kurulacak bir depoloma aygiti bulunamadi diyor.

alt yerde ise ıss aygit ekle sekmesi var

pcsiyi ilk acdigimda ise soyle bir hata ile karsilasiyorum

Boot device not found

please install an operating system on your hard disk

bu ustdeki yaziyi ceviri ile cevirdigim zaman soyle bir yazi cikiyor

Önyükleme aygıtı bulunamadı
sabit diskinizde bir işletim sistemi kurun

yardim içinde www.hp.com./go/techcenter/startup sitesini öneriyor

bilgisayarim hp pavilion dv5 1170 et dir markasi

yardimlariniz için şimdiden tskler cvplarinizi bekliyorum

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Harddiski sıfırlamaktan kastın nedir?
formatmı attın, yoksa yeni harddisk mi taktın?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
peki harddiskin SATA'mı?
hangi işletim sistemini kurmaya çalışıyorsun?

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki harddiskin SATA'mı?
hangi işletim sistemini kurmaya çalışıyorsun?

hard disk sata evet
xp sp3 sata gömülü cd den alarak usb belleğe boot ettim sorunsuz çalişiyordu önceden bir prgram kullandim hard disk 0 lamak için ondan sonra bu sorun ortaya çikdi

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Şimdi sorun şu olabilir, işletim sistemin SATA driver'lı değilse SATA harddiskini görmez.
Bu durumda Anakart'ın CD'sinden SATA driverlarını alıp Windowsu kuraraken tanıtman gerekecektir. Ancak bu durumda da disket isteyecek, biligisayarında floppy olduğunu sanmıyorum.

Yeni bir XP (güncel driverları olan) bulabilirsen sorun ortadan kalkabilir sanıyorum.

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
floppy evet de sadecene hdd okumuyor onceden onuda okuyordu hdd 0 layici prgramdan yapdigim için hddlerde gitti benim korkum hddleri çope atmak :S

kidrabliss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ahmedx5555 ben de aynı sorunu yaşıyorum bu sorunu nasıl çözdün cevap yazabilir misin

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
ahmedx5555 ben de aynı sorunu yaşıyorum bu sorunu nasıl çözdün cevap yazabilir misin

Nasıl bir sorunla ? Format atarken HDD görmüyor ise, Xp kurulum cdsine sata driver ekliyerek kurulum yapmayı, Bios güncellemelerini ve biosdaki HDD ayarlarını kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

kidrabliss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mirage42 sorunum bilgisayarı açtığımda Boot Device not found diye bir hata mesajı çıkıyor. Windowsu kurmayı deniyorum ancak kabul etmiyor.BIOS ayarlarını nasıl değiştirebilirim?

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
O hata boot edilecek bir donanımın bulunamadığı anlama geliyor.BIOS HDD ayarlarında sorun olabilir ne zaman bu hatayı verdi ? Anakart modelini söylersen BIOS ayarlarına bakabilirim nasıl yapıldığına

Msn adresimi pm olarak attım ordan daha hızlı konuşabiliriz :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
O hata boot edilecek bir donanımın bulunamadığı anlama geliyor.BIOS HDD ayarlarında sorun olabilir ne zaman bu hatayı verdi ? Anakart modelini söylersen BIOS ayarlarına bakabilirim nasıl yapıldığına
bios ayarlarından önce ilk olarak anakartın hdd yi görüp görmediğine bi bakalım bence sorun kablo gevşekliği de olabilir

Bilgisayarı ilk açtığında hani ramlerin fln slotu gözükürya (anakart model resmi gözüküyorsa klavyedeki TAB tuşundan o bölümü görebilirsin) orda Device bölümünde HDD nin modeli gözüküyo mu? orda device bölümü yoksa PC ilk açılırken DEL ya da DELETE tuşundan Bios ana ekranına geçiş yapabilirsin burdan Device bölümünden gözüküp gözükmediğini bize söylersen daha iyi olur

belki mirage benden daha iyi biliyosundur bilemem ama benim düşüncem bios update in sakıncalı olduğundan ilk olarak kabloları bir denemek çünkü bios update den daha az riski var eğer sorun öyle hallolursa gerek kalmaz yok olmazsa başka yöntemler bulunabilir :)

kidrabliss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vandetta bilgisayar bir notebook o yüzden kablo ile ilgisi olduğunun düşünmüyorum.Ayrıca ben win7 yi kurup driverları yükledikten sonra oldu bu.
Tam bilemiyorum ama orada yüklediğim driverlar arasında BIOS için olanıda vardı.BOIS u F14 ten F.21 e dönüştürdü ondan sonra olan oldu.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Vandetta bilgisayar bir notebook o yüzden kablo ile ilgisi olduğunun düşünmüyorum.Ayrıca ben win7 yi kurup driverları yükledikten sonra oldu bu.
Tam bilemiyorum ama orada yüklediğim driverlar arasında BIOS için olanıda vardı.BOIS u F14 ten F.21 e dönüştürdü ondan sonra olan oldu.
notebook kulanmadığmdan bilemicem ama masaüstü bilgisayarlarda bu sorun çıktığı zaman genelde temassızlık vb. sorunlardan kaynaklanıyo
Burda iş mirage a düşüyo :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
f10 dan bıosangirip boot menü seçeneklerinde order yazann seçeneği enable edioruz ve alttaki gölgelenmiş seçenek açılıor çözdüm