Bobiler

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Eğlenceli ve güzel bir yaklaşım olmuş bence :) Güldürdüler yine :)

İnsana SAYGI diye bir kavram var haberiniz var mı?

İnsanların görünüşleri, giyinişleri, inançları SAYGI duyulmaya değecek şeyler değil mi?

Onlarla alay etmek, hallerine gülmek hangi AHLAK anlayışının eseri?

Siz sadece saygıyı kendinize mi layık görüyorsunuz?

Bu insanların aileleri çocukları yakınları yok mu?

Birileri senin ANANIN BABANIN fotoğrafını şekilden şekile soksa ve alay etse GÜZEL BİR YAKLAŞIM OLMUŞ mu diyeceksin?

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
gereksiz insanların boş düşünceleri

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dini kullanarak hangi meslek grubu olursa olsun malzeme yapamaz ben bunu bilirim.

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Mizah doğru yapılmayan bazı şeyleri eleştiriyor günümüzde haklılar daha çok yüklensinler bence...
Ne diyosun sen ya,nedemek doğru yapılmayan şeyler,Allah (c.c.) hakkında kimsenin tek kelime söyleme hakkı yoktur!ve Allah ın emirleri karşısında da hiç kimsenin tek kelime söyleme hakkı yoktur!Çeki düzen ver kendine!!

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hiç bir manevi değere sahip ve saygısı olmayan, insanlıktan yoksun tek hücreli asalaklar.

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İnsana SAYGI diye bir kavram var haberiniz var mı?

İnsanların görünüşleri, giyinişleri, inançları SAYGI duyulmaya değecek şeyler değil mi?

Onlarla alay etmek, hallerine gülmek hangi AHLAK anlayışının eseri?

Siz sadece saygıyı kendinize mi layık görüyorsunuz?

Bu insanların aileleri çocukları yakınları yok mu?

Birileri senin ANANIN BABANIN fotoğrafını şekilden şekile soksa ve alay etse GÜZEL BİR YAKLAŞIM OLMUŞ mu diyeceksin?

Yahu dogmatik düşünceler ile cevap vermeyin.
Dogmatik düşünceler başkalarının fikirleridir.
Başkasının düşünceleri ile yaşayan kişiler kendisine nasıl saygı duyabilir?
Bunlar benim kendi düşüncelerim tanrının varlığı ile ilgili olaya biraz daha teknolojik bir bakış açısı olmuş.
Yineliyorum gayet komik buldum yeniden okudum yeniden güldüm...
Size rahatsız edici geldi ise lütfen konuşmayı kesiniz şikayet ediniz!!!
2 tip insan var konuşanlar ve yapanlar.Çok konuşmayın birşeyler yapın artık.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ne diyosun sen ya,nedemek doğru yapılmayan şeyler,Allah (c.c.) hakkında kimsenin tek kelime söyleme hakkı yoktur!ve Allah ın emirleri karşısında da hiç kimsenin tek kelime söyleme hakkı yoktur!Çeki düzen ver kendine!!

Hangi emirler yahu? Doğruluğu kesin olmayan şeyler üzerinden örnek vermeyiniz.
Siz kendinize çeki düzen veriniz.Sizene benim düşüncelerimden rahatsız olduysanız yineliyorum şikayet ediniz lütfen!!

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
dogmatik düşünce neye, kime göre dogmadır? bu açıdan ele aldığında dünyadaki herşey dogmadır. insan oğlunun varlığı kadar kesin görünen bir olgu dahi bazı çevrelere göre dogmadır. yani insan yaratılış gereği gayba inanmak zorundadır...

ayrıca dogma kişinin kendine de ait olabilir. başkasına aittir hükmünü neye göre verebiliyorsun?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yahu dogmatik düşünceler ile cevap vermeyin.
Dogmatik düşünceler başkalarının fikirleridir.
Başkasının düşünceleri ile yaşayan kişiler kendisine nasıl saygı duyabilir?
Bunlar benim kendi düşüncelerim tanrının varlığı ile ilgili olaya biraz daha teknolojik bir bakış açısı olmuş.
Yineliyorum gayet komik buldum yeniden okudum yeniden güldüm...
Size rahatsız edici geldi ise lütfen konuşmayı kesiniz şikayet ediniz!!!
2 tip insan var konuşanlar ve yapanlar.Çok konuşmayın birşeyler yapın artık.

