Haber Boeing’de iki ayda ikinci gizemli ölüm.

Yahya Furkan

Moderatör
Moderatör
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
3,193
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
3,374
Puanları
358
Kazalar ve üretim hatalarıyla gündemden düşmeyen Amerikan uçak şirketi Boeing ile bağlantılı “esrarengiz” bir ölüm daha yaşandı. Şirketi, sıkça sorun çıkaran modeli 737 MAX uçaklarındaki güvenlik kusurlarını görmezden gelmekle suçlayan Joshua Dean, hayatını kaybetti.

Enfeksiyon nedeniyle öldü

Boeing’in tedarikçilerinden Spirit AeroSystems’te kalite denetçisi olarak çalışan Dean, şirketin ABD Kansas’taki üretim tesisindeki “düşük” standartlarla ilgili endişelerini dile getirdiği için kovulduğunu iddia etmişti. Ailesi, 45 yaşındaki Dean’in çok hızlı şekilde vücuduna yayılan bir bakteriyel enfeksiyon sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada “her gün spor yapan, beslenmesine çok dikkat eden ve neredeyse hiç hastaneye gitmeyen” Dean’in ölümünün aile için şok olduğu belirtildi.


Şirket hakkında şikayette bulunmuştu

Dean, 2023'te işten çıkarılması üzerine, açıkça konuştuğu için kovulduğunu iddia ederek, şirket hakkında federal mercilere şikayette de bulunmuştu.
Boeing uçaklarının güvenliği ile ilgili açıklama yapan diğer bir isim 62 yaşındaki John Barnett de 9 Mart’ta Güney Carolina’da kaldığı otelin yakınında aracında "başına silah ile ateş etmiş halde" ölü bulunmuştu.
Barnett, 2010 yılında Boeing'in Kuzey Charleston fabrikasında çalışırken öğrendiği uçaklardaki bazı üretim hatalarıyla ilgili sorunları yönetime ilettiğini ancak şirketin bunları ele almak yerine kendisine misilleme yaptığını öne sürmüştü.
Ocak ayında, Alaska Havayolları jetinin kapı panelinin uçuş sırasında havaya uçması olayının ardından Barnett, Boeing'in 737 Max 9 jetlerini uçuşlara çok hızlı geri döndürmesinden endişe duyduğunu da dile getirmişti.
Barnett, şirket tarafından taciz edildiği iddiasıyla Boeing'e dava açmış ancak mahkemeye ifade vermesi gereken ikinci günde kaldığı otelin otoparkında cansız bedenine ulaşılmıştı.
Boeing şirketine karşı Barnett ve Dean’ı, aynı hukuk firması temsil ediyordu.

gdh.digital
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Üst