Biz kaç kişiyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SimapLa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
apeiron13 bu arkadaş gerçekten Alevi tarihini Bilmiyor :) Tunceli Diyorum başka birşey demiyorum. Herkez neyin ne olduğunu gayet İyi Biliyor. bu yüzden Kıvırmanızın anlamı yok. Baş örtüsü İçin Şart Değil diyorsun, O zaman Kuran'dan bi habersin. Çünkü baş Örtüsünün Farz oluşu Kur'an-ı kerimden gelir. Ve Aç bakalım Kur'an-ı kerimide İlgili ayettde baş örtüsünün nasıl olması gerektiğine bir bak.

apeiron13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
1- Toplumdaki bu konuda en önemli yanlış bilgi, türban ile baş örtüsünün farklı zannedilmesidir. Nitekim İslam'da türban diye bir şey yoktur her kim bu kelimeyi uydurduysa Allah onu bildiği gibi yapsın. Baş örtüsü diye bir şey vardır ve yarım örtmek diye de bir şey yoktur. İnanmayan örtmesin onun kendi özgürlüğüdür ama inananların da inançlarına kendi aklından yorum yapmasın ayıp oluyor. Türban, CHP'nin kullandığı bir yalan üretecidir ve siyaset simgesi olduğunu söylemek bana çok gülünç gelmektedir. Neçe Elifler başlarını örterlerdi siperlere giderken? Acaba vatanı bölmek mi istiyorlardı? Laiklik ilkesine göre devletin dini olmaz; o halde devlet din işlerini bıraksın. Ama sözde Atatürkçüler herkesin dinine burnunu sokuyor. Siyasi bir simge bile olsa, demokrasi laiklikten ayrı düşünülemez; sizin demokrasinize göre sadece sizin siyasi görüşünüzden kişiler mi iktidar olabilirler?

2- Zamanda'ki Allah yazısına senin yaptığın büyük bir saygısızlık olduğu gibi, onu okuyanların da senin anlattığın kullanım biçimleri saygsızılıktır. Niye sanki ben belirli bir gruptanmışım gibi şartlandın ki? :) Gerçekten aklını kullanıyor musun? O halde kim olduğuma bakma; ne söylediğime bak. En azından beni tanımadığın için. Bir de öyle bir söylemişsin ki, sanki onlar saygısızlık yapıyor diye bu sana da Allah'a saygısızlık yapma hakkı veryormuş gibi. :)

3- Dinci basın dediğin kişiler elbette kendi propagandalarını yapacaklar, aynen sözde laik basının kendi propagandalarını yaptıkları gibi. İşi hakaret boyutuna götürmeleri İslam'la hiç bağdaşmayan bir şey elbette. Ama Cumhuriyet Gazetesi'nin bu kadar toz pembe ve sebepsiz savunma; nitekim onun içinde "dini" yazılar olmaz. Dini dinci dedikleri kesimden daha çok kullanırlar çünkü. Kur'an da olmayanları ayet diye yutturmaya çalıştıklarını biliyorum kendilerinin.

4- Toplumun %80'inin aklını kullanmadığını söyleyip hala CHP Atatürk'ün partisidir diye seçmekte ısrar mı ediyorsun? Ve buna gerçekten akıl kullanmak mı diyorsun? Sakın ha hakaret olarak algılamayasın bu sözümü, gerçekten samimiyetle soruyorum.

5- Komutanlar nedir? İlahi bir güçle var edilmiş süper yaratıklar mıdır? Şeref TSK'nındır, başındaki komutanın değil. O da senin benim gibi bir insandır, hata yapabilir, yanlış şeyler söyleyebilir; neden bu kadar hayalci bakıyorsun ki olaya? Herşey çok süslü.. Herkesin bildiğini değişik göstermeye çalışmak en çok ABD'nin marifeti, sonra da işte bu sözde "askerci"lerin. Benim söylediğime bakma ki, gidesin kendin göresin..

6- Şevki Yılmaz'ı tanımam. Ancak zamanında Fazilet Partisi'nden İslam'a uygun olmayan çok şeyler sadır oldu. Ama onun söylediği onu bağlar, o şahıstan ötürü beni neden eleştiriyorsun ki? Güzel arkadaşım, aklını kullanmak bu mudur?

7- Sen bireysin, alevi toplumunu temsil etmiyorsun. Gerçekten alevi tarihini bilse idin, onların kanları nerelere ve nasıl aktı haberin olsa idi, Atatürk'ü niye çok sevdiklerini de bilirdin.

