Bitti ...

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
10. günüm ve mutluyum sigara istegı hergun dahada azalıyor. bugun unuttum diyebilrim hersabah aklıma gelirdi
bugun gelmedi. bu hfatayıda atlatırsam yenıden doğmuş gibi olacam.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
10. günüm ve mutluyum sigara istegı hergun dahada azalıyor. bugun unuttum diyebilrim hersabah aklıma gelirdi
bugun gelmedi. bu hfatayıda atlatırsam yenıden doğmuş gibi olacam.

Benim bugün başım çok ağrıyo ondan canım istemiyo :(

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hayırlı olsun bakalım ama başlık kurallara uygunmu bilemiyorum.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Benim bugün başım çok ağrıyo ondan canım istemiyo :(
istemesin zaten,
ama sen bu hızla konuyu irdelersen yakında başlaman büyük olası unut sigarayı düşünme ve yanında sigara içirtme içenlerin yanında dolaşma.
emin ol büyük bir sınama gelecek karsına . sanki herkes senın sigraya yenıden başlaman için tuzaklar kuracakmış gibi hissedeceksin.
güçlü olmalısın. bence bu konuyuda fazla uzatma normal yaşamına devam et sigara yokmuş gibi yaşa.

ulass09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En güzeli benimki akşama kadar içmem yanımda içirtmem, herkes beni iş yerinde sigara içmez bilir ama 1 kadehten sora ondan güzeli yok :)

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
hayırlı olsun bakalım ama başlık kurallara uygunmu bilemiyorum.

:) Başlıkla ilgili sorun ne ?

istemesin zaten,
ama sen bu hızla konuyu irdelersen yakında başlaman büyük olası unut sigarayı düşünme ve yanında sigara içirtme içenlerin yanında dolaşma.
emin ol büyük bir sınama gelecek karsına . sanki herkes senın sigraya yenıden başlaman için tuzaklar kuracakmış gibi hissedeceksin.
güçlü olmalısın. bence bu konuyuda fazla uzatma normal yaşamına devam et sigara yokmuş gibi yaşa.

Yok ya o kadar aciz değilim çok şükür :) . Kendim istersem içerim yanımdakiler beni bağlamıyo ama bir gerçek var ki , çay sigara olmadan küsüyo o zorlar sanırım birazcık :)

En güzeli benimki akşama kadar içmem yanımda içirtmem, herkes beni iş yerinde sigara içmez bilir ama 1 kadehten sora ondan güzeli yok :)

Hiç içme canım sende akşama kadar içmeden durabiliyosan zaten tiryaki değilsin ne diye kirletiyosun ciğerlerini :(

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
tebrik ediyorum..rahat rahat nefes almanın tadına varacaksın Yediğinin yemeklerin tadının ne kadar güzel olduğunu anlayacaksın. En önemlisi derin bir nefes çektiğininde ciğerlerinde acı veya sızı hissetmeyeceksin:)))

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Çok sağolun eksik olmayın arkadaşlar , nasıl teşekkür etsem , ne desem bilemedim . Minnettarım hepinize

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sırf sana bir yanıt yazmak için girdim foruma.
Önce tebrikler.
Ama süre altı ay olmayacak. Bunu aklına sok.
Eskiden sigara kağıt ve tütündü.
Şimdilerde tütün dışında elli bin şey var içinde.
Bağımlılık yapıcı maddelerde içerdiği cihetle, irade dışında bazen kıvranabilirsin de, canın çeker aş erer gibi.
Burada beynin devreye girecek, hiç düşünmeyeceksin.
Ben kullanıyorum.
Ama artık sarma tütün alıyorum.

Sigara içilse de, içilmese de zaten her insanın bir sonu var.

Ama yaşarken sağlık bakımından sigara, vücudu inanılmaz zorluyor.

Unutma, iradenin aksadığı yerlerde, zihnen hazır olursan yaşamında asla kullanmazsın artık.
sigarayı hiç düşünme, hiç düşünme, hiç düşünme........

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Tebrikler! Lütfen gerçekten iradeli ol bu konuda. Çok az kişi başarabiliyor, çevremden biliyorum. :( Sakın sakınn tekrar başlama.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Sırf sana bir yanıt yazmak için girdim foruma.
Önce tebrikler.
Ama süre altı ay olmayacak. Bunu aklına sok.
Eskiden sigara kağıt ve tütündü.
Şimdilerde tütün dışında elli bin şey var içinde.
Bağımlılık yapıcı maddelerde içerdiği cihetle, irade dışında bazen kıvranabilirsin de, canın çeker aş erer gibi.
Burada beynin devreye girecek, hiç düşünmeyeceksin.
Ben kullanıyorum.
Ama artık sarma tütün alıyorum.

Sigara içilse de, içilmese de zaten her insanın bir sonu var.

Ama yaşarken sağlık bakımından sigara, vücudu inanılmaz zorluyor.

Unutma, iradenin aksadığı yerlerde, zihnen hazır olursan yaşamında asla kullanmazsın artık.
sigarayı hiç düşünme, hiç düşünme, hiç düşünme........

İçmedim hiç açıkçası yemek yedikten sonra istedi canım ne yalan söylim ondan ziyade gelmiyor aklıma :) . Teşekkür ederim çok incesiniz .

Tebrikler! Lütfen gerçekten iradeli ol bu konuda. Çok az kişi başarabiliyor, çevremden biliyorum. :( Sakın sakınn tekrar başlama.

İnşallah canım ya benimde temennim o yönde :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Akıl vermeyi sevmem.. Ama sigarayı bırakabilmen için başka bir şey ile yerini doldurmalısın. Bildiğim kadarıyla kilo takıntın yok. Mesela çantanda sürekli çikolata gezdir. Canın isteyince, içmediğin için kendini ödüllendirip çikolata ye :)

Ödül sistemi ne kadar çocuklarda kullanılsa da, Her insan çocuktur yahu :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Sigara bıraktırma konusunda vesile olabiliyorsak ne mutlu bizlere arkadaşım :) Umarım dahada ağzına sürmezsin seni sinsi sinsi zehirleyen o zehiri.. Bunun birde panzehiri vardır; işte o da beyinde tamamen bitirmektir.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Allah sabır versin Pınar ablacığım.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben de alkolü bırakıyorum galiba. dün çok güzel bir rakı sofrası vardı bi kadeh aldım sadece :)

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Helal sana doktor hanım :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İşin güzel yanı nedir bilir misin?
Aslında günde üç ila beş sigara, haftada bir iki kadeh rakı.
Alkolün damarları genişlettiğini biliyoruz, tütünün de damarları kastığını.
Yalnız bir açmaz var.
Günümüz sigaralarında tütün yok.
:)

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dünyada Türk gibi sigara içmek diye bir deyim var. Millet olarak kurtuluruz umarım.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
sigarayı bırakan tüm yakın çevreme herzaman destek olmuşumdur, canı sigara istedikeri zaman onların dikkatlerini başka yöne vermelerini sağlamışımdır bir çoğu yeniden başlasada kesin bırakanlarda oldu inş sende geri dönüş yapmazsın sigarayı beyinde bırakmak gerek lafla ne yazıkki olmuyor ah birde babama bıraktıra bilirsem şu sigarayı

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Allah bir daha da sigaraya başlatmasın, inşAllah..

Darısı diğer sigara içenlerin başına diyelim..

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben sigarayı bırakalı 2 sene oldu, 2 senedir hiç içmedim, ama halen daha bazen canım istiyor ve sigarayı bırakan kişiler çok iyi bilir ki, sigarayı ikame edebilecek hiç bir şey yok maalesef :) eğer sigaranın zararı olmasa, fiyatı da şimdikinin 5 katı olsa bile içerdim, sadece ve sadece sağlığımla alaklı problem yaşamamak için bıraktım (sigara içen insanların ilerleyen yaşlarda neler çektiğini çok gördüm).

FiyaqaLı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Silence seni tebrik ederim İnşaallah kararın kesindir ve muvaffak olursun ;)

Bizde sigaraya daha lisenin ilk yıllarında başladık her tenefüs okulun arka duvarından atlayıp keşler gibi asılırdık dumana :thumbdown: ama zamanla zevk aldığımızı bizi ayrıcalıklıymışız,yetişkin kimselermişiz gibi gösterdiğini sandığımız o dumanlı silah zamanla bizi kendine esir etti çocukluk bitip işti askerlikti derken stres altındayım bırakamam yok karnım ağrı yok bilmem kime kızdım gibi bahanelerle bırakamadığımız bizi izmaritinden her öpüşümüzde aslında dudağımızdan ıssıran içimizi kemiren bir canavarı sevdiğimizi farkedemiyorduk kaçkere bırakmaya çalıştık ama sözde kaldı 3 bilemedin 5 ay içmeyip hep geri döndük malesef.
Ensonunda öğrendikki asıl mesele sağlam niyet ve yapabileceğine inanmakmış..!
Biz nasılmı bıraktık , bir Allah dostunu ziyarete yola koyulduk pakette 10 sigara var yok otobüs her mola verdiğinde 1 bilemedin 2 tane yakıyoruz ama içtikçe tiksiniyoruz derken 1 saatlik yol kaldı kalmadı son sigarayı içerken yarıda yere atıp arkadaşımızı niyet ve duamıza şahit tuttuk "Rabbim niyetimiz senin sevgili bir kulunu ziyarette bulunmak iken bir niyet daha ekledik şu illetten de kurtar bizi inşaallah birdaha yaklaşmayalım"
ve ne oldu biliyormusunuz ziyarete gittik geri döndük aylar geçti, aradada olsa nefsimiz istedikçe aklımızı bildiğimiz dua ve surelerden okumaya verip sakınıyoruz ve çok kolay oluyor... Bu aciz ve basit kardeşinizin nihayet kurtulmuş oldu :yes:
Rabbimiz cümlemize kötü alışkanlık huy ve günah batağına saplanmaktan müslüman olanları sakındırsın olmayanlarada hidayet versin İnşaallah... (Amin)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sağlıklı Silence... Temiz toplum, temiz çevre için Silence gibi modlarımızı koruyalım korumayanları uyaralım :D

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Nerden buldunda hortlattın şimdi bu konuyu :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630