Bomba Için En Uygun Yer şadırvan

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Balyoz’da darbeye zemin hazırlamak için yapılan iki camiyi bombalama planları ek klasörlerde yer aldı. Darbeciler Fatih Cami’nin içine, Beyazıt Cami’nin de şadırvanına bomba koymayı planlamış
HELİN ŞAHİN İSTANBUL
‘’Camilerin bombalanması’, ‘Türk jetlerinin düşürülmesi’ ve AK Parti hükümetini düşürmeye yönelik eylemlerin yer aldığı Balyoz Darbe Planı’nın ek delil klasörlerinde ‘yok denilen ve şiddetlen kınanan’ camilere eylem planının krokileri yer aldı. İddianamesinin 60. ek klasöründe yer alan Fatih ve Beyazıt Camilerine yönelik saldırı eylem planının krokilerinde hedef bölgeler detaylı şekilde belirtiliyor.

100804-010058-p9k1_BUYUK.jpg

ORGENERAL BAŞBUĞ DA LANETLEMİŞTİ
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise “Vahim iddialar var. Ordu nasıl Allah’ın evine bomba atmayı düşünür? Vicdansızlıktır, lanetliyorum. Ordunun Mehmetçiği, ‘Allah Allah’ sesleriyle eğitim yapıyor. Talimnamemizde var. Böyle bir ordunun kişileri çıkacak Allah’ın evlerine bomba atacak, orada ibadetine yapanlara... Lanetliyorum” demişti.

Masonlar’dan ÇYDD’ye kadar BALYOZ’A destek
Ek klasörlerde İstihbarat Şube Müdürü Albay Kubilay Aktaş’ta ele geçirilen ‘Kapatılacak ve El Konulacak Dernekler’ belgesi dikkat çekiyor. Muhafazakar kimlikli ve azınlıklara ait vakıf ve derneklerin kapatılacağı belirtilen belgede “İstanbul ilinde Plana Destek Verecek Dernekler” bölümünde 321 kuruluş sıralanıyor. Belgeye göre Balyoz’a destek verecek dernekler şöyle.
Plana Destek verecek dernekler
• Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası
• Büyük Kulüp Derneği
• Mason Derneği
• Darüşşafakalılar Derneği
• Fevziyelililer Işıklılar Derneği
• Yeni Lozan Kulübü Derneği
• Halkevleri
• Atatürkçü Düşünce Derneği
• Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
• Büyük Kulüp Derneği
• Yeni Fenerbahçe Lions Kulübü Der.