Ne tanrısından ne dogmasından bahsediyorsun!

Ben SAYGI diyorum. İNSAN diyorum.

Orada bir takım insanların fotoğrafları ile dalga geçiliyor!

hangi din hangi inanç insanlarla dalga geçmeyi serbest görmüş.

Senin din ile münasebetin beni ilgilendirmez

O fotoğraftakilerin inançları da onları ilgilendirir beni zerre kadar alakadar etmiyor.

Ateistim diyenlerin bir çoğu derki AHLAK sahibi olmak için DİNE gerek yok! İnsan AKLIYLA da AHLAKLI olmayı bulabilir derler.

O fotoğrafta ben DİNİ en ufak bir şey görmüyorum!

Ben o fotoğrafta ALAY EDİLEN İNSANLAR görüyorum!

Hangi din ya da inanç ya da inançsızlık olursa olsun bana İNSANLAR İLE ALAY ETMENİN AHLAKLI bir davranış olduğunu söyleyebilir!

Senin dinini bilmem! ilgilenmem!

Ama senin AHLAK değerlerin insanlarla ALAY EDİLMESİNİ meşru görüyorsa sen İNSANLIĞINI varsa(!) vicdanına bir sor...

MİZAH anlayışının bu kadar sığ olması da ayrı bir tartışma konusu...

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Bende orda monte yapıyorum dediklerinizde haklısınız. Hakaret vs çok bol. Bahsedilen kesim ağırlıkta. Ben ve benim gibiler (yani muhafazakar) azınlıkta malesef.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Siteyi bir hacker tarafından topuğuna sıktırmak lazım.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tanrinin konrol panelleri temasi bence biraz komik olmus :P
http://www.bobiler.org/upload/backups/others/qweertportyzcx.jpg
tanri_gosteri_olay_suphi_152050482c.jpg

hem gavurlar da yapiyo kendi tanrilariyla ilgili . cou aslinda ceviri bence .
ote yandan tanri ve allah god hepsi tanri anlamia geliyo bence ayni margarin/sana /evim yag felan gibi :P
birara sana yaga herkes sana diyodu ne diyo bunlar ya diyodum bisey anlamiyodum. meger margarine sana markasindan dolayi sana diyolarmis. bizim memlekette de haberimiz yokmus.
yani pekala baska bi dinin tanrisiyla da dalga gecilmis olabilir.
mesela su ekmek tanrisina taptigi kanisi memlekette ortak olan putberestler gibi.
ben kimseyi gormedim hristiyanlarla dalga gecilince aman ileri gittik dedigini.
yada yahudilerin yada japonlarin ejderhalalari cinlilerin ayi tanrisi felan.
bence birazcik tarafli bi bakis yinede . :P
valla bence mesela hadi diyelim zeus eski yunan/italyanlarin tanrisi :P orumcek adami felan windowstan secip pgondermesi komik olmus.
bicok sacma aciklamaya yeni bir bakis acisi getirmisler. windowsun hatasi gibi :P

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Her din ile alay eden temaları var misal bir ara minare şeklindeki modem tasarımı beni zıvanadan çıkarmıştı ama ne yapıyorum bir daha girmiyorum ve o siteden paylaşım yapan kişileri sosyal medyada engelliyorum.Ha birde BTK ya şikayet edeceğim bakalım ne olacak.

