Bodrum'da döner yediler 2.263 lira hesap geldi

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Konsept satmaktan daha çok kaz yolmaya benziyor bu durum.

Adam Fiş kesiyorsa hiçbir şekilde itiraz edemezsin. O parayı ödemen lazım. Ama bir ufak kare kağıda yazıp hesap 5000 TL diyorsa istediğin kadar itiraz et ona bir şey demem. Yasal olarak hakıın ama ( Dayak yemeden oradan çıkabilirsen ve söylenenleri kanıtlaya bilirsen tabi oda :) )

Burada çoluk çocuk gibi 300-500 TL ye döner mi olur lahmacun mu olur devlet bunları engellesin tartışmalara bana anlamsız geliyor. Bakın adam KAPI GİBİ fiş kesmiş herşey LEGAL... Hatta o mekana gidin kapısında kuyruk vardır. Arz talep meselesi bunlar. Ucuz yemek istiyorsan 10 sokak arkada ne olduğu belirsiz bir mekana git ekmek arası tavuk döner ye gel der adam. ( Ama sözde Özgürlükçülük savunan insanların bu konuda bile devlet el atsın engellesin diyebilmesini gerçekten anlamıyorum. )

10 yaşında çocuk bile bilir bir dandik Su BİM'de 50 kuruş iken başka bir markkete 5 TL olabilir. Ne yaparsın sen gidip istediğini alırsın. 50 kuruşluk suyu almak yerine 5 TL'ye satanı dövelim dükkanını kapatalım el koyalım mantığınıda anlamıyom açıkçası.

1594765272000.png

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Adam Fiş kesiyorsa hiçbir şekilde itiraz edemezsin. O parayı ödemen lazım. Ama bir ufak kare kağıda yazıp hesap 5000 TL diyorsa istediğin kadar itiraz et ona bir şey demem. Yasal olarak hakıın ama ( Dayak yemeden oradan çıkabilirsen ve söylenenleri kanıtlaya bilirsen tabi oda :) )

Burada çoluk çocuk gibi 300-500 TL ye döner mi olur lahmacun mu olur devlet bunları engellesin tartışmalara bana anlamsız geliyor. Bakın adam KAPI GİBİ fiş kesmiş herşey LEGAL... Hatta o mekana gidin kapısında kuyruk vardır. Arz talep meselesi bunlar. Ucuz yemek istiyorsan 10 sokak arkada ne olduğu belirsiz bir mekana git ekmek arası tavuk döner ye gel der adam. ( Ama sözde Özgürlükçülük savunan insanların bu konuda bile devlet el atsın engellesin diyebilmesini gerçekten anlamıyorum. )

10 yaşında çocuk bile bilir bir dandik Su BİM'de 50 kuruş iken başka bir markkete 5 TL olabilir. Ne yaparsın sen gidip istediğini alırsın.

Ekli dosyayı görüntüle 108408
Bende onu söylüyorum zaten 20 liralık mekanda 2000 liralık olursan itiraz edersin. Öyle nusret gibi yerlere gidip hesaba itiraz etmek ironik olur zaten. Her sene aynı şekilde haber olmaları bu mekanların aslında o kadarda lüks olmadığı akla getiriyor. Mesela ben hiç nusret ve benzeri lüks mekanlar için böyle bir haber duymadım. Eminim ki 2 çakalın işlettiği müşteri bulsakta kaz gibi yolsak sonra konsept diye yuttururuz dedikleri mekanlardır bunlar.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Öyle nusret gibi yerlere gidip hesaba itiraz etmek ironik olur zaten.

Sorun şu ki bu konuya muhattam olan yerler nispeten öyle yerler. Konsept satıyorlar diye boşuna mı diyom ben.
Adamlar Menü veriyor ve menüde fiyatlar yazıyorsa üstüne FİŞ kesiyor Paşa paşa ödeyeceksin o hesabı diyorum.

Seni birey olarak zorla sokmuyorlar illaha buradan yiyecen demiyorlar heralde az kafayı kullanacak insanlarda. Siz uzayda flan mı yaşıyorsunuz. Ulan Bodruma geldik denize sıfır sahil kenarı teraslı restoranda yemek yemek pahalıdır veya buralarda bir mekanda viski açtırırsam iyi hesap gelir diye akıl edebilmeli insanlar. Bunu anlayamamak çok zor olmamalı.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Sorun şu ki bu konuya muhattam olan yerler nispeten öyle yerler. Konsept satıyorlar diye boşuna mı diyom ben.
Adamlar Menü veriyor ve menüde fiyatlar yazıyorsa üstüne FİŞ kesiyor Paşa paşa ödeyeceksin o hesabı diyorum.

Seni birey olarak zorla sokmuyorlar illaha buradan yiyecen demiyorlar heralde az kafayı kullanacak insanlarda. Siz uzayda flan mı yaşıyorsunuz. Ulan Bodruma geldik denize sıfır sahil kenarı teraslı restoranda yemek yemek pahalıdır veya buralarda bir mekanda viski açtırırsam iyi hesap gelir diye akıl edebilmeli insanlar. Bunu anlayamamak çok zor olmamalı.
Lüks yerlerde iyi para ödersin burada buna itiraz eden yok ki. Adam şey yapmak konsept olmuş memlekette :D

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Lüks yerlerde iyi para ödersin burada buna itiraz eden yok ki. Adam şey yapmak konsept olmuş memlekette :D

Arkadaşım o konudada gözünü açacan işte. Her yer internet her yer sosyal medya artık veya neredeyse köşe başındaki restoranda bile künye oluyor internet sitesi oluyor yemek sitelerinde üyelikleri oluyor gitmeden önce çevrede hangi mekanlar vardır yorumları nasıldır fiyatları nedir bakacak insanlar göz ucuylada olsa.

Reaksiyon puanı
16,128
kabaca konseplerine ...diye başlayıp bayramlık ağzını açtıracaklar...

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Bodrumda döner yemeği bırak ekmek bile alamazsın.
Doğru düzgün esnaf ve işletmeler de var aslında Bodrum'da. :) Tabii onun dışında doğru düzgün gibi gözüken ikiyüzlü insanlar da az değil Bodrum'da. Geçenlerde Bodrum'un bir sahilde bulunan her hangi bir restorantta kahvaltıya gitmiştim. 3 kişilik bir kahvaltı istemiştik ama 1 kişilik kahvaltı masası vermişlerdi, çeşit falan azdı ve Allah'tan bizim tanıdığımız olduğundan dolayı indirim yaptı. Bazı tanıdıklarımız da aynı şeyi yaşamıştı. Eğer tanıdığımız olmasaydı belki de hiç indirim yapmayacaktı. Kahvaltı için bir daha oraya gitmeyi düşünmüyorum.