Body veya Fitness'a Başlamalı Mıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MertEfe999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yaşım 14 , kilom 55.8 ve boyum 1.66 . Bu sene liseye başlayacağım için biraz vücutlu görünmek istiyorum . Body'ye veya Fitness'a başlamalı mıyım? Neler öneriyorsunuz?

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hayır kesinlikle başlamamalısın daha boyun uzarken ağırlık çalışıp kemiklerini kitlemene gerek yok. En azından 3 sene beklemelisin ki benim tavsiyem 6 sene beklemen.

Boy-kilo oranın iyi ama boyun kısa. gerek yok bu yaşta fitnessa bodye

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kişiden kişiye değişir ben 7 aydır body fitness yapıyorum başta kilo verim şuan kas yapıyorum . Kas yapma nedenim vücut görüşü değil gerektiğinde kullanabilmek :) Senin için şunu söyleyeyim başlaman çok doğru olur eğer haftada 3-5 gün gidersen ve hiç kesmeden 1-2 yıl gidersen çok şekilli bir vücudun olur ama sen galiba acele ediyorsun okulun başlamısına galiba 1,5 ay felan var 1,5 ayda en fazla biraz göğüs kası çok azcıkta baklava yaparsın . Ayrıca kilon 55 miş spor yaparken harcadığın kaloriyi karşılayacak kadar yemek yemelisin ve son olarak 4 kg üzeri ağırlık çalışmamalısın zaten benim bu anlattıklarımı spor salonundaki hocada anlatıcaktır hadi sana başarılar :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hayır kesinlikle başlamamalısın daha boyun uzarken ağırlık çalışıp kemiklerini kitlemene gerek yok. En azından 3 sene beklemelisin ki benim tavsiyem 6 sene beklemen.

Boy-kilo oranın iyi ama boyun kısa. gerek yok bu yaşta fitnessa bodye

hocam eğer ağırlık çalışmassa boyunu kısaltmaz hatta uzatır kendimden biliyorum :)

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ağırlık çalışmazsa bodynin ne anlamı var ağırlık çalışmadıktan sonra vücut gelişimi çok sınırlı olur zaten. Çocuğun kilosu iyi boyuna göre kilo vermeye de ihtiyacı yok yani ihtiyacı yok şimdilik boş yere para vermesin.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ağırlık çalışmazsa bodynin ne anlamı var ağırlık çalışmadıktan sonra vücut gelişimi çok sınırlı olur zaten. Çocuğun kilosu iyi boyuna göre kilo vermeye de ihtiyacı yok yani ihtiyacı yok şimdilik boş yere para vermesin.

hocam ağırlık çalışmazsa sadece fitness yapmış olur :) yani vücudu spor yapmaya açık hale gelir birkaç yıla da body yapar öylede olabilir ama boy uzama işinde ağırlıkları nasıl kullandığına bağlı zaten arkadaş salona gittiğinde hocası söyleyecektir sen şunları yapmayacaksın diye 5-6 aya ancak başlatırlar onu ağırlıklara :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

MertEfe999 eğer body fitness olmazsa kickbox yap ordada vücut yaparsın :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
14 yaşında body mi yapılır kardeşim.Sakın öyle bir hata yapayım deme.Zaten boyun kısa, öyle kalırsın. Spor olarak basket, yüzme yapabilirsin.Hani biraz kas olsun güçlü olayım dersende yalnızca kendi ağırlığınla çalışmalısın.Yani şınav, mekik, barfiks, koşu gibi.

Yukarıda bi arkadaşında dediği gibi herhangi bi dövüş sporuda yapabilirsin.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
basketbol oyna ;) biraz da protein tüketmeye dikkat et bu kadar :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
20den önce body buildinge başlama. Basketbol voleybol oyna. Koş, yüz.
Bu sporlar seni yeterince fit gösterir.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
o kadar yorum yapılmış ben o zaman şöyle söyleyeyim body yaparsan kas yapmış olursun fitnessda ise ağırlık çalışması yoktur vücudun spor yapmaya alışmış olur benim bildiiğim kadarıyla zaten sana orda body yaptırtmazlar sen git fitness ını yap yani koş , orda kanat kas güçlendirme omuz güçlendirmek için çalıştırma aletleri var onlarla çalış en azından vücudun hareketlenmiş olur eğer yapabiliyorsan ek olarak bol bol basket oyna her gün evinde şınavını çek spor yerlerinde barfiks çubuğu vardır barfiks yap yukarıdaki yorumlardn sonra bunu söyledim hadi hayırlısı bakalım :)

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar yaşım 14 , kilom 55.8 ve boyum 1.66 . Bu sene liseye başlayacağım için biraz vücutlu görünmek istiyorum . Body'ye veya Fitness'a başlamalı mıyım? Neler öneriyorsunuz?

