Blu-Ray İki Kat Genişledi

Ordo ab chaO

Profesör
Katılım
2 Haziran 2009
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Blu-Ray Disc Association, günümüzde kullanılan Blu-Ray disklerden iki kat daha fazla kapasiteye sahip yeni bir formatı duyurdu. Yeni disk formatının kapasitesi gerçekten yüksek.

Blu-Ray Disc Association (BDA) tarafından yapılan açıklamada mevcut kapasiteyi iki katından daha fazlaya çıkaran yeni bir format duyuruldu.
BDXL adı verilen yeni Blu-Ray formatının daha çok yayıncılık, görüntü arşivi oluşturma gibi ticari amaçlarla kullanılacağı belirtiliyor.
bluray1270625827.jpg
BDXL formatı eski cihazlarla uyumlu olmayacak
128 GB kapasite
BDXL formatındaki disklerin bir kez yazılabilen modelleri 128 GB, yeniden yazılabilir modelleri ise 100 GB'a kadar kapasite sunuyorlar. Yapılan açıklamada son kullanıcıya yönelik benzer bir formatın da piyasaya sürüleceği belirtildi.
Yeni disklerde, önceki formatta iki adet bulunan kayıt yapılabilir katmanlar dört adede çıkarılmış. Bu diskleri okumak ve yazmak için daha güçlü bir lazere gerek olduğundan, yeni modeller eski cihazlarda çalışmayacak.
:: Blu-Ray diskler sizce ne kadar yaygınlaştı?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net
 

moz

Doçent
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
621
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Blu-Ray tabiri caiz ise biraz zengi işi sürücü ve medya olarak makul fiyatlara inmesi gerekir. Ama şöyle bir durum da gözlüyorum. PS3 oyunlarını bu platforma taşıyarak (Blu-Ray) çok akılılık etti çünki medya (Blu-Ray diskler) pahalı olunca korsan ihtimalide yok. En azından ben öyle biliyorum. Yeni formata gelince bana göre daha Blu-Ray i sindiremedik ve/veya kullanıcıların alabileceği tercih sebebi olacak kadar ucuz değiller; kaldıki XL.
 

mertkan75

Öğrenci
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
blue ray gerek taşınması gerekse doldurulup boşaltılması (yazıcı) açısından standartlaşan ve popüleritesi olan hatta tercih edilen bir depolama sistemi DEĞİL. Cd -Dvd türevi medialar genellikle lisanalı ürünlerin satılmasında kullanılacak hardwarelar. Gelişen teknoloji SSD çeşitlerini (hız / kota) çoğaltıkça; ssd tüm bilgisayar larda ve teknolojik aletlerde (desktop -laptop - netbook - pda - İpad - externel disk - divpalyer - tv kayıt cihazları) sağlamlaşaçak ve ide scsi farzı disklerin yerlerini alacak. Yanii; ssd ler geliyor gümbür gümbür, ide scis yok olacak nerde kaldı dvd cd. artık herşeyi portatif hızlı az enerji tüketen analyışta olacak. güle güle cd - dvd. Çok mu vurduk blu ray ne ? :) iyi gunler
 

intricate

Profesör
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
218
Blu-Ray diskler sizce ne kadar yaygınlaştı?

Çok değil.. Zira yaygınlaşması doğrudan doğruya fiyatı ile orantılı.. Fiyatı hala RW'lerin 200$ civarlarında.. Okuyucular da 110$.. Yüksek düşmesi gerek.
 

Freeware

Öğrenci
Katılım
24 Şubat 2009
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Biz Daha DVD alamadan nerden nereye atlıo bunlar :D
 

soldier01

Profesör
Katılım
21 Temmuz 2009
Mesajlar
1,012
Reaksiyon puanı
4
Puanları
218
2012 de fln anca ucuzlar gibime geliyor
 

Miroğlu

Dekan
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
7,530
Reaksiyon puanı
31
Puanları
0
Blu-Ray diskler sizce ne kadar yaygınlaştı? baya bi yaygınlaştı heralde bilemiyorum ama ben daha blu-ray teknolojisine geçmedim...
 
Üst