Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
NBA'in en büyük yıldızlarından LeBron James, Doğu Konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers'tan ayrılarak Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Lakers'la anlaştı. LeBron James, 4 yıl 154 milyon dolar karşılığında LA Lakers ile anlaşma sağladı. 4 sezondur üst üste oynanan Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers finali bu sezon değişlecek! NBA kariyerine 2003'te Cavaliers'ta başlayan James, 2010-2014 yıllarında Miami Heat'te oynadıktan sonra eski takımına dönmüştü. Kariyerinde 4 kez NBA'in en değerli oyuncusu ödülünü kazanan ve 14 defa all-star seçilen James, Miami Heat'te iki, Cleveland Cavaliers'ta bir kez olmak üzere 3 NBA şampiyonluğu yaşadı.

1530530048739.png


Çocukluğunun geçtiği Cleveland şehrinin takımı olan Cleveland Cavaliers ile sözleşmesi sona eren LeBron James geleceği hakkındaki kararını verdi. LeBron, Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Lakers ile 4 yıllık anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre LeBron James, L.A. Lakers'tan 4 yıl için 154 milyon dolar kazanacak.
Lig takvimi gereğince 6 Temmuz'dan önce resmi imzayı atamayacak olan James, sosyal medya hesaplarından Cleveland taraftarlarına da veda etti.
LeBron James, Cleveland Cavaliers'tan olaylı şekilde ayrılarak Miami Heat'e geçmiş ve burada şampiyonluklar kazandıktan sonra yeniden Cavs'e dönmüştü. Döndükten sonra Cavaliers ile de şampiyonluk yaşayan LeBron James, Cleveland şehrinin, profesyonel spor dallarındaki ilk şampiyonluğunu yaşamıştı.
KONTRATINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY
Serbest oyuncu olmasından sonra imzalayacağı kontratın maddi detayının devasa olması herkes tarafından beklenen LeBron, asıl şaşırtıcı hamleyi bu kontratın süresinde yaptı. Her sezon başında maddi ve manevi planlamasını daha iyi yapabilmek adına izlediği yol olan kısa süreli bir kontrat yerine tam 4 sezonluk bir imzada söz kesen oyuncu, 37 yaşına kadar Lakers'ta kalacak.
LeBron James'in Los Angeles Lakers'la anlaşmasının ardından San Antonio Spurs'ten ayrılmak istediğini daha önce açıklayan Kawhi Leonard'ın da Los Angeles Lakers'a takas olması bekleniyor. A.B.D. basınında çıkan haberlere göre LeBron James'in, Los Angeles Lakers'a sunduğu şartlardan biri, Kawhi Leonard'ın takas edilmesiydi.


LeBron James, 15 yıllık NBA kariyerinde 12. kez sezonun en iyi 5'ine girerek rekor kırdı. James, 11'er defa bu başarıyı elde eden Kobe Bryant ve Karl Malone'u geride bırakmıştı.
NBA kariyerine 2003'te Cavaliers'ta başlayan James, 2010-2014 yıllarında Miami Heat'te oynadıktan sonra eski takımına dönmüştü. Kariyerinde 4 kez NBA'in en değerli oyuncusu ödülünü kazanan ve 14 defa all-star seçilen James, Miami Heat'te iki, Cleveland Cavaliers'ta bir kez olmak üzere 3 NBA şampiyonluğu yaşadı.

LEBRON DIŞINDA İKİ İSİM DAHA İMZALADI
2017-18 sezonunda sadece 35 maç kazanan LA Lakers, LeBron James'in dışında Kentavious Caldwell-Pope ve Lance Stephenson ile de sözleşme imzaladı. 1 yıllık imza atan Caldwell-Pope, yılda 12 milyon dolar kazanacak. Indiana Pacers'tan ayrılan Stephensen ise 4,5 milyon dolardan 1 yıllık anlaşma sağladı.
LeBron James’e sataşmaları ile ünlü Lance Stephenson'ın da LA Lakers'a gitmesi de gündeme oturdu. Stephenson daha önce LeBron James'in kulağına üflediği bir görüntüyle dünyanın gündemine oturmuştu.

Kaynak: Habertürk
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,257
Puanları
113
Yaş
39
Neden NBA oyuncuları jübile için Lakers'ı seçerler.. :)
 

Son mesajlar

Üst