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[COLOR=Silver dedi ki:
[/COLOR]Hangi emirler yahu? Doğruluğu kesin olmayan şeyler üzerinden örnek vermeyiniz.
Siz kendinize çeki düzen veriniz.Sizene benim düşüncelerimden rahatsız olduysanız yineliyorum şikayet ediniz lütfen!!
Hangi Dindensin acaba merak ediyorum,eğer müslüman değilsen bile insanların hassas oldukları şeylere saygı göster!!Hatta bizim şikayet etmemizi bekleme kendi kendini DEFET!!!

tanrinin konrol panelleri temasi bence biraz komik olmus :P
http://www.bobiler.org/upload/backups/others/qweertportyzcx.jpg
tanri_gosteri_olay_suphi_152050482c.jpg

hem gavurlar da yapiyo kendi tanrilariyla ilgili . cou aslinda ceviri bence .
ote yandan tanri ve allah god hepsi tanri anlamia geliyo bence ayni margarin/sana /evim yag felan gibi :P
birara sana yaga herkes sana diyodu ne diyo bunlar ya diyodum bisey anlamiyodum. meger margarine sana markasindan dolayi sana diyolarmis. bizim memlekette de haberimiz yokmus.
yani pekala baska bi dinin tanrisiyla da dalga gecilmis olabilir.
mesela su ekmek tanrisina taptigi kanisi memlekette ortak olan putberestler gibi.
ben kimseyi gormedim hristiyanlarla dalga gecilince aman ileri gittik dedigini.
yada yahudilerin yada japonlarin ejderhalalari cinlilerin ayi tanrisi felan.
bence birazcik tarafli bi bakis yinede . :P
valla bence mesela hadi diyelim zeus eski yunan/italyanlarin tanrisi :P orumcek adami felan windowstan secip pgondermesi komik olmus.
bicok sacma aciklamaya yeni bir bakis acisi getirmisler. windowsun hatasi gibi :P

Allah aşkına gavurlarla bizi nası karşılaştırabiliyosun.Lütfen biraz hassasiyet!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Hangi Dindensin acaba merak ediyorum,eğer müslüman değilsen bile insanların hassas oldukları şeylere saygı göster!!Hatta bizim şikayet etmemizi bekleme kendi kendini DEFET!!!

Allah aşkına gavurlarla bizi nası karşılaştırabiliyosun.Lütfen biraz hassasiyet!

Bu adamı ciddiye alma. cevap verilecek mesajları okunulacak birisi değil. Geçmişten bu yana özellikle dini konularda yazdığı cevaplara bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu adamı ciddiye alma. cevap verilecek mesajları okunulacak birisi değil. Geçmişten bu yana özellikle dini konularda yazdığı cevaplara bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.
Haklısın onun ve onun gibilerin yapmak istediği şeyde bu zaten insanlar arasında tartışma çıkarmak hır çıkarmak,boşverelim nası olsa neyse kardeşim dediğin gibi ciddiye almayalım...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Haklısın onun ve onun gibilerin yapmak istediği şeyde bu zaten insanlar arasında tartışma çıkarmak hır çıkarmak,boşverelim nası olsa neyse kardeşim dediğin gibi ciddiye almayalım...
oha ya kimi birbnirine dusurmuslugumuz var haci . ayibettin :D
yav gavurlarla olan kavganizi sakinlestirelim diye geldik yoksa baska bi amacimiz yok :P

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
oha ya kimi birbnirine dusurmuslugumuz var haci . ayibettin :D
yav gavurlarla olan kavganizi sakinlestirelim diye geldik yoksa baska bi amacimiz yok :P
BU konularda hassasım birader nabalım, sizdende aynı hassaslığı beklemiştim ama...:thumbdown:

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
bu nedir yaa, ne kadar saçma sapan şeyler.... Aman Tanrım filminden mi esinlenmişler ne.. :@

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bobileri severdim ama şu sıra yine dinle ilgili olumsuz yayınlara başladılar. Daha doğrusu izin veriyorlar.

Seviye yine yerlerde

Submarine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düşünce özgürlüğünü kavrayamamış nesillerin polemik üreterek , baltalamaya çalıştıkları nadir ve harkulade sitelerden biridir.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Sefil olmayı kabullenirim , cahil olmayı asla.

İnsanların dini görüşlerine saygısızlık edilmesini,dalga geçilmesini, hakaret edilmesini düşünce özgürlüğü diye nitelendiriyorsan kusura bakma ama CAHİL'in en önde gidenisin.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Düşünce özgürlüğü güzel laf...

