Bluetooth Yardım

Bu konuyu okuyanlar

ESlNTl

Asistan
Katılım
11 Ekim 2008
Mesajlar
153
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba öncelikle herkese kolay gelsin arkadaşlar. Kendi Bilgisayarımın internetini kullanarak Bluetooth yardımıyla Başka bi Bilgisayarın Bluetooth ile internete Girebilirmiyim veya Benim Wielles bağlantımla başka bi Bilgisayarın Bluetooth u kullanarak internete girebilirmi?Yardımcı olursanız çok sevinirim kolay gelsin herkese..
 

honline

Müdavim
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
İlk olarak BT teknolojisi hakkında uyarılar;
1. Bluetooth her ne kadar 1Mbit/sn (125KB/sn teorik) şeklinde bir sürat ile tanıtılsa da, size oldukça yavaş gelecektir.
2. Bluetooth ürünler, pazarlama taktiğinden ibaret olan "kapsama mesafesinde" çalışmazlar. 200mt kapsama alanı olduğu yazılı bir bluetooth haberleşme cihazı en iyimser şartlarda bile 15m'den daha uzaktaki başka bir bluetooth cihazla görüşemeyecektir. Bir bina içinde pek çok duvarı aşamayacağı gibi, sinyal seviyesi, uzayan mesafe ile orantılı olarak, trajik bir biçimde düşecektir.
3. İlk tanıtıldığında bir devrim edasıyla sunulan bluetooth teknolojisi, ne yazık ki -benim kişisel görüşüme göre- bir hayal kırıklığından öte değildir. Mevcut IR (Infra Red - Kızılötesi) haberleşmeden bir miktar daha yüksek hızıyla, sadece cep telefonlarında (HP gibi bazı firmalar, BT desteği olan yazıcılar üretmiştir, ancak artık onlar da durumun vehametini algılayarak, WiFi desteği olan yazıcılara dönmüşlerdir) yer bulmuş bir teknikten ibarettir.

Kurulumunuz:
ADSL Modem <-> Masaüstü Bilgisayar <-> Dizüstü bilgisayar

ADSL modeminizle, masaüstü bilgisayarınız arasında kablolu bir bağlantı olduğunu ve o bilgisayarın zaten internete bağlanabildiğini varsayıyorum.

Yapılacaklar;
1. Bluetooth cihazınızın -mümkünse- kendi yazılımını kurmadan, masaüstü bilgisayarınıza XP ServicePack 2 yükleyin. Microsoft ilk dönem yaşanan bluetooth bağlantı sorunlarını, SP2 ile çözmeye çalıştı.
2. SP2 yükleme işleminden sonra, Bluetooth dongle'ı USB portunuza takın ve tanıtma işlemine bakın. İşletim sistemi, Seri Bluetooth Bağlantısı, Bluetooth Yerel Ağ Bağlantısı gibi bir takım yeni servisler kuracaktır.
3. Bluetooth Yerel Ağ Bağlantısı'nı Ağ Ayarları altında bulabilirsiniz. Bluetooth Yerel Ağ Bağlantısının üzerinde sağ tuşa basın, "özellikler" kısmına girin. TCP/IP üzerine tıklayıp "seçenekler"e tıklayın. Burada Otomatik IP almanın aktif olduğundan emin olun.
4. Aynı işlemleri dizüstü bilgisayarda da tekrarlayın.
5. Daha sonra masaüstü bilgisayarda Başlat -> Ayarlar -> Ağ Ayarları kısmına girin. Ekranın solunda bulunan Ev/Ofis için Yerel Ağ Kurulumu sihirbazını çalıştırın. İki defa İleri tuşuna basın.
6. Sana internet bağlantının hangi yerel ağ bağlantısı üzerinde olduğunu soracak. Yanında ethernet yazılı (örnek Realtek Ethernet gibi) olan Yerel Ağ Bağlantısı 1'i seçmeyi unutma. Daha sonra sana seçenekler sunacak. Seçenekler arasında "bu bilgisayar internete direkt bağlı, diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanacak" şıkkını seçin. İleri tuşuyla işlemi tamamlayın.
7. Bu andan itibaren masaüstü bilgisayarınız bir köprü vazifesi görmeye başlıyacak. Yani "Yerel Ağ Bağlantısı 1" üzerindeki internet yayınını ikinci yerel ağ bağlantın olan "Bluetooth Yerel Ağ Bağlantısı"na iletecektir. Bu işlemi yaparken, NAT ve DHCP servislerinden yararlanacaktır.
8. Dizsütü bilgisayarında Başlat -> Çalıştır -> cmd yazıp enter tuşuna bas. Komut satırı gelecektir.
9. "ipconfig /renew" yazıp enter'a bas. Bu işlem, otomatik olarak IP alan yerel ağ bağlantılarını yenileyecek. Bluetooth Yerel Ağ bağlantısı otomatik olarak IP aldığında, sana 192.168.1.X gibi bir IP aldığını söyleyecektir.

O andan itibaren internet bağlantısını görebileceksin.

Hatırlatma;
Bazı bluetooth ürünlerinde, Bluetooth yerel ağ bağlantısı fabrikasyon olarak kapalı yüklenir. Bu durumda USB dongle'ı takıp tanıtma işlemini yaptıktan sonra, Ağ Ayarlarında BT yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp, "etkinleştir" demen gerekebilir. ALINTIDIR. umarım işine yarar


Ayrıca bu dosyaya bi göz at resimlidir http://http://www.turanli.com.tr/billionton/network.doc
 

ESlNTl

Asistan
Katılım
11 Ekim 2008
Mesajlar
153
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Eyvallah babacan inceleyeceğim Aramızdaki fark sanırım 5 mertte bile yok :D
 
Üst