1-)Türbanın kökenini anlattım zaten yukarıda.Başörtüsü ile ayrı şeydir.Türban,siyasal islamı simgesidir.Acaba neden Zübeyde annemiz başörtüdülür de türbanlı değildir?Evet islamda türban diye bir şey yoktur.Türbanı Ürdünlü kadınlkar uydurmuştur.Türkiyeye de Erbakan ve radikal dinci taifesi getirmişlerdir.Türban ve Chpnin kullandığı yalan üretecei.Ne kadar saçma konuşuyorsun.Kur'anda nerede başınız örtün,tek tel bile görünmesi he.Yoksa cehenmemde cayır cayır yanarısınız der?Hiç bana Nur süresini anlatmayın orada başörtüsü zorunlu demez.İanana herkesin örtünmesini,inanamayanalrın örtmemesi gerektiğini söylerken örtmeyenin inanmadığını söylemek istemiyor musun?Sen kimsin ki insanların inançlarını bileceksin.yoksa kendini Allah yerine koyan bir müşrik misin?Nice Elifler cepheye türban değil başörtüsü ile gitmiştir.Hz.Ayşe bile türban değil başörtüsü takmıştır?Yoksa sana göre Hz.Ayşe de mi cehennemliktir?İnançlı ise örtünür,inançsız ise örtünmez derken İSlamiyeti bir bez parçasına indirdiğinin ve İslamiyete en büyük küfrü ettiğinin farkında değil misin?Atatürkçüler kimsenin dinine karışmazlar.Kutsal dinimiz İslamiyeti siyasete alet edenlere sonuna kadar haklıca karşı çıkarlar.Herkesi bilsin ki Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyet,şeyhler,dervişler,müritler,yobazlar memeleketi olmayacaktır.Gerekirse darbe dahi yapılır.

2-)Zamandaki Allah yazısına saygısızlık yapmadım.Daha önce de dediğim gibi bazı Fethullahçılar daima kapımın önüne koymaktadırlar.Ben özel olarak alıp da üsüne basmadım.Onlar da koymasınlar kapımın önüne.Ban dini yazı olup olmadığını nereden bileyim.Alıp da bakmam ki içine.

3-)Cumhuriyette dini yazıların olmadığını nereden biliyorsun?Ben her gün alırım ve içinde dini konular vardır daima.Ayrıca olmayan ayetleri var diye yutturmamışlardır.Kulandıkları çevirinin kaynağını vermişlerdir.O çeviriyi hazırlayanın suçudur.Ayrıca hem ayet yazmışlar hem de dini yazılar olmaz diyerek çelişkiye düşmüyor musun?

4-)ben Chp,atatürk'ün partisidir derken tarihi bir gerçeği belirtiyorum.Daha önce de yazdığım gibi seçim zamanı Mhp ile arasından gidip geldim ama karşı devrime dur diyecek tek partinin chp olduğunu düşündüğüm için verdim.Ayrıca saçmalamışsın.%80 e akılsız demedim ki.Şeyhi ya da ağası öyle istediği için düşünmeden oy veren aptallara dedim.Bu aptaların içinde Chpye oy verenler varsa sözüm onlar için de geçerli.demokrasi hür irade demektir,şeyhi şıhı ağayı dinlemek değil.

5-)Evet,komutanlarımız İlahi güçlüdür bence.Daha önce de deiğim gibi Büyükanıt Paşa'nın Tanrıkut olduğuna inanıyorum.Sen inanmayabilirsin bana ne.Ben inanıyorum Tanrı tarafından kutsandıklarına.Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri olmazsa Türkiye yokoolur.Ayrıca Atatürkün dediği gibi şeref ne Tsknın ne de komutanlarındır.Genelkurmayın 29 ekim afişlerinde belirttiği gibi "şan da şeref de milletimindir"

6-)Şevki Yılmaz için bir komutanın söylediğine bakıp konuşma diyen sen misin?Şevki Yılmaz hakkında hem bunu söyleyip hem de eleştirme demen nasıl bir mantıktır.Ayrıca Şevki Yılmaz'a bir kez daha "deyyusu ekber" diyorum buradan.

