Biz buna adalet diyoruz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
588243_detay.jpg

HAPİSTE
Profesör doktor.

Bugüne kadar binlerce ameliyat yaptı.
Binlerce hayat kurtardı.
On binlerce hayat kurtaran binlerce doktor yetiştirdi.
Hastane kurdu.
Orada da on binlerce kişiye şifa verdi.
Terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle yargılanıyor.
Yargılaması sürüyor.
Hâlâ hapiste.

DIŞARIDA
Burada gördüğünüz kişinin mesleğini bilen yok.
Hizbullah diye bir örgütün yöneticisi, tetikçisi.
İnsanları domuz bağıyla bağlayıp infaz ettiği iddiasıyla yargılananlardan.
Kadın, çocuk, erkek demeden infazlar gerçekleştirdiği söyleniyor.
Öldürdüğü iddia edilen insan sayısı 188.
Bu bilinen rakam. Gerçek sayıyı kimse bilmiyor.
Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanıyor.
Yargılaması sürüyor.
Serbest bırakıldı.

‘Rahşan affı’ndan beter
Dün bir hukukçu dostumla konuşuyordum.
“Hayatımda gördüğüm en büyük hukuk rezaletidir bu. Rahşan affı bile bunun yanında çocuk oyuncağı gibi kalır” diyordu, yeni yasayla serbest kalanlar için yapılan şenlikleri televizyonda birlikte izlerken.
“Peki yargının kabahati yok mu? 10 yıl süren yargılama mı olur?” dedim.
“Tamam o olmaz ama bu hiç olmaz. Bir yasa hazırlanırken, o yasadan kimlerin nasıl yarar veya zarar göreceği düşünülmez mi! Bakarsın, bir incelersin. Vicdana aykırı bir durum ortaya çıkacaksa o yasayı çıkarmazsın. En azından değiştirirsin. Hiçbirini yapamıyorsan yürürlüğünü ertelersin. Ama bunca katili, gaspçıyı, tecavüzcüyü toplum içine salıvermezsin” diye yanıtladı.
“Davalar bitince nasıl olsa yeniden içeri girecekler” dedim.
“Geçmiş olsun” dedi. “Artık o davalar bitmez. 10 yıl daha bitmez. Salıverilenlerin hiçbiri bir daha bu suçlarından ötürü içeri girmezler. Geçmiş olsun Türkiye’nin namuslu vatandaşları bir kez daha kaybetti” dedi.
Hiç bu kadar öfkeli ve içinde olduğu adalet sistemine bu kadar kırgın olduğunu görmemiştim.
“Adalet Bakanı istifa etmelidir. Bu sonucu görmediyse, ortaya bu çirkin tablonun çıkacağını anlamadıysa o koltukta oturmamalıdır. Bu Türkiye tarihinde hukuka sürülmüş, daha doğrusu adalete, adalet hissine sürülmüş en büyük kara lekedir” dedi.
Sinirinden kaşı gözü oynuyordu.
Kalktı. Kapattı kapıyı gitti.
Tekrar kafasını uzattı.
“Ya söylemeden gitmeyeyim. Bu rezaleti önceden gören tek gazete Habertürk oldu. Seni kutlamaya gelmiştim aslında ama az daha unutuyordum” dedi.
Çekti gitti.

haberturk

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Anayasanın bu maddesinin üzerinde daha fazla düşünülmeliydi...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bu ülkede adalet var..:)

tenedos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
evet kesinlikle var....!!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
acayip bir ülkede yaşıyoruz artık hiçbirşey şaşırtmıyor beni....

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Dava dosyaları yargıtayda yıllarca bekleyince 5 yıla kadar olan ağır ceza sanıkları (terör için 10 yıl oldu) Yargıtaydaki yargılama bitmediği, yargılama sürecindeki tutukluluk süresi bittiği için salıveriliyor, yargıtaydaki sonuç hükme bağlandığında hapis kararı çıkarsa tekrar hapse girecekler. Burada konudan uzak kimseler etki altında bırakılmaya çalışılıyor. Yargıtay tekrar tutuklayınca da onları kahraman ilan edebilirler. Şikayet edilecekse Yargıtaya şikayet edilmeli. Daha dün kadrolar yetersiz diyerek şikayet ettiler akabinde Türkiye 9'a ayrılıp her bölgede bölge idare mahkemeleri kuruluyor.

saolbakalım

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yav kardeşim doktor var doktor var. Öldüren doktor var yaşatan doktor var. Bu doktormu yaşatmış ayırım yapmaksızın. Bunların görevi doktorluk değil doktorculuk. Rahmetli Ecevit in bile sağlığı ile oynamış bir doktor.