Yaşın küçük. Body yapmak için en aşağı 16-17 yaşında olmalısın. Vücut geliştirme sakın yapma. Bu yaşlarda büyük htimal iyi bir spor salonu seni geri çevirir. Ama para için yapanlar seni hemen alır. İleride boyunun uzaması imkansız olur body yaparsan. Fitness yaparsan vücutun esneklik kazanır. Şekillenmek istiyorum, yağlarım var gibi şikayetlerin var ise yediğine dikkat et. Sana kendi vücut ağırlığın ile şekillenebileceğin bir program söliyem. Programın ismi "P90x" yaparsan ağırlık kaldırmadan vücut şekillenmesi yapabilirsin. Koşu, yüzme, basketbol, bisiklet vb. gibi sporlar bu yaş için idealdir. Ben ilk okul 5, ortaokul 1 gibi "halter" sporuna başladım. Tabi boy uzaması genetik bir faktör.

P90x karın antreman programından bir örnek ; http://www.p90xtr.com/ab-ripper-x-turkce-izle/

aakgok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yapma kardeşim öyle şeyler boş iş bunlar sonra boyu öyle kalıcak tam gelişme çağı ayrıca yapıcan sonra ayda bırakıcan sonra 55 yaşında kalp damar hastalıklarından ölen bir nesil olucak boyun kısa diye arkadaşlar boyunuz kaç allah aşkına benim onun yaşındayken boyum 155 anca vardı belki yoktu şimdi 178 166 lisedeki çocuk iyi iyi napıyonuz siz yaa...

tapmaz14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim git havuza yazıl.Orada klube girmeye çalış daha fazla yüzdürürler :) omuzların genişlesin, göğüs kaslarının alt yapılarını at, kaburgaları şekillendir :).kesinlikle öneririm

aakgok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim git havuza yazıl.Orada klube gir omuzların genişlesin göğüs kaslarının alt yapılarını at kaburgaları şekillendir :).kesinlikle öneririm
aynen spor yap normal kaslarla uğraşma fazla ciğerle uğraş geniş omuzlu olursun.

BigBang99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş ile yaşıtız.Geçen yıl bende bu yazılanları okuyup başlamıyım bari dedim.Ama 2-3 ay geçti okullar açıldı lise ortamı felan başlayasım geldi ve başladım 10 aydır ağır çalışıyorum desem yeridir yani halter altına felan gayet yatıyorum ve ciddi ağırlıklarla çalışıyorum.Spora başladığım zaman boy kilo ölçmüştüm 1.64 51 kg ile başladım 10 ay geçti boyum 1.72 kilom 60 ve bu 10 aylık süreçte ciddi ağır spor yaptım [hayvan gibi çalış insan gibi yaşa tarzı] denilenlerin aksine hem boyumun uzamasında sorun olmadı hemde çok şık bir vücuda sahip oldum.O yüzden body yapma kısa kalırsın tarzı şeyler bence yanlış yada ben istisnayım.14-15 Yaşınıza geldiyseniz başlayın derim 20 yi beklemek gereksiz gibi geliyor.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaş ile yaşıtız.Geçen yıl bende bu yazılanları okuyup başlamıyım bari dedim.Ama 2-3 ay geçti okullar açıldı lise ortamı felan başlayasım geldi ve başladım 10 aydır ağır çalışıyorum desem yeridir yani halter altına felan gayet yatıyorum ve ciddi ağırlıklarla çalışıyorum.Spora başladığım zaman boy kilo ölçmüştüm 1.64 51 kg ile başladım 10 ay geçti boyum 1.72 kilom 60 ve bu 10 aylık süreçte ciddi ağır spor yaptım [hayvan gibi çalış insan gibi yaşa tarzı] denilenlerin aksine hem boyumun uzamasında sorun olmadı hemde çok şık bir vücuda sahip oldum.O yüzden body yapma kısa kalırsın tarzı şeyler bence yanlış yada ben istisnayım.14-15 Yaşınıza geldiyseniz başlayın derim 20 yi beklemek gereksiz gibi geliyor.
20 yasina gelene kadar dogru beslenme ile cardio ve basketbol en iyisi. Hem boy uzar hem de fit bir vucuda sahip olunur. Kemik gelisimi bakimindan yaptigin dogru degil.

Furkanzade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben şuan 14 yasındayım boy 175 cm kilo 65. Ama göbeğim çok yağlı sizce spor salonuna yazılmalımıyım
Yoksa hem baskete gitsem hemde biraz cardio çalışsam olur mu
Zaten yazın hep yüzüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...