Düşünce özgürlüğü ne zamandan beri hakaret aşağılama alay etme özgürlüğü oldu?

Özgürsünüz düşünmekte. Sizin düşüncelerinizin kalitesi ortaya çıkıyor böylece.

Bir fikir, bir ideoloji, bir politika, bir felsefe yok ortada.

Sadece insanları aşağılayarak alay etmek, hakaret etmek.

Düşünce Özgürlüğü olarak bunları görenlerin düşüncelerinin sığlığı karşısında kendilerine acımaktan başka bir şey elden gelmez.

Submarine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsanların dini görüşlerine saygısızlık edilmesini,dalga geçilmesini, hakaret edilmesini düşünce özgürlüğü diye nitelendiriyorsan kusura bakma ama CAHİL'in en önde gidenisin.

Ben bobiler sitesinde asla hakaret ve dalga amaçlı bir karikatüre rastlamadım.Ayrıca yüce İslam dini ile dalga geçmeye çalışılması özgürlük değil tabiki de , insanların fikirlerini dile getirmesi özgürlüktür.Ben genelde yobazlık üzerinde duran bir site olarak değerlendirdim.Yoksa kimsenin inancıyla dalga geçip tatmin olacak kadar sefil insan değiller.Ayrıca çok kaliteli ve engin bilgi sahibi harkulade insanlar var orada..Birde bu kadar dini savunan insanların din düşmanlarının ürettikleri bilgisayar ile burada din koruyucusu kesilmeleri çok komiğime gidiyor.

Bobiler candır.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben bobiler sitesinde asla hakaret ve dalga amaçlı bir karikatüre rastlamadım.Ayrıca yüce İslam dini ile dalga geçmeye çalışılması özgürlük değil tabiki de , insanların fikirlerini dile getirmesi özgürlüktür.Ben genelde yobazlık üzerinde duran bir site olarak değerlendirdim.Yoksa kimsenin inancıyla dalga geçip tatmin olacak kadar sefil insan değiller.Ayrıca çok kaliteli ve engin bilgi sahibi harkulade insanlar var orada..Birde bu kadar dini savunan insanların din düşmanlarının ürettikleri bilgisayar ile burada din koruyucusu kesilmeleri çok komiğime gidiyor.

Bobiler candır.

Din Düşmanları mı üretmiş Bilgisayarı?

Anlat da öğrenelim?

Ha bir de hangi din Teknolojiye, Bilime, ilime karşı onu da bir anlat onu da öğrenelim...

Submarine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düşünce özgürlüğü güzel laf...

Düşünce özgürlüğü ne zamandan beri hakaret aşağılama alay etme özgürlüğü oldu?

Özgürsünüz düşünmekte. Sizin düşüncelerinizin kalitesi ortaya çıkıyor böylece.

Bir fikir, bir ideoloji, bir politika, bir felsefe yok ortada.

Sadece insanları aşağılayarak alay etmek, hakaret etmek.

Düşünce Özgürlüğü olarak bunları görenlerin düşüncelerinin sığlığı karşısında kendilerine acımaktan başka bir şey elden gelmez.

Bana bobiler sitesinde bir tane aşağılama ikonu gösteremezsiniz..Eğer arada ki kurguyu kavrayamıyor ve bunu direk hakaret olarak algılayıp , eleştiri olduğunu daha göremiyorsanız size en kısa zamanda bir psikolog'a gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kızdırmayın Elbruzu :D

Ben de elbruzun dediklerine katılıyorum. Herkes tutturmuş düşüce özgürlüğü diye.. Bir kere düşünce özgürlüğüün tanımını yap desem saf saf bakıp kem küm ederler.

Başkasının fikrine inancına saygı duymayan nasıl bir özgürlükten bahsediyor. Benin onun karşısına geçsem anasına bacısına sövsem sonra buna düşünce özgürlüğü desem bana ne der acep?

İrdelenmesi gereken o kadar çok şey var ki.. Biz sadece görmek istediğimizi görüyoruz sadece ;)

Saygılar