Bir insanın doktor olması onu iyi yapmaz. Türkiyede binlerce doktor var bu insandan daha faydalı doktorlar var niye onlar hala mesleğini icra ediyorda bu şahıs başka kulvarlarda koşuyor ?

Bu ülkede artık adelet var.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bu ülkede adalet var.. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
yav birde mod olacan, bu haberi masumane duygularla koyduğunu söyleme bana, peki o halde amacın ney?

kanımca forumun en huzur bozucu üyesisin ve talih o ki üstüne birde modsun.

Hacı Murat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir insanın suçu sabit görülmediği taktidirde o insanı suçlamak suizandır... Günahtır şu bu diyerek ayırmak yanlış olur. Duygularımızı bir kenara bırakarak olaya objektif bakmak lazım... Evet biri doktordur suçu ispat edilmişmidir... edilememişse edilene kadar suçsuzdur... diğeri hizbullahçıdır... suçu ispat edilmişmidir edilememişse o da suçsuzdur... tabi edilene kadar bunun için yargı vardır bizlere o kişileri yargılamak düşmez yargılarsak bunun vebalini ödeyemeyiz.... sağlıcakla kalın....

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
yav birde mod olacan, bu haberi masumane duygularla koyduğunu söyleme bana, peki o halde amacın ney?

Foruma konu açarken sanamı danışacağım acaba..!

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Poff ergenekonla salınan hizbullah davası sanıklarını karşılaştırmayın allah aşkına...

Hem bu tahliye değil,,davası sonuçlanmamış ve 10 yıldır içerde yatanların tutuksuz yargılanması...

ama bunu geniş kitlelere anlatamazsın...Ergenekon zihniyeti bu gelişmeleri böyle montajlı bi şekilde halkın gözüne sokar bu olayı kullanır....

ee başlıktan haber okuyup yorumlayan bizler de söylenip durururz.

seçim arefesinde bu olayları muhalefet sonuna kadar kullanacaktır.Hükümet planlı ya da plansız (farketmez) zor duruma düşürülmüştür..

düşünün ki işlemediğniz bir suçtan 10 yıl boyunca yargılanıyorsunuz ve suçunuz olmadıgı halde 10 yıl hapis yatacaksınız...o zaman bu çıkan kararı saygıyla karşılardınız:))

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
cahıllığın onunde şapka cıkarıyorum ne demelı

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
bu anayasa maddelerini düzenleyenler hiç mi ilerisini düşünemiyor gerizekalı mı bunlar !!!

jascuha

Asistan
Reaksiyon puanı
1

terröristlerin dışarı salınması suç değil huzur bozmak değil bunu burda paylaşmakmı sorun? bu nasıl bir mantalite... peki tamam devam etsin siyasiler yasa çıkararak terröristleri tecavüzcüleri salmaya hatta apoyuda salsınlar senin için ve sitenin huzuru kaçmasın diye burda paylaşmayız kimseyi uyandırmayız kafaları kuma sokar 3 maymunu oynarız uygunmudur ?

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
spybot tan inciler.

rahmetli ecevite yaptıkları aslında haberalın nasıl birisi olduğunu zaten söylüyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
terröristlerin dışarı salınması suç değil huzur bozmak değil bunu burda paylaşmakmı sorun? bu nasıl bir mantalite... peki tamam devam etsin siyasiler yasa çıkararak terröristleri tecavüzcüleri salmaya hatta apoyuda salsınlar senin için ve sitenin huzuru kaçmasın diye burda paylaşmayız kimseyi uyandırmayız kafaları kuma sokar 3 maymunu oynarız uygunmudur ?

içerden çıkan adamların masum olduklarını savunmuyorm ama 10 yıldır hüküm giydirilememişse bir zahmet çıkacak tabi. Burda yargılanması gereken yargı sistemidir, kimse kimseyi kandırmasın.