Bizim İntikam’ımız başladı, peki ya Revenge?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
revenge-vs-intikam_11012013140503.jpg

Uyarlama dizilerden hiç hoşlanmıyorum. Oyuncular da yapımcılar da neden hoşlanır da bu işe dahil olur onu da anlamıyorum. Çünkü bana göre uyarlama dizi, “Biz asla daha iyisini yapamayız da, hazır yapılmışı varken onu kullanalım” demenin bir yolu.

Neyse, İntikam’ın ilk bölümü Twitter’da olay oldu. Dizinin orijinali Revenge’i izleyenler genel olarak memnun kalmadı, izlemeyenler ise kurgunun güzelliğinden bahsetti tabii. Ben şimdi bir Revenge tutkunu olarak İntikam’ı izleyince neler hissettiğimi paylaşacağım.

Öncelikle Revenge’in başrolü, Emily VanCamp, yani bizdeki versiyonuyla Beren Saat. Her iki karakter de başrol için çok uygun, genç, güzel, zeki ve tehlikeli kadını oynamak her ikisine de çok yakışıyor. Ancak Beren Saat’in bu hallerine Aşk-ı Memnu’dan alışık ve hayran olmama rağmen, bu karaktere bir türlü oturtamıyorum. Oyunculuğu olmamış sanki, belki de diyalogların birebir çevrilmesindendir bu tabii.

İkincisi ise Mert Fırat’ın oynadığı Emre Arsoy rolü. Revenge’te karşılığı ise Daniel Grayson’u canlandıran Joshua Bowman. Revenge’te Daniel karakteri saf ve kendine güvensiz bir karakter. İntikam’da ise bu daha çok “ne istediğini bilmeyen, kayıp” birine dönüşmüş. Mert Fırat’ın oyunculuğunun şahaneliğini tartışacak halimiz yok, tek sıkıntı karakterin özellikleri açısından bilenleri tatmin edemiyor olması.

Gelelim Nejat İşler’e. Revenge’in yakışıklı kaptanı Jack Porter, burada Rüzgar Denizci olmuş. Emily’nin, yani Yağmur’un çocukluk arkadaşı olan karakter, orijinal versiyonunda yine buradaki gibi ne istediğini bilmeyen ve çekingen değil. Ayakları yere daha sağlam basan bir oyunculuk var Revenge’te.

Ve dizinin en sevdiğim karakteri. Revenge’in Nolan Ross’u, İntikam’ın Hakan Eren’i. Zengin, eğlenceli ve en önemlisi aşırı zeki bir adam. Geldiği yere tırnaklarıyla kazıyarak ulaşmış ama şu anda içinde bulunduğu lüksü pek umursuyor gibi görünmüyor. Ona her şey çok basit ve komik geliyor. Orijinalinde Gabriel Mann’in oynadığı karakteri uyarlamasında Engin Hepileri canlandırıyor. Bana kalırsa dizinin en göze batmayan karakteri de bu olmuş zaten.

Ancak yapımcıların ve senaristlerin yaptığı büyük bir hata var ki, o da normalde biseksüel olan karakteri burada heteroseksüel yapmak. Engin Hepileri verdiği bir röportajda, “Eşcinsel bir karakteri de oynardım, ama bizim ülkemiz henüz buna hazır değil, gerek yok.” demiş fakat her saniyenin birebir taklit edildiği dizide böyle bir harekete gitmek gereksiz olmuş bence. Üstelik Revenge’te Nolan Ross’un cinsel yönelimleri pek ön planda değil, fakat Emily ile yaptıkları iş birliklerinde bu özelliğini kullandığı ve skandalların patladığı da oluyor, bunu İntikam’da nasıl halledecekler, göreceğiz.

Sırada da dizinin en kötü karakter seçimi var; asil, aşırı güçlü, güzellik abidesi ve tehlikeli koskoca Victoria Grayson, burada olmuş Şahika Arsoy. Revenge’te Madeleine Stowe’u izlerken, İntikam’da karşımıza Arzu Gamze Kılınç çıkıyor. Oyunculuğunu birçoğu kadar göze batmıyor belki ama, asla orijinaldeki Victoria Grayson gibi gücü her şeye yeten bir karakter izlenimi uyandıramıyor. Üstelik neredeyse saçları dahi aynı modelde yapılıyorken.

Sonuç olarak, biz Revenge severler olarak İntikam’dan pek hoşlanmadık galiba. Oyunculuklar ve diyaloglar yapay, styling ise pek bir kötü geldi gözümüze. Hem mis gibi orijinali varken, illa ki Türkleştirmeye ihtiyaç duymak neden ki?

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/bizim-intikamimiz-basladi-peki-ya-revenge-10191

[video=youtube;xnkNTdOVrFU]http://www.youtube.com/watch?v=xnkNTdOVrFU[/video]

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Revenge dizisinin ilk sezonunu izlemiştim. Beğendiğim bir diziydi. 2. sezona daha başlamadım.

Türk versiyonunun çıktığından haberim yoktu. Şaşırdım açıkçası.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
@mazruf bizdeki intikam 6 bölüm yayılandı bile sanırım sende pek tv seyretmiyorsun benim gibi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Açıkçası diziyi ne hale getirmişler, Türk versiyonu nasıl olmuş diye bir gözden geçireceğim.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bizdekiler biraz fakir kalmış graysonların yanında o şaşa gösteriş fazla yok, bir de bizdeki victoria baya pasif, ashleydeki o hareketlilik sevimlilik yok çakması aslıda ilk aklıma gelen bunlar.