BlackBerry 9800 Torch

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Dediğim telefon nasıl bir telefon ?Yani geçen 300-500 arası bir şey diye konu açmıştım ama elimde bir fırsat var.Fiyat benden değil, olursa alacağım telefon bu olacak.Merak ediyorum bu telefon hangileriyle kıyaslanabilir? Ne kadar güzel bir telefon? Ortalama fiyatı ne kadar ? O fiyatı hak ediyor mu ?Kullanışlı mı ?Uygulamalar falan ? Yani nasıl bir telefon olursa yani inşaallah bu telefon cebimde olacak 1-2 haftaya kadar.

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kendisi çok kaliteli ve kullanışlı bir cihaz olup, işletim sistemi, özellikleri, şıklığı ile tercih edilebilir bir telefondur. fakat kaba ve ağır olmakla birlikte BIS Servisi olmadan Wi-fi si dahi çalışmaz !!!!

BIS varsa kral telefondur...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Şu BIS'i açar mısın internette çok okudumda bunu.Nasıl kayıt olacağım ? Paralı mı nasıl bir şey anlatırsanız hani ??

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
ben hobi olarak telefon alıp satıyorum kullanmadığım telefon kalmadı neredeyse blackberryler için şunu söylüyorumki malzeme kalitesinde piyasanın en iyisi ama işletim sistemi konusunda berbat

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
İnternette bir kaç şey okudum.Normalde internete falan girebiliyormuşum sanırım bis olmadan ama elimdeki tl kadar falanmış.Öbür özellikler mesela bbm ne ? Normal messengerın aynısı mı ? Anlamadım tam olarak açarsanız bu BIS konusunu ?

kral2003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1100 TL'ye satabilirim.Full aksesuarlı henüz 2 aylık telefon hiç bir sorununu olmamakla birlikte kutusundan çıkmayan aksesuarlarıda verilecektir.Maddi sıkışıklığımdan dolayı acil satmam gereklidir.Faturası garantisi herşeyi vardır.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
çok kalite şık bir telefondur. Almanı tavsiye ederim. biraz kaba olduğu doğru ama kullanışlı. İşletim sistemi berbat demiş bi arkadaş. Ben öyle düşünmüyorum kullanım kolaylığı ve sunduğu imkanlar dahilinde çok güzel bir işletim sistemi var. Ayrıca bir arkadaş bis olmadan wi-fi çalışmaz demiş öyle birşey kesinlikle yok. Bis nedir? Blackberry internet service diye açılımı var. Blackberrynin kendi internet ağı diyebiliriz. Bis abonesi olmassan bir blackberry %50 blackberry dir. eğer alırsan %100 olur. Bis telefonun her an internetle içli dışlı olmanı sağlar. İnternet paketlerinden ayrılır. İnternet paketi alamazmısın bunun yerine alabilrisin ama yine %50 blackberry olmuş olur :) Kesinlikle düşünme derim al pişman olmazsın. Eğer turkcell abonesi isen turkcellin yeni bis paketleri açıklandı daha yeni. başlangıç paketi var 100 mb 6.90 tl. 100 mb az değil mi diceksin. Şöyle birşey var BİS sisteminde bütün senin internet alışverişin blackberry tarafından sıkıştırılarak gönderiliyor buda daha az kotadan gitmesini sağlıyor.

Aklına takılan biyer varsa sor :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aveada ücreti sınırsız bis servisi 32,68tl sadece faturalı hatlar kullanabiliyor
şunu söylim bence alma değmez o fiyata HTC bak mesela 7lerle aynı fiyatta çok daha işine yarar veya ıphone 3g alsanda hemen hemen aynı özelliklleri yapabiliyorsun .

torch alıcaksan 1 faturalı hat kullanıcaksın (Avea kullanıcısıym dersen ) ve bir şirkette devamlı outlook maillerim var takip edicem dersen işine yarar (bu özellik ı phonede var ) onun dışında pek işine yarayacağını sanmam o fiyata dediğim gibi HTC falan bak.

---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

Head + bilgi Blackberry özellikle torchlar sürümleri yüksek olduğu için tarayıcıları değiştirilemiyor yani BİS paketi olmadan telefon hiçbir işe yaramaz arama yaparsın ama :)

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
BBM yani blackberry messenger. Blackberry messenger bis abonesi olan blackberry kullanıcılarının aralarında ücretsiz mesajlaşmalarını dosya resim ve muzik alışverişini yapmalarını sağlayan messenger programı :) gayet kullanışlı

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya alma diyorsunuzda bu telefon bana HTC WİLDFİRE'den daha ucuza gelecek sıfır olarak aramızda kalsın :D

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
sen beni dinle kesinlikle al :) ondan ucuza gelcekse hele hiç düşünme derim.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya Alma sen ben Avea çalışanıyım 60tane kullanan var burda dinle beni:)

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ya aveada pahalı olabilri ama turkcellde ucuz bis :) başlangıç paketi 100 mb 6.90 tl. 1 gb 16 tl

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yaw telefonun flash desteği yok facebook videoları izleyemiyorsun bile Kaldıki tcellde de başlangıç paketi sonrası kaç para ? :)

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ya dioki bana çok ucuza gelcek. Beğenmesse bile satar kar yapar. Seçenek çok. Nasıl başlangıç paketi sonrası kaç tl. Başlangıç paketi dediği yani en düşük paket hep 6.90. :)

edit: ayrıca bende bold 9000 var ben facebookdaki youtubedaki bütün videoları izleyebiliyorum sorunsuz. O konuda hiçbir sıkıntı olmaz

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bana sorarsan blackberry alma . Aynı fiyata başka telefonlar var onlardan al . Blackberry telefonların SAR değeri çok yüksek oluyor .

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya bakın aramızda kalsın nasıl bir şey olacak bu internet ortamında ama telefon bana sıfır olarak Dubai'den yanlış bilmiyorsam 250 tlye gelecek.Onun için diyorum ayrıca İphone 4'ten daha havalı güzel diyen çok insan var.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
blackberrynin iphone a ulaşması için biraz daha ekmek yemesi lazım

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
250TL ye 3310 hariç ne geliyorsa al öle desene :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kimse kıyaslama yapmadı :D Bu telefon hangi telefonlar ile kapışır ? Kesin alacağım ama alacağım telefonu önceden öğrenmek istiyorum.BIS olmazsa ne fark olur ?Yok %50si falan demeyin anlamıyorum :D açın şu konuyu :D

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
iphone zaten kimse bişey demiyo gayet güzel telefon. Şöyle bir benzetme yapacak olursak Iphone u ferrariye benzetirim Blackberry de rolls royce. :) 250 tl ye geliyosa o telefon senin buraya konu bile açmana gerek yok direk al :)

Bis açıklıyorum.

Telefonunda bis olursa: facebook,twitter,blackberry messenger, windows live messenger, blackberry haritalar, blackberry mail ve bunun gibi birçok blackberry uygulaması ve Bis destekleyen uygulamayı kullanabilirsin. Ve bu uygulamalar Blackberry ile tam entegre olarak çalışır. mesela facebook uygulamasını ele alalım. facebook uygulamasından giriş yaptığın zman bidaha girmene gerek yok. facebook da biri sana bir mesaj mı yazdı telefonuna mesaj gelmiş gibi facebookdan bildirim var diye düşer. Senin adres defterinde ki kişiler facebookda da varsa facebookdan resimlerini alarak arayan resmi yapar. Bunun gibi birsürü olay :)

Bis olmazsa;

telefonundan arama yapabilirsin fotoğraf çekebilirsin müzik dinleyebilirsin wi-fi ile internete bağlanabilirsin mesaj yazabilrisin ama yukarıda saydığım hiçbir şeyi yapamazsın. İnternet paketi alırsan sadece tarayıcıdan facebooka girersin yada twittera yada başka sitelere. Mail senkranizasyonu yapamazsın mesela. yada Blackberry haritaları kullanamazsın.

Ben telefonu bi sene Bissiz kullandım ve sonra bis aboneliği yapınca çok daha farklı bişey haline geldiğini gördüm.

Dubaiden getittireceksen ve başka bişe alma şansın varsa blackberry 9780 al illa dokunmatik şart dğeil diosan. Onun dışında dubaide çıkmışsa kesinlikle ve kesinlikle blackberry 9900 al benden sölemesi :)

arda2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende blackberry 9780 aldım gayet memnunum fakat bunu alırken birkaç araştırma yaptım bu telefonu almamda bana bu forum yardımcı oldu http://www.technotoday.com.tr/forum çok yardımcı oldu bu telefonu alacak olanlara bu forumu tavsiye ederim :rolleyes:

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
blackberry kıyaslama yapılacak bir cihaz değil bence. karşılaştırma yapacak olursak bunu misal olarak iphone4 ile karşılaştıralım. iphhone uygulamalar ve oyun performansı üst düzey olan bir smartphone. komple dokunmatik ekrana sahip ve dokunmatik ekran hassasiyeti gayet iyi. blackberry'e gelecek olursak daha çok mesajlaşmayı seven insanlara hitap eden bir cihaz desem yanlış olmaz sanırım. uygulama konusunda yapılabilecek pek birşey yok. internet performansı yeterli düzeyde. genelde iş telefonu olarak anılır. torch'un dokunmatik ekranı pek fazla bekleneni veremedi. parlaklık, çözünürlük, hassasiyet gibi konularda iphone'un gerisinde kaldı. kısacası ikisi de ayrı dünyaların telefonu kıyaslama yapmak pek mantıklı olmaz. ama fiyatı çok uygunmuş orjinalse hiç kaçırma hemen al.

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok doğru söylemişsin. BlackBerry smartphone'lar arasında dokunmatik olmayan bir model; dolayısıyla birçok detayda geride kalıyor.

tekinderya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iş için kullanmayacaksan blackberry almanın bence anlamı yok.. işletim sistemini hiç beğenmiyorum.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iphone ile blackberry'i karşılaştırmak yanlış olur... şu bir gerçek ki blackberry iş, iphone resmen eğlence telefonu. ben bir blackberry kullanıcısı olarak diyebilirim ki zor bir telefon... aldığımdan beri arada kullanıyorum ve sadece konuşma ve mesajlaşma yapıyorum. pratik değil menüsü kapsamlı ama karmaşık...ben tavsiye etmem açıkçası

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eyvallah kardeşim ben telefon bakıyodum bana çok yardımcı oldun saol