7-)Ayrıca söyle şu senin bilip biz Alevilerin bilmediği Atatürkü sevme sırrını da öğrenelim.Benim tanıdğım tüm canlar Atatürkü ulusal önderimiz diye severler.

apeiron13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
apeiron13 bu arkadaş gerçekten Alevi tarihini Bilmiyor :) Tunceli Diyorum başka birşey demiyorum. Herkez neyin ne olduğunu gayet İyi Biliyor. bu yüzden Kıvırmanızın anlamı yok. Baş örtüsü İçin Şart Değil diyorsun, O zaman Kuran'dan bi habersin. Çünkü baş Örtüsünün Farz oluşu Kur'an-ı kerimden gelir. Ve Aç bakalım Kur'an-ı kerimide İlgili ayettde baş örtüsünün nasıl olması gerektiğine bir bak.
Kur'anda başörtüsü geçmez.Türbanın zaten alakası yok.Kur'anda örtünün der.Saçınızın tek teli dahi görünmeyecek demez.Nur Suresi de başörtüsünü emretmez.Yaşar Nuri Öztürk'ün kitaplarında görürsün bunu.Örtünme demek normal kıyafet demektir bu çağda.Yani kazak,pantolon ikilisi şu anda en basit hali ile.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Sana dininde özgürsün dedim zaten apeiron, Tanrı seni kutsasın, yeter ki başkasının dininin kurallarını sen koymaya çalışma. :)

Yani kısacası dediğin gibi olsun.. :)

apeiron13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim dinim Müslümanlıktır.Mezhebim de Alevi-Bektaşi mezhebidir.Tanrı kelimesi Allah manasındadır.Yunus Emre dahi Tanrı kelimesini kullanmaktadır.
Başkasının dinine de kural koymuyorum.Kutsal kitabımız Ku'an-ı Kerimdeki Allah kelamını esas alıyorum.Ayrıca biz Alevileri İslam dışına itenleri Allah'a havale ediyorum.
Ayrıca inancım konusunda bu son yazım.İnançlarım konusunda sonuçta hesap vereceğim merci bellidir.Yüce Allah.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yaşar Nuri Öztürk :D :D :D kusura bakmayın içimden geldi siz devam edin :)

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
apeiron13 dedi ki:
yanlış.ben başörtüsü siyasal simge demedim.türban siyasal simge dedim.baş

örtüsünün serbest olmasını ben de savunuyorum.kimseye de başını açma

zorunluluğu getirmiyorum.olayı hemen din sömürüsü moduna geçirme.ben orada

başını herkes açacak,ezan yasaklanacak mı dedim ki.
Önce türban ile başörtüsünün farkını öğren.Sonra gel konuş.Şayet türbanlılar

din için takıyorlarsa diyorum ki türban dini değil siyasi simgedir.eğer dindar

iseniz başörtüsü takın türban değil.çünkü türban ben siyasal islamcıyım

demektir.Aynı gamalı haçın ben nazi,orak çekicin de marksistim demesi gibi.
Ayrıca din sadece senin değil.Bu ülkedeki ulusalcıların tamamı dini için

ölürler ve ulusalcıları-kemalistleri yok etmeden kimse kutsal dinimiz

İslamiyete bir şey yapamaz.
Ayrıca ben açık açık Hayrnnise Gül başörtülü değil türbanlı demişken

herkesi başını açmaya ve ezana karşı olmaya (haşa) meyilli olduğumu nereden

çıakrdın merak ediyorum?
1.Ben sana o saydıklarını dedin demedimki!, Yapacaksan dedim!!! ;D
2.Türban ile Başörtüsünün tarifi nasıl oluyor, Biliyorsan söyle öğrenelim

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Google'dan Yaşar Nuri Öztürk ü arat bulursun ben az önce arattım şimdi kopma noktasındayım :D :D :D

apeiron13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başörtüsü ile Türban arasındaki farklar.

http://sozluk.sourtimes.org/Default.asp?

Ayrıcan ben başörtüsünü niye yasaklayayım.Bende güç olsa başörtüsünü üniversitele dahil tüm kamusal alanda serbest bırakır,türbanı tüm ülkede yasaklardım.

Çoğu kızımız türbanı neden taktığının farkında değil ki.

Örneğin bu kız:

turbanwv9.jpg

Sırtı açık, dekolte bir tişörtün altına uzun kollu ve kapalı bir başka tişört giymiş; mini kot eteğin altına uzun bir etek çekmiş, kafasına da türbanı bağlamış.

Ya da bu:

sontur14.jpg

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu resimle sen Sanki babasının Zoru ile Baş örtüsü takmış anlamını ortaya Çıkarıyorsun, ancak Sana Şunu Diyeyim Bu kız Baş örtüsünü zorunlu taktıran bir babanın kızı olamaz. Çünkü Baş örtüsünü Zora ki taktıran bir baba böyle bir kıyafete asla izin vermez...

apeiron13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu bilemem.Neyse konu biz kaç kişiyizden nerelere geldi.
Ana konuya dönelim.Site hakkında görüşlere devam edelim.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Türbanı yasaklardın, Başörtüsünü serbest bırakırdın, nasıl ayırd ediyorsun, Hangisi türban hangisi Başörtüsü<br />Hem o türbanlı dediğin tarzdakiler, Neden onu takıyorlar biliyormusun<br />Başörtüsü takanlara yapılan haksızlıkları görünce herkes başörtüsü takmaya başladı, İşte sen bu inançla takanların takdığına Türban diyorsun yanlış mı anladım!<br />Bundan daha güzel bi siyaset varmı!,türbanlı diye nitelendirilenler Kendi kanından olanlara sahip çıkmışlar :) (Sana göre),<br />Siyasal simge olmuş olmamış bizene veya sizene!!!!!<br />Başörtüsü(ortak nokta!) Takandan kimene,sanane simgeleşmişse!!! ;D<br /><br />edit:<br />Burasıda bir Üniversite ve Almanyada üstelik, Burdaki başörtülü kız, Almanyada rahatlıkla dans şov yapabiliyor, Kaldıki bu kız siyaset simgesi diye Almanyada neden şov yapsın!<br />Demekki Türban değil Başörtüsü!!!<br />Dikkat burası Almanyada bir Üniversite o sarışın Hemşomdur :)<br />http://www.youtube.com/watch?v=R_A9GYtXZ3s<br />Herkese iyi uykular

apeiron13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7812960.asp?yazarid=131
Verdiğin şu yazıya tarafsız olarak bi göz at gözünü seviyim :)
Bak orda diyorki Türban politiktir falan diyo, Bende diyorum Politikse politik insan kardeşine sahip çıkamazmı?!!
Hani sizin bakış açınızla
Türban lılar Başörtülülere olan haksızlıkları görünce, Başörtüsü takmaya başladılar, Sizde bunu yapanlara Türbanlı diyorsunuz!!(Siyaset için takıyor diyorsunuz) Siyaset için soyunanlar bile var,Onlarda Siyaset için giyinmiş(diyelim) bu neden birilerine batıyor, Batarsa batsın bizene!

Ahlak Polisi mi Kesildiniz bu seferde Başımıza!!!

Hani onlar İran daki Ahlak Polislerini Yadırgıyorlardı!!(Hatırla :@)
Siz şimdi nasıl Ahlak Polisi kesilirsiniz?!!
:@

hakanotuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
apeiron13 dedi ki:
Benim dinim Müslümanlıktır.Mezhebim de Alevi-Bektaşi mezhebidir.Tanrı kelimesi Allah manasındadır.Yunus Emre dahi Tanrı kelimesini kullanmaktadır.
Başkasının dinine de kural koymuyorum.Kutsal kitabımız Ku'an-ı Kerimdeki Allah kelamını esas alıyorum.Ayrıca biz Alevileri İslam dışına itenleri Allah'a havale ediyorum.
Ayrıca inancım konusunda bu son yazım.İnançlarım konusunda sonuçta hesap vereceğim merci bellidir.Yüce Allah.

çok doğrusun bir sünni olarak bir alevinin böyle düşünmesi beni mutlu etti

Hepimiz kardeşiz

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
ne güzel söylemişsiniz " hesep vereceğim merci bellidir. Yüce Allah."
bıraksınlar insanları böyle sebeplerle yargılamayı. kimsenin haddine düşmez hesap verilmesi gereken bellidir. kaldı ki insanları ahlaki bozukluklara iten durumlardan çok inançlara yönlendirecek durumlar eleştiriliyor. garip kendi vatandaşını ayrı bir sınıfa koymaya kalkıyorlar " Türbanlılar" mış...
ya hu yabancı filmlere bakın bi rahibeler tepeden tırnağa kapalı!!! onlara değer, önem veriliyor, filmlerden bile eksik kalmıyorlar. bizim aramızda çoğu "müslüman" vatandaşda türbanlı olandan utanıyor.
başka ülkeler bile izin veriyor. bi kendi memleketimizde sorun haline getirmeye çalışıyorlar.Ya sabır!!!
alakasız oldu konuyla belki ama sinir bozuyor bu durumlar.

hakan--

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türbanı siyasi simge kabul etmeyenler.

Başbakan bile dedi "türban siyasi simgedir" diye.Hala nasıl iddia edebiliyorsunuz,türban dini bir simge değildir diye?

Dini olan başörtüdür.Başörtüde saçlar görünür.Türbanda görünmez.Türban siyasi,başörtü dinidir.

dragonfly

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hakan-- dedi ki:
Türbanı siyasi simge kabul etmeyenler.

Başbakan bile dedi "türban siyasi simgedir" diye.Hala nasıl iddia edebiliyorsunuz,türban dini bir simge değildir diye?

Dini olan başörtüdür.Başörtüde saçlar görünür.Türbanda görünmez.Türban siyasi,başörtü dinidir.

Arkadaşım sen önce kim olduğunu söylede senin böyle konuşup konuşamayacağına karar verelim. Bak arkadaşım sırf buraya bu yazıyı yazmak için üye olduğunu adım gibi biliyorum.

Senin dediğine göre herkes başörtüsünün ucundan saçlarını göstermek zorundamı? Göstermediği zaman siyasi bir simgemi olacak. Yapma arkadaşım belliki küçüksün böyle saçma bir yazı yazma ne olur. Hani herkesin fikrini söyleme özgürlüğü var ama bunu kötüye kullanma ne olur.

hakan--

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akp ülkeyi satıyor,borç 450 milyar dolar olmuş,siz hala savunuyorsunuz.
Dün bir anket yayınlandı Akp %51 olmuş.Devam edin böyle,sonunda Aziz Nesini haklı çıkartacaksınız.

Neyse bir de iyi tarafından bakmalı.Akp,en fazla %60 oy alabilir.Bir tek fazlasını alamaz.

karakartal71

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hakan-- dedi ki:
Dün bir anket yayınlandı Akp %51 olmuş.Devam edin böyle,sonunda Aziz Nesini haklı çıkartacaksınız.

Neyse bir de iyi tarafından bakmalı.Akp,en fazla %60 oy alabilir.Bir tek fazlasını alamaz.

sanki bütün borçları Akp getirdi ülkemize.Daha öncekilerde 0 borç dimi?

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hakan-- dedi ki:

sitenin periyodik tartışma vakti geldi demekki :D

hakan--

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüm hepsini değil ama tüm hepsi kadar getirdi.Akpden önce 200 milyar dolardı (80 yıllık toplam borç),Akpden sonra 400 milyar oldu.
Akp 5 yılda öncekilerden fazla boraçlanma yaptı.Bir ülke bu şekilde batırılır ve emperyalizme tutsak yapılır helal olsun.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
80 Yıllık toplam borç 200 milyar dolar mı? :) Olayı "AKP ve diğer partiler" olayına dönüştürenler, utanın, zehirlemeyin gençlerimizi!

Evet, sadece Allah'a hesap veririm diyenler, başkasının başına takılı olan bez parçasının hesabını soruyor, bu ne yaman çelişki.. Simgeyse bile umurumda değil; ben şunu anladım ki siz ne Atatürkçüsünüz, ne cumhuriyetçisiniz ne de laikliğin L'sinden anlıyorsunuz..

Hey gidi davulcu As, ne de güzel uyuttun orduları bir davul sesiyle!

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
dünya neleri tartışıyor bizde neler tartışılıyor!

sanki ülke yıllardır güllük gülistanlık yaşıyordu da bu hükümet herşeyi rezil etti.
meseleyi herkes istediği boyuta çekiyor. insanların derdi ne akp ne başka parti.
insanları sahip olduklara beyne, yeteneğe göre değilde kılık kıyafetle yargılamaya kalkacak kadar zayıf,aciz düşünceli olanlar öfke odağı. hepsi bu.
aynı ülkede yaşayan insanları birbirine düşürmeye çalışıldığı ve sinsi sinsi başlayan( başlamış bile çokdan) bir iç çatışmaya sebep oldukları açıkça ortada. kutsal kitabımızdan okuyanlar daha iyi bilirler bunu kötü söz söyleyen söylediği sözü işitemez. bu hakikaten çok güzel bir ceza. yinede umarım ki farkına varırlar.

bebeto29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biz kaç kişiyi insanları bölen ,kamplara ayıran bir harekettir.Türkiye Cumhuriyeti ni karşılıksız seven insanlar nolur uzak durun böyle yerlerden ve kişilerden.

ghergedan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tuncay özkan kendine zemin hazırlıyor şuan ve bizim akıllı insanlarımızda bizkackisiyiz gibi oluşumlara katılıyor. çok çok yakın arkadaşlarım var her hafta toplanıp kendi içlerinde kavga ediyorlar. ve şuan tüm türkiyede il başkanlıkları hatta ilçe başkanlıkları kurulmuş durumda yani zemin hazırlanıyor. ileride tuncay özkan parti kuracak şimdiden hazırlığını yapıyor.aydın doğan tekmeyi bastıktan sonra adam aklını yitirdi. bu adamın peşinden koşanlara yazık vallahi.