Soru Bodybuilding Çalışırken Squat Yapmak Şart Mı ?

DRAX1AN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Benim hedefim göbeğimde ki yağlardan kurtulmak ve şekillendirmek sadece göbek değil bütün vücudumu fakat ben bacak çalışmak istemiyorum ve squat yapmadan istediğim sonucu elde edebilirmiyim

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Yanlış bilmiyorsam bacak çalışmak testosteronu arttırdığından yağ yakımına ve kas kazanımına büyük etkisi var. Bu yüzden önemli.

DRAX1AN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yanlış bilmiyorsam bacak çalışmak testosteronu arttırdığından yağ yakımına ve kas kazanımına büyük etkisi var. Bu yüzden önemli.
Anladım teşekkür ederim peki kendi ağırlığımda çalışırsam faydası olur mu peki 7 senelik profesyonel olarak yüzme geçmişim oldu bacaklarim kalın ama yağlı değil

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Anladım teşekkür ederim peki kendi ağırlığımda çalışırsam faydası olur mu peki 7 senelik profesyonel olarak yüzme geçmişim oldu bacaklarim kalın ama yağlı değil
Alışana kadar düşük ağırlıkta yapsanız daha iyi olur. Yoksa 1 hafta 10 gün ağrı çekersiniz.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
@Uchiha Sasuke Can sporcu adamsın. Spor sırasında silikonlu şey varya lastik mi ney bağlayıp çekiyorlar önerir misin? Silikon neydi ya aklıma girdi neyse artık. :D ehe ehe ehehhehe

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
@Uchiha Sasuke Can sporcu adamsın. Spor sırasında silikonlu şey varya lastik mi ney bağlayıp çekiyorlar önerir misin? Silikon neydi ya aklıma girdi neyse artık. :D ehe ehe ehehhehe
Silikoncu değilim ama gerekli durumlarda öneririm ?

Yağ yakmak için bölgesel çalışmadan ziyade kalori açığı oluşturmak önemli olduğundan bütün vücudu çalıştırırsın. Bu sayede kasların zinde kalır ve bir bölgeye yük bindirmediğinden uzun vadede daha keyifli zaman geçirmiş olursun. Ayrıca zorlanmadan kaynaklı sakatlıklarında önüne geçilir. Örneğin sadece 1 kas grubunu her gün 10 20 set çalıştırmak yerine bütün vücudu çalıştırdığında hem daha çok kalori harcar hem kas, eklem sağlığını korursun.
Bacakların vücuda oranıda baz alındığında bacakları ihmal etmemek çok mantıklı bir karar.
Hocan/danışmanın kimse onu dinle, bizlerden iyi bilir.

Son